Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka tania "szybka" lustrzanka ?
Autor Wiadomość
Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 29 Gru, 2009   

seba65310 napisał/a:
w Europie mamy 4 wersje kolorystyczne : czarny , niebieski , biały i czerwony , lecz jeżeli to za mało to w Japonii jest 100 wersji kolorystycznych

:shock: :roll: :lol:

Reklama

mavierk 
never knows best

ale ta wersja limitowana moim skromnym zdaniem jest boska!

RB 

mavierk napisał/a:
ale ta wersja limitowana moim skromnym zdaniem jest boska!

Dzięki niej dostajesz zawsze uśmiechnięte portrety :wink:

seba65310 
Nowy

Szczerze to z chęcią bym ją kupił gdyby była taka możliwość w Polsce .
Ale za miesiąc kupuje czerwoną :mrgreen:

lukart 
Nowy

dziekuje za pomoc widze ze sie troszkę przekomarzacie co do tego Pentaxa k-x zacząłęm się nad nim zastanawiać. Ma on stabilizację w korpusie a co z silnikiem? w obiektywach? Jak wygląda sprawa jakości wykonania i bezawaryjność? jak ogólnie wyglada jego "profesjonalność" i porównanie do sony a500, d5000, A tak poza tym nazwa wydaje mi sie profesjonalna ale jakoś mało spotykany aparacik w sklepach i literaturze no chyba ze sie myle ( wszedzie same nikony, canony, olympusy)

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009   

Profesjonalność?
To już zależy tylko od czynnika ludzkiego.
Pentax robi dobrze wykonane i przyjemne w obsłudze korpusy. Zestaw K-X i dual kit to w cenie do 2500 mój zdecydowany faworyt. Chyba, że w planach mamy wydanie znacznie większej ilości gotówki. U Nikona i Canona za 2500 coś tam się dostanie, ale jest to tak na prawdę zaproszenie do dalszych wydatków.

robert7704 
Nowy

[quote="Baku"]
Pentax robi dobrze wykonane i przyjemne w obsłudze korpusy. Zestaw K-X i dual kit to w cenie do 2500 mój zdecydowany faworyt. quote]

To bardzo ciekawa propozycja. :grin: (ma dość jasny wizjer)

Ja za to mam do szanownych kolegów bardzo lamerskie pytanie (jestem na etapie wyboru pierwszej lustrzanki cyfrowej). Lumix już nie nadąża za moim dzieckiem a na wysokim ISO kiedy jeszcze nadąża to masakrycznie szumi. :lol:

Dla mnie dodatkowym ale b. ważnym kryterium wyboru jest wizjer (noszę okulary z korekcją już większą niż te stosowane w body).
Zrobiłem rajd po kilku elektro-marketach tylko po to żeby wziąć body do ręki, przyłożyć oko i sprawdzić wizjery róznych aparatów różnych producentów. Nie miałem czasu na proszenie obsługi o baterie/aku do kolejnych modeli żeby włączyć aparat więc "badałem" te wizjery na wyłączonych body z podpiętymi obiektywami kitowymi. Sprawdzałem aparaty w cenach do 3,5k (nikony D3000/5000/90, canony 1000/450/500/50D, pentaxy K20 K-X, olympusy E)

I tu moje lamerskie pytanie: dlaczego wizjery nikonów są tak ciemne? Czy to kwestia przymykania przysłony w momencie wyłączania body i ilości światła docierającego do pryzmatu, czy one po prostu tak mają i włączenie aparatu niczego tu nie zmienia? Wybaczcie :razz:

ophiuchus 
Optyczny

robert7704, w nikonach masz jeszcze półprzezroczysty (chyba) ekran LCD, który wyświetla różne przydatne informacje w wizjerze typu np. siatka etc... gdy aparat ma zasilanie, to wizjer robi się "normalny".

robert7704 
Nowy

ophiuchus napisał/a:
robert7704, ... gdy aparat ma zasilanie, to wizjer robi się "normalny".

Dziękuję za info. Zrobiło się nomen-omen cokolwiek jaśniej. Teraz tylko pozostaje mi znaleźć jednak więcej czasu i "pomęczyć" obsługę sklepu o bat/aku do 2-3 modeli i pobawić się włączonymi aparatami.
Wstępnie D90, 500D, K-X, może nie do końca udane zestawienie ale te 3 modele jakoś najbardziej do mnie przemawiały ergonomią, wielkością wizjerów i komfortem patrzenia w okularach, ze wskazaniem na .....K-Xa.
Cholera nie ma róży bez kolców a zakup któregoś z tych aparatów to dla mnie wejście w system raczej na kilka lat.
Podpowiedzcie coś proszę: tematyka zdjęć - głównie dziecko (szybkość, celność, użyteczne ISO pow 800) i fot. wakacyjna (odwzorowanie kolorów, WB), czasem wypad w plener + ukochane góry (ciężar, gorsze warunki atmosf.), budżet 3-3,5k.
Które z tych 3 byście polecili przy takich założeniach.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

ophiuchus napisał/a:
robert7704, w nikonach masz jeszcze półprzezroczysty (chyba) ekran LCD, który wyświetla różne przydatne informacje w wizjerze typu np. siatka etc... gdy aparat ma zasilanie, to wizjer robi się "normalny".

Gdy jest akumulator (naładowany) w aparacie. Dopiero gdy go wyjmiesz - wizjer ciemnieje...

robert7704 
Nowy

a w saturnach, media i innych aku w body nie uświadczysz :mrgreen:
ufff już myslałem że nikony są stracone dla okularnika :lol:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

robert7704, w saturnach, mediamarktach czy innych euro z definicji nie ma akumulatorów. Ale zawsze można o takie gadżety poprosić ;)

Odpowiedz do tematu