Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam
wiele postów jest na ten temat ale żaden nie odpowiada na moje pytania i drame :> wiec zakładam nowy temat z zapytaniem
jaki plecak?
ogólnie chodzi mi o taki kind of plecak
- żeby to nie był sam wór z przegródkami tylko na aparat jak http://www.allegro.pl/ite..._sony_alfa.html (przyklad - ale nie o to mi chodzi jedyne co ma dobre to mocowanie na statyw)
- żeby nie był torba! (to chyba oczywiste po temacie ale niektórzy możne walna tu jakąś torbę )
- żeby był na zasadzie sligshot LowePro tylko te sa ciut drogawie i spory minus maja a mianowicie brak mocowania na statyw a to uważam za priorytet
ma wszystko w sumie co bym chciał od plecaka... wygodny schowek na aparat z ciekawym dostępem + dodatkowe miejsce nad komora na własne rzeczy. jedyny minus tego plecaka jest to ze jest imo cholernie BRZYDKI i jeśli ktoś ma jakąś wiedzę o innych podobnych i może polecić to czekam na propozycje
a co do ceny chciałbym się zmieścić w 200zl ale takie lekkie widełki mogę użyć
pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi i propozycje
- żeby był na zasadzie sligshot LowePro tylko te sa ciut drogawie i spory minus maja a mianowicie brak mocowania na statyw a to uważam za priorytet
nie mają tego mocowania z prostej przyczyny: zaczepienie statywu na taki plecaki i korzystanie z niego jak z torby ( przesuwanie z pleców na biodro) jest nie wygodne, i może powodować straty w ludziach tudzież lokalne armagedony.
Mam taki plecak i jestem zadowolony, choć ostatnio zmieniłem na Slingshota ( z przyczyn ideologicznych- czyt: lubię torby )
Nvi [Usunięty]
Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009
imo sligshot to plecak a nie torba :> w moim wyobrazaniu torba to kawalek pudla z sznurkiem na ramie jak damska asd wiec czegos takiego nie chce tylko plecak czy to 2 czy 1 rammienny nie ma znaczenia ale zeby byl praktyczny
Jako właściciel slinga, plecaków i różnych toreb napiszę tyle, że słowo "praktyczne" ma wiele znaczeń. Praktyczne w używaniu sprzętu są zdecydowanie TORBY. Praktyczne a raczej WYGODNE w noszeniu są oczywiście plecaki. Sling to jakiś tam kompromis. Wszystko zależy od potrzeb. Na dłuższą metę trzeba mieć i plecak i torbę a używamy danego rodzaju transportu w zależności od potrzeb.
Mocowanie statywowe mają plecaki i niektóre duże torby fotoreporterskie.
Nvi [Usunięty]
Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009
no ok to chce cos na zasadzie slinga + mocowanie na statyw taki super kompromis i chyba ten neua tec alpha jest najlepszy chyba ze znacie cos podobnej masci
mam tego naneu co mówisz, że jest brzydki... na czarnym w ogóle tego nie widać. dla mnie za mało miejsca. zdecydowanie. nie jest to tak dopracowane. włożysz body z obiektywem 18-50 i możesz tylko jeden wstawić dodatkowo i lampę. i jak chcesz szybko wyjąć lub włożyć to jest trochę motaniny. żałuję, że go kupiłem... zdecydowanie torba. no chyba, że na jakieś wycieczki to tak. ale torba lepsza.
Ja mam Naneu Sahare 271. Bo chcialem mieć miejsce na lapa. No ale Sahara to taki typowy plecak foto. Bez cześci "użytkowej" w zasadzie. Za to dostep jest prosty.
Ale wracając do tematu - slinga z mocowanie na statyw... możesz jeszcze długo szukać.. Swoją drogą po co Ci torba z mocowaniem statywu?
mam tego naneu co mówisz, że jest brzydki... na czarnym w ogóle tego nie widać. dla mnie za mało miejsca. zdecydowanie. nie jest to tak dopracowane. włożysz body z obiektywem 18-50 i możesz tylko jeden wstawić dodatkowo i lampę. i jak chcesz szybko wyjąć lub włożyć to jest trochę motaniny. żałuję, że go kupiłem... zdecydowanie torba. no chyba, że na jakieś wycieczki to tak. ale torba lepsza.
moim zdaniem...
no wlasnie czytalem jakis komentarz ze jest […] maly... ze miesci jakis "cienki" aparat lyl
i tak mysle ja mam alphe 700 z 16-105 .. i nie wiem czy to da rade .. wiecej narazie nie mam ale w przyszlosci kto wie wiec chyba sie poslucham i nie kupie
a co do stronki naneu spoko.. tylko juz troche przydrogawe niektore
no ale tak zmieniajac checi
jakis plecak zeby bylo go wygodnie nosic i np jezdzic na rowerze i w miare szybki dostep do aparatu - niekoniecznie sling
pzdr
Drogi Nvi, proszę trzymać język na wodzy po pójdzie ostrzeżenie do profilu. Twój Moderator.
Ostatnio zmieniony przez komor Czw 01 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz
no wlasnie czytalem jakis komentarz ze jest ... maly... ze miesci jakis "cienki" aparat lyl
i tak mysle ja mam alphe 700 z 16-105 .. i
Czy my mówimy wszyscy o tym samym plecaku?
Ja mieszczę w nim D300 z gripem + kit do tego lampa, 70-200 VR i TC , 50/1.8,
do tego udaje mi się wepchać na siłę lap. 15. cali z zasilaczami... nie pytajcie jak
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 01 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Nvi [Usunięty]
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009
mnich napisał/a:
Nvi napisał/a:
no wlasnie czytalem jakis komentarz ze jest ... maly... ze miesci jakis "cienki" aparat lyl
i tak mysle ja mam alphe 700 z 16-105 .. i
Czy my mówimy wszyscy o tym samym plecaku?
Ja mieszczę w nim D300 z gripem + kit do tego lampa, 70-200 VR i TC , 50/1.8,
do tego udaje mi się wepchać na siłę lap. 15. cali z zasilaczami... nie pytajcie jak
to nie pytam bo nie mam laptopa ktorego musialbys mnie nauczyc wciskac ;D
mowisz o tym alpha ?
jak tak mowisz to chyba sie na niego skusze narazie moj zbiore sprzetu jest mega meeegaaa maly wiec wystarczy mi takie cos
tylko jakbys mogl opowiedziec jak ci sie z niego korzysta.. mianowicie wkladanie wyjmowanie w czasie drogi jak nagle poczujesz chec czegos pstrykniecia i wogole caloksztalt
tylko jakbys mogl opowiedziec jak ci sie z niego korzysta.. mianowicie wkladanie wyjmowanie w czasie drogi jak nagle poczujesz chec czegos pstrykniecia i wogole caloksztalt
jak to plecak... trzeba ściągnąć z pleców. Dostęp do komory ze sprzętem jest od strony pleców więc mamy pewność że nikt nam nie będzie grzebał bez naszej wiedzy.
Za tą cene ( kupowałem za 179 pln ) to dobry wybór jeśli chcesz wygodnie transportować sprzęt
Żeby plecak nie był ekstremalnie dostosowany tylko do profesjonalisty jak rozumiem...
Osobiście wszystkim polecam plecaki firmy KATA. Nie neguję jakości lowepro, ale Kata w moim mniemaniu jest o krok dalej w innowacyjności rozwiązań i poziomie zabezpieczenia sprzętu. Myślę że Twoim oczekiwaniom odpowiadałby model 1-N-20 lub 1-N-30. Plecak ma osobny przedział na akcesoria foto i bardzo funkcjonalna komorę na drobne dokumenty, komórkę,palmtopa. W razie potrzeby może być przekształcony w zwykły plecak, gdyż komory oddziela ściana zapinana suwakiem
Ciekawy jest system nośny i bardzo wysoka jakość wykonania. Poza tym jest stosunkowo wąski (1-N-20) i ma regularny kształt prostopadłościennego pudełka. Ze względu na wysoką sztywność, nie zmiania kształtu, co wpływa korzystnie na jego pojemność. Ze względu niewielką szerokość i dużą wysokość świetnie przylega do pleców, nie zdradzając zawartości dla niewtajemniczonych.
Żeby go obejrzeć polecam stronę Katy - dużo zdjęć i porównań.
Fakt, Kata z serii 3N1 (nie 1-N-xx... ), to najfajniejsze slingi/plecaki jakie widziałem. Gdybym kupował kolejny plecak fotograficzny, to z całą pewnością z tej serii. Możesz jeszcze obejrzeć Primusa Lowepro, ale jak dla mnie jest zbyt duży w porównaniu do tego jaką ma ładowność sprzętu foto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11