Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie stac mnie na 17-55. Czyli trzeba stawiac na światło. Wybrał bym bez zastanowienia tego Tamrona, tylko ten brak powtarzalności. I po co mi ta przygoda z foto. Kupa kasy a nie wiadomo co będze
fotostrzal [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010
rajax napisał/a:
Nie stac mnie na 17-55. Czyli trzeba stawiac na światło. Wybrał bym bez zastanowienia tego Tamrona, tylko ten brak powtarzalności. I po co mi ta przygoda z foto. Kupa kasy a nie wiadomo co będze
To sprzedaj sprzęt ludziom, którzy go potrzebują i wiedzą czego chcą i nie zawracaj gitary.
kurde ale canon 15-85 kosztuje 2,5 k a 17-55 kosztuje 2999, w tej klasie sprzętu to nieduża różnica
fotostrzal [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010
lupo57 mądrze prawi. Owszem jest dopłata 400PLN, ale to jaką niepodważalną zaletą jest takie światło w całym zakresie z czasem docenisz w praktyce i nie będziesz żałował ani chwili. Do tego stabilizacja - obiektyw cud miód. W 15-85 też jest IS to prawda, ale połączenie 2.8 z IS na szerokim kącie jest nie do podbicia!
Rajax nie widzę potrzeby aby zakładać kolejny temat. O tym co wybrać Tamron 17-50 czy Canon 15-85 można także pisać w tym temacie, dlatego scaliłem. Jeśli chcesz mogę zmienić sam temat.
Nie nie potrzeba zmiany tematu. Sorry że trochę namieszałem, ale chcę dobrze wydać swoją kasę. A wy powinniście zrobić wszystko co bym się nie zraził do tematu foto.
Dzięki za wszystkie rady. Reasumując stwierdzam że większość radzi mi postawić na światło, niż ciemnice tanich Canonów.
W takim razie zostaje do wyboru Tamron 2,8 lub Canon 17-55.
Chyba narazie podejdę ostrożnie do tematu i kupię 17-50.
A wy powinniście zrobić wszystko co bym się nie zraził do tematu foto
...święta powinność
...to z innej bajki, kup kita z kWanona, do tego kWanona 50/1,4 i siamjanga 8/3,5 fish i to jest kreatywne podejście do tematu za relatywnie niską kasę lub dramatycznie niską biorąc w zestaw kWanona 50/1,8
..powinność spełniona
komor, Ty to masz szczęśliwą rękę-bierzesz ostani z półki egzemplarz s30/1,4 i AF to ideał/wielu narzeka że kiepski/, bierzesz pierwszy z brzegu c50/1,8 i żyleta/wielu narzeka że poniżej 4 to mydło/. Chętnie bym poszedł z Tobą kupić np.s50/1,4 do mojego 50d Co Ty na to
Ja po prostu nie szukam najtańszych ofert na jakichś Ceneo czy innych Allegro/Ebay’ach tylko idę do sprawdzonego sklepu, gdzie zapłacę 100-200 zł więcej ale dostaję w zamian większe prawdopodobieństwo dostania sprawnego sprzętu. Plastikowca 50/1,8 kupiłem za 400 zł podczas gdy wszyscy się chwalili, że kupili za 300-350 lub zdobyli używanego za 200 zł. Sigmy kupuję w sklepie Sigmy. Tylko 70-200/4L zdecydowałem się kupić przez internet, bazując na poleceniu MM, w Fotoaparacikach i opiniach że to szkło nie ma zbytnich rozrzutów jakościowych. I też się nie zawiodłem.
Myślę więc, że sporo pomagam temu szczęściu, o którym piszesz. Po prostu nie stać mnie na przesadnie tanie zakupy. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że kiedyś być może trafię pechowo.
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 05 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz
nie szukam najtańszych ofert na jakichś Ceneo czy innych Allegro/Ebay’ach tylko idę do sprawdzonego sklepu, gdzie zapłacę 100-200 zł więcej ale dostaję w zamian większe prawdopodobieństwo dostania sprawnego sprzętu./.../Sigmy kupuję w sklepie Sigmy.
Bez problemu dopłacę i 200pln jeśli AF sigmy 50/1,4 będzie pewnie współpracował z moim 50d komor może próbowałeś już tego obiektywu A moze uważasz, że lepiej poczekać na canona 50/1,4mkII o którym "przebąkuje się już w plotkach"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10