Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tompac bardzo polubił nowe Sony choć miał stare Minolty.
Nie miał tylko ma.
MM napisał/a:
Woli nowe rozwiązania. Podobno... Ja w to oczywiście wierzę... ...bo muszę.
Jakis ty Mariusz pocieszny, jak baba na targu, której sie jadaczka od plotek nie zamyka
A co do samego sposobu sterowania to A700 jak dla mnie bije już 7D na głowę, i choć pokrętła to ciekawa rozwiązanie to swoja świetność przezywały gdy nie było ekranów i jojstików do nawigacji. Jedyne co mi w sterowaniu A700 przeszkadza to umieszczenie korekcji ekspozycji zastanego i lampy pod jednym sektorem, dość często sie mylę, bo wymaga to podwójnego wyboru a nie pojedynczego, do czego przyzwyczaja reszta menu.
tompac, w A700 jest przycisk C, pod który można zdefiniować sobie korekcję błysku i jest oddzielny przycisk na korekcję ekspozycji, dla mnie te przyciski to szybszy sposób niż Fn i joystick.
Niestety w A550 tak się nie da.
czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada informację odnośnie żywotności migawki w alpha 500/550 ?
Raczej nie, Sony w tej klasie nie podaje informacji o żywotności migawki. Żywotność migawki to tak czy siak loteria.
A500/A550 mają chyba te same migawki co KM D7D, KM D5D, A100, A200/300/350, A230/A330/A380 i nie słyszałem aby ktoś narzekał na jej trwałość. Sam mam KM D7D która ma około 170 tyś klapnięć i cały czas tę samą sprawną migawkę.
Nie należy się tym przejmować, prędzej kupisz nowy aparat niż wysiądzie migawka.
Sorry ale na samplach A500 ma ostrość dopiero za kodakiem, a ponieważ szum należy rozpatrywać ściśle z jednoczesną ocena detalu, takie próbki do porównania sie nie nadają.
Tak czy inaczej różnica moim zdaniem bedzie znikoma
jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum pozwólcie, że wpierw się przywitam
mam pytanko dt. alphy 500. Może troche laickie, ale nurtuje mnie jedna rzecz:
czy to normalne, że przy obracaniu body słychać jakby coś w środku się telepało? czy to mechanizm stabilizacji? czy może coś innego? a może coś sie uszkodziło?
PS. po dwóch latach z Nikonem D40 ; 18-55 ; 70-300 przesiadłem się na A500 póki co z 50 1.8 (a w planach Falcon/Samyang 8mm i jakieś tele).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,73 sekundy. Zapytań do SQL: 14