Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
To będzie długi wątek o tym który aparat wybrać ;)

No to który?
Canon 50D
48%
 48%  [ 19 ]
Nikon D90
15%
 15%  [ 6 ]
Nikon D300 (używany)
15%
 15%  [ 6 ]
Nikon D300s
20%
 20%  [ 8 ]
Głosowań: 39
Wszystkich Głosów: 39

Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Sob 06 Lut, 2010   

jaad75 napisał/a:
Pierwszy Canon APS-C, którego ewentualnie mógłbym kupić, to 7D, ale i tak wybrałbym D300s.

Hm.. czyżby to po lekturze testu ze styczniowego DFV? ;) :lol:

Reklama

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

hijax_pl napisał/a:
jaad75 napisał/a:
Pierwszy Canon APS-C, którego ewentualnie mógłbym kupić, to 7D, ale i tak wybrałbym D300s.

hehe ;)

Padło na D90 (jednak muszę dość poważniej podejść do budżetu niż sądziłem) do niego na start raczej Tamron 17-50 f2.8 VC + Grip + SB900 Zastanawiam się jeszcze nad szkłem ale cenowo Tami wychodzi najrozsądniej (choć przyznam, że wolałbym coś ciut dłuższego ale sigmy są mydlaste)

sigmiarz 
Optyczny

ktore sigmy są mydlaste ?

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Nie 07 Lut, 2010   

hijax_pl napisał/a:
Nie czytuję DFV, co tam ciekawego napisano?

[ Dodano: Nie 07 Lut, 2010 15:29 ]
sigmiarz napisał/a:
ale nie wiem czy macales d90..
jest bardzo solidny, dobrze lezy w dłoni.
W porównaniu z moim plastikowym K10D, wydaje mi się jednak bardiej plastikowy... :smile:

konczako 
Entuzjasta

jaad75 napisał/a:
hijax_pl napisał/a:
Nie czytuję DFV, co tam ciekawego napisano?

[ Dodano: Nie 07 Lut, 2010 15:29 ]
sigmiarz napisał/a:
ale nie wiem czy macales d90..
jest bardzo solidny, dobrze lezy w dłoni.
W porównaniu z moim plastikowym K10D, wydaje mi się jednak bardiej plastikowy... :smile:

W porównaniu do 40/50D równiez.. To jednak inna klasa sprzetu.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

konczako napisał/a:
To tak jak D300/D300s i 40/50D...

konczako 
Entuzjasta

jaad75 napisał/a:
konczako napisał/a:
To tak jak D300/D300s i 40/50D...

Dokładnie...

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

Wysłany: Pon 08 Lut, 2010   

ok chłopaki odłóżmy już plastikowość ;) na bok i powiedzcie mi czy dobrym wyborem jest Tamron 17-50 f2.8 VC??? a może warto zainteresować się czymś innym? Powiedzmy, że na obiektyw mógłbym przeznaczyć ok 2000zł (po zakupie aparatu miałem wystawić obecny sprzęt pod młotek a do uzyskanych pieniędzy dołożyć i po niedługim czasie zakupić lampę ale jeśli dołożenie ok 800zł do tych 2k spowodowałoby że mógłbym mieć duuuuużo lepszy obiektyw to zakup lampy mógłbym ciut odłożyć w czasie i uzyskane pieniądze dołożyć do obiektywu)
Powiem, że brałem pod uwagę również zestaw 18-105 VR + 50 1.8 + 35 1.8 i wiem że może to i lepszy zestaw ale na stałki przyjdzie czas a na start wolałbym jednak dość jasnego standardowego zooma

[ Dodano: Pon 08 Lut, 2010 22:16 ]
a może Sigma 17-70 mm f/2.8-4.0 DC Macro OS HSM???

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Sz@kal napisał/a:
powiedzcie mi czy dobrym wyborem jest Tamron 17-50 f2.8 VC
Mądrzy ludzie powiadają, że warto.

PS.
Jak jasny zoom pod APS-C, to nie taki z f/2.8-4.0 tylko ze stałym światłem f/2.8.
W Sigmie f/2.8 będziesz miał tylko przez kilka milimetrów ogniskowej. :wink:

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

zastanawiałem się jeszcze nad używanym N 17-55 f2.8 ale wtedy musiałbym zrezygnować z gripa no i zarobione pieniądze ze sprzedaży sprzętu również przeznaczyć na obiektyw a to oznacza też brak lampy więc wydaje mi się rozsądniejsze jednak Tampon 17-50 plus grip i lampa jak się sprzeda stare graty...

Odpowiedz do tematu