Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 18 Lis, 2009
Canon 50D czy 7D
Autor Wiadomość
norbiQue
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   Canon 50D czy 7D

posiadam canona 50d i zastanawiam sie czy warto zmienic go na 7d,
uzywam glownie do robienia zdjec na strony www /Tatry i Zakopane/, przedszkole i zawody moich dzieci, jak i oczywiste na wakacjach....
co o tej wymianie sadzicie?

Reklama

myslidar 
Rozmowny

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   

Moim zdaniem nie ma to żadnego sensu. Do tych zastosowań 50D spokojnie wystarczy. No chyba, że chcesz kręcić filmy..

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Też mi się wydaje, że przy wymienionych zastosowaniach, nie warto.

norbiQue
[Usunięty]

no jest to amatorska zabawa, czasem jakies np zdjecia panoramiczne, makro, czy inne potrzebne na portal...
nie wiem tez na ile to nagrywanie w 7d dziala, moze i jakies filmiki na www bylyby fajne :)
przy jakis okazjach myslalem o takim rozwiazaniu do lampy blyskowej, gdyz 7d obsluguje bezprzewodowo Speedlite 580 EX II /ktora posiadam/ na statywie, a na aparacie chcialem uzywac Metza 54 MZ-4 /ktorego tez mam/

TS147 
Nowy

Po ogłoszeniu 7d myślałem, że taki ruch będzie dobrym posunięciem. Teraz po recenzjach na portalach i feedback-u pierwszych użytkowników wydaje mi się, że nie warto (a może nawet strach z racji AF :mrgreen: , bo co jak co, ale AF w 50D jest dla mnie bardzo ok) i ja na przykład zamiast zmieniać, wybiorę raczej zakup 70-200L za różnicę w cenie ;) .

Moim zdaniem jeśli zmieniać, to już raczej na FF i tylko taki kierunek obecnie rozważam (i przy FF nie wiem czy nie byłby to D700...).

myslidar 
Rozmowny

norbiQue napisał/a:
no jest to amatorska zabawa, czasem jakies np zdjecia panoramiczne, makro, czy inne potrzebne na portal...
nie wiem tez na ile to nagrywanie w 7d dziala, moze i jakies filmiki na www bylyby fajne :)
przy jakis okazjach myslalem o takim rozwiazaniu do lampy blyskowej, gdyz 7d obsluguje bezprzewodowo Speedlite 580 EX II /ktora posiadam/ na statywie, a na aparacie chcialem uzywac Metza 54 MZ-4 /ktorego tez mam/
Kręczenie filmów w trybie manualnym ma tylko sens. Kwestia wprawy. Wyzwalanie lampy działa bardzo fajnie i funkcja daje radę.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

...a wprost odnoszę wrażenie, że nawet 50D będzie lepszy (choćby DR na ISO100, bo podejrzewam że 7D rewelacji tu nie pokaże). Za różnicę w cenach zmieniłbym obiektyw na jaśniejszy albo dokupił lampę. AF 50D za dziećmi nadąży, skoro 40D radzi sobie wyśmienicie.

myslidar 
Rozmowny

TS147 napisał/a:
Po ogłoszeniu 7d myślałem, że taki ruch będzie dobrym posunięciem. Teraz po recenzjach na portalach i feedback-u pierwszych użytkowników wydaje mi się, że nie warto (a może nawet strach z racji AF :mrgreen: , bo co jak co, ale AF w 50D jest dla mnie bardzo ok) i ja na przykład zamiast zmieniać, wybiorę raczej zakup 70-200L za różnicę w cenie ;) .

Moim zdaniem jeśli zmieniać, to już raczej na FF i tylko taki kierunek obecnie rozważam (i przy FF nie wiem czy nie byłby to D700...).
FF do sportu? reportażu? Chyba niektórym myli się przeznaczenie tego aparatu.

norbiQue
[Usunięty]

jak dle mnie za duzy koszt aby teraz przejsc na nikona, obiektywy, lampa i inne dodatki...
a cos innego zamiast 7d, tylko co

MC 

50D i tyle w temacie.

komor 
Moderator

norbiQue napisał/a:
myslalem o takim rozwiazaniu do lampy blyskowej, gdyz 7d obsluguje bezprzewodowo Speedlite 580 EX II /ktora posiadam/ na statywie, a na aparacie chcialem uzywac Metza 54 MZ-4 /ktorego tez mam/

Jak założysz na stopkę Metza to nie obsłużysz bezprzewodowo 580-ki bo wbudowana lampa się nie otworzy. A to wbudowana lampa ma w 7D umożliwiać wireless slave.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Z 50d na 7d, hmmm, ja bym nie wymieniał, zresztą sam też nie wymienie wcześniej niż zarok, półtora.

AM 
Maniak

myslidar napisał/a:

Czegos nie rozumiem?

TS147 
Nowy

myslidar napisał/a:

Możesz jakoś rozwinąć swoj post, bo nijak ma się do całości wątku?

mavierk 
never knows best

Wujek_Pstrykacz i wyjdzie, jak zwykle, to jest wymienisz dopiero na 80d i nie za rok, półtorej, tylko za 3 :)

Odpowiedz do tematu