Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mega rakieta, światłosiłowa i cenowa. Ale nie bez wad. Ciekawe ile tego Olek sprzedał/sprzedaje i jaki rodzaj fotografów decyduje się na Olka plus to szkło.
no i super, zaprezentują (kiedyś tam) e5 z nowym 35-100 swd i będzie 'nowa jakość pracy reportera'
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010
Arek,
może i gorsza, ale ja po pikslu zdjęć nie oglądam...
a myślę, że wybrałem dobrze - po upadku z metra na ubity śnieg działa nadal i nawet śladu na niej nie ma. przedkładam "pancerną" budowę nad is, smesy. 1000 mtf,y i innego rodzaju "lepsze" parametry.
kupiłem szkło na lata , a jakościowo, mam nadzieję, jednak choć w przedziale "zadowalający"
wysoka jakość wykonania i solidna obudowa,
świetna jakość obrazu w centrum kadru w całym zakresie przysłon i ogniskowych,
bardzo dobra jakość obrazu na brzegu kadru,
prawidłowo korygowana aberracja chromatyczna,
brak dystorsji,
dobrze korygowana koma,
skuteczny autofokus.
słaba praca pod ostre światło
Wady:
zbyt niska cena,
brak winiety
ten olek chyba jest blisko(może oprócz ceny), ale ja nigdy nie wejdę w ten system, choćby przez mnożnik 2x
Witam,
ja co prawda nie mam ,ani nie testowałem tego obiektywu, ale pracuję 50-200SWD
Moc obiektywu to widać tak naprawdę dopiero podczas samodzielnej pracy i nie na jpeg ale na plikach RAW.
Ja pracowałem wiele lat manualnymi obiektywami, więc teraz z SWD, czy bez, SWD nowoczesne obiektywy są dla mnie i tak bardzo szybkie.
Spróbujcie pójść do lasu z długim obiektywem i strzelać np. przez gałęzie.
Zobaczycie co wyrabiają szybkie obiektywy z szybkim AF.
Ja mam cały czas aktywną opcję SA+MF.
Ręczne doostrzanie gdy ostrość ląduje nie tam , gdzie chciałem i tak jest nieuniknione.
I co tu dywagować na temat niezbędnego SWD. Może przy masie tego obiektywu ostrzy on dostatecznie szybko i bez SWD.
Drugi temat, to portrety i rzeczywista płaszczyzna w której AF łapie ostrość.
My chcemy ostre oko, a on nam łapie czubek nosa lub kosmyk włosów.
Znowu kłania się korekta MF.
Pewniejsze niż kilkakrotne łapanie ostrości szybkim AF.
Optyka Olympusa jest bardzo dobra, ale to wiedzą Ci, którzy sami porównywali ją z konkurencją w podobnym przedziale cenowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14