Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Plecak - porada!
Autor Wiadomość
Nvi
[Usunięty]

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009   Plecak - porada!

Witam
wiele postów jest na ten temat ale żaden nie odpowiada na moje pytania i drame :> wiec zakładam nowy temat z zapytaniem
jaki plecak?

ogólnie chodzi mi o taki kind of plecak
- żeby to nie był sam wór z przegródkami tylko na aparat jak http://www.allegro.pl/ite..._sony_alfa.html (przyklad - ale nie o to mi chodzi jedyne co ma dobre to mocowanie na statyw)
- żeby nie był torba! (to chyba oczywiste po temacie ale niektórzy możne walna tu jakąś torbę :P )
- żeby był na zasadzie sligshot LowePro tylko te sa ciut drogawie i spory minus maja a mianowicie brak mocowania na statyw a to uważam za priorytet

dobrym wyborem dla mnie byłby plecak NANEU PRO ALPHA ( http://www.allegro.pl/ite...nikon_sony.html )

ma wszystko w sumie co bym chciał od plecaka... wygodny schowek na aparat z ciekawym dostępem + dodatkowe miejsce nad komora na własne rzeczy. jedyny minus tego plecaka jest to ze jest imo cholernie BRZYDKI i jeśli ktoś ma jakąś wiedzę o innych podobnych i może polecić to czekam na propozycje
a co do ceny chciałbym się zmieścić w 200zl ale takie lekkie widełki mogę użyć

pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi i propozycje

Reklama

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009   

Nvi napisał/a:
- żeby był na zasadzie sligshot LowePro tylko te sa ciut drogawie i spory minus maja a mianowicie brak mocowania na statyw a to uważam za priorytet

nie mają tego mocowania z prostej przyczyny: zaczepienie statywu na taki plecaki i korzystanie z niego jak z torby ( przesuwanie z pleców na biodro) jest nie wygodne, i może powodować straty w ludziach tudzież lokalne armagedony.

Nvi napisał/a:
dobrym wyborem dla mnie byłby plecak NANEU PRO ALPHA ( http://www.allegro.pl/ite...nikon_sony.html )

Tu masz go taniej z pewnego sklepu http://www.cyfrowe.pl/aparaty/naneu-pro-alpha.html

Mam taki plecak i jestem zadowolony, choć ostatnio zmieniłem na Slingshota ( z przyczyn ideologicznych- czyt: lubię torby )

Nvi
[Usunięty]

imo sligshot to plecak a nie torba :> w moim wyobrazaniu torba to kawalek pudla z sznurkiem na ramie jak damska asd :P wiec czegos takiego nie chce tylko plecak czy to 2 czy 1 rammienny nie ma znaczenia ale zeby byl praktyczny

pzdr

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Nvi napisał/a:
imo sligshot to plecak a nie torba

a wg mnie to torba i plecak :)

można nosić wygodnie na plecach i wyciągać sprzęt jak z torby :)

Nvi
[Usunięty]

tez ladnie :> ale jakies propo co do tego Naneu? pochodne tego plecaka? opinie? czekam na cos wiecej :)

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Jako właściciel slinga, plecaków i różnych toreb napiszę tyle, że słowo "praktyczne" ma wiele znaczeń. Praktyczne w używaniu sprzętu są zdecydowanie TORBY. Praktyczne a raczej WYGODNE w noszeniu są oczywiście plecaki. Sling to jakiś tam kompromis. Wszystko zależy od potrzeb. Na dłuższą metę trzeba mieć i plecak i torbę a używamy danego rodzaju transportu w zależności od potrzeb.
Mocowanie statywowe mają plecaki i niektóre duże torby fotoreporterskie.

Nvi
[Usunięty]

no ok to chce cos na zasadzie slinga + mocowanie na statyw taki super kompromis :P i chyba ten neua tec alpha jest najlepszy chyba ze znacie cos podobnej masci

oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009   

mam tego naneu co mówisz, że jest brzydki... na czarnym w ogóle tego nie widać. dla mnie za mało miejsca. zdecydowanie. nie jest to tak dopracowane. włożysz body z obiektywem 18-50 i możesz tylko jeden wstawić dodatkowo i lampę. i jak chcesz szybko wyjąć lub włożyć to jest trochę motaniny. żałuję, że go kupiłem... zdecydowanie torba. no chyba, że na jakieś wycieczki to tak. ale torba lepsza.

moim zdaniem... :razz:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Ja mam Naneu Sahare 271. Bo chcialem mieć miejsce na lapa. No ale Sahara to taki typowy plecak foto. Bez cześci "użytkowej" w zasadzie. Za to dostep jest prosty.

Ale wracając do tematu - slinga z mocowanie na statyw... możesz jeszcze długo szukać.. Swoją drogą po co Ci torba z mocowaniem statywu?

Może w takim razie http://naneupro.com/products.mdv?p=a-k3l#

Nvi
[Usunięty]

fotomaszewski napisał/a:
mam tego naneu co mówisz, że jest brzydki... na czarnym w ogóle tego nie widać. dla mnie za mało miejsca. zdecydowanie. nie jest to tak dopracowane. włożysz body z obiektywem 18-50 i możesz tylko jeden wstawić dodatkowo i lampę. i jak chcesz szybko wyjąć lub włożyć to jest trochę motaniny. żałuję, że go kupiłem... zdecydowanie torba. no chyba, że na jakieś wycieczki to tak. ale torba lepsza.

moim zdaniem... :razz:

no wlasnie czytalem jakis komentarz ze jest […] maly... ze miesci jakis "cienki" aparat lyl
i tak mysle ja mam alphe 700 z 16-105 .. i nie wiem czy to da rade .. wiecej narazie nie mam ale w przyszlosci kto wie wiec chyba sie poslucham i nie kupie :P

a co do stronki naneu spoko.. tylko juz troche przydrogawe niektore

no ale tak zmieniajac checi
jakis plecak zeby bylo go wygodnie nosic i np jezdzic na rowerze i w miare szybki dostep do aparatu - niekoniecznie sling

pzdr

Drogi Nvi, proszę trzymać język na wodzy po pójdzie ostrzeżenie do profilu. Twój Moderator.
Ostatnio zmieniony przez komor Czw 01 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Nvi napisał/a:
no wlasnie czytalem jakis komentarz ze jest ... maly... ze miesci jakis "cienki" aparat lyl
i tak mysle ja mam alphe 700 z 16-105 .. i

Czy my mówimy wszyscy o tym samym plecaku?
Ja mieszczę w nim D300 z gripem + kit do tego lampa, 70-200 VR i TC , 50/1.8,
do tego udaje mi się wepchać na siłę lap. 15. cali z zasilaczami... nie pytajcie jak :)
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 01 Paź, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Nvi
[Usunięty]

mnich napisał/a:
Nvi napisał/a:
no wlasnie czytalem jakis komentarz ze jest ... maly... ze miesci jakis "cienki" aparat lyl
i tak mysle ja mam alphe 700 z 16-105 .. i

Czy my mówimy wszyscy o tym samym plecaku?
Ja mieszczę w nim D300 z gripem + kit do tego lampa, 70-200 VR i TC , 50/1.8,
do tego udaje mi się wepchać na siłę lap. 15. cali z zasilaczami... nie pytajcie jak :)

to nie pytam bo nie mam laptopa ktorego musialbys mnie nauczyc wciskac ;D
mowisz o tym alpha ?
jak tak mowisz to chyba sie na niego skusze narazie moj zbiore sprzetu jest mega meeegaaa maly wiec wystarczy mi takie cos

tylko jakbys mogl opowiedziec jak ci sie z niego korzysta.. mianowicie wkladanie wyjmowanie w czasie drogi jak nagle poczujesz chec czegos pstrykniecia i wogole caloksztalt

pozdro

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Pią 02 Paź, 2009   

Nvi napisał/a:
tylko jakbys mogl opowiedziec jak ci sie z niego korzysta.. mianowicie wkladanie wyjmowanie w czasie drogi jak nagle poczujesz chec czegos pstrykniecia i wogole caloksztalt

jak to plecak... trzeba ściągnąć z pleców. Dostęp do komory ze sprzętem jest od strony pleców więc mamy pewność że nikt nam nie będzie grzebał bez naszej wiedzy.
Za tą cene ( kupowałem za 179 pln ) to dobry wybór jeśli chcesz wygodnie transportować sprzęt :)

cotopaxi 
Nowy
arriba montana!

Wysłany: Pią 09 Paź, 2009   

Żeby plecak nie był ekstremalnie dostosowany tylko do profesjonalisty jak rozumiem...

Osobiście wszystkim polecam plecaki firmy KATA. Nie neguję jakości lowepro, ale Kata w moim mniemaniu jest o krok dalej w innowacyjności rozwiązań i poziomie zabezpieczenia sprzętu. Myślę że Twoim oczekiwaniom odpowiadałby model 1-N-20 lub 1-N-30. Plecak ma osobny przedział na akcesoria foto i bardzo funkcjonalna komorę na drobne dokumenty, komórkę,palmtopa. W razie potrzeby może być przekształcony w zwykły plecak, gdyż komory oddziela ściana zapinana suwakiem
Ciekawy jest system nośny i bardzo wysoka jakość wykonania. Poza tym jest stosunkowo wąski (1-N-20) i ma regularny kształt prostopadłościennego pudełka. Ze względu na wysoką sztywność, nie zmiania kształtu, co wpływa korzystnie na jego pojemność. Ze względu niewielką szerokość i dużą wysokość świetnie przylega do pleców, nie zdradzając zawartości dla niewtajemniczonych.
Żeby go obejrzeć polecam stronę Katy - dużo zdjęć i porównań.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sob 10 Paź, 2009   

Fakt, Kata z serii 3N1 (nie 1-N-xx... :razz: ), to najfajniejsze slingi/plecaki jakie widziałem. Gdybym kupował kolejny plecak fotograficzny, to z całą pewnością z tej serii. Możesz jeszcze obejrzeć Primusa Lowepro, ale jak dla mnie jest zbyt duży w porównaniu do tego jaką ma ładowność sprzętu foto.

Odpowiedz do tematu