Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 24 Mar, 2010
Wybór obiektywu dla Canona 40D.
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010   

rajax, takich tematów masz tu na forumie całe mnóstwo, na pewno któryś rozwieje twoje wątpliwości :arrow: wystarczy skorzystać z szukajki .

Reklama

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Proponuję aby Moderator dołączył do tego wątku dwa inne Twoje, które dotyczą tego samego problemu, czyli:
17-50 - czy stabilizacja ma sens ?
oraz dzisiejszy, jeszcze ciepły:
Tamron 17-50 a Canon 15-85

rajax 
Początkujący

Nie stac mnie na 17-55. Czyli trzeba stawiac na światło. Wybrał bym bez zastanowienia tego Tamrona, tylko ten brak powtarzalności. I po co mi ta przygoda z foto. Kupa kasy a nie wiadomo co będze :)

fotostrzal
[Usunięty]

rajax napisał/a:
Nie stac mnie na 17-55. Czyli trzeba stawiac na światło. Wybrał bym bez zastanowienia tego Tamrona, tylko ten brak powtarzalności. I po co mi ta przygoda z foto. Kupa kasy a nie wiadomo co będze :)

To sprzedaj sprzęt ludziom, którzy go potrzebują i wiedzą czego chcą i nie zawracaj gitary.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

rajax napisał/a:

kurde ale canon 15-85 kosztuje 2,5 k a 17-55 kosztuje 2999, w tej klasie sprzętu to nieduża różnica

fotostrzal
[Usunięty]

lupo57 mądrze prawi. Owszem jest dopłata 400PLN, ale to jaką niepodważalną zaletą jest takie światło w całym zakresie z czasem docenisz w praktyce i nie będziesz żałował ani chwili. Do tego stabilizacja - obiektyw cud miód. W 15-85 też jest IS to prawda, ale połączenie 2.8 z IS na szerokim kącie jest nie do podbicia!

Szninkiel 
Rozmowny

kup Canona 17-55/2,8

bacruk 
Entuzjasta

rajax napisał/a:
Potrzebuje cos do portretów i architektury

Czyli jasną stałkę i szeroki zoom :smile:

Rozwiąznie, które proponujesz średnio się nadaje do jednego i do drugiego...

oranżewski 
Optyczny

bacruk napisał/a:
rajax napisał/a:
Potrzebuje cos do portretów i architektury

Czyli jasną stałkę i szeroki zoom :smile:

Czyli tokina 116 i falcon 85 ;)

bacruk 
Entuzjasta

Kombinacji jest wiele... zależy od ecipeci :wink:

goltar 
Optyczny

Rajax nie widzę potrzeby aby zakładać kolejny temat. O tym co wybrać Tamron 17-50 czy Canon 15-85 można także pisać w tym temacie, dlatego scaliłem. Jeśli chcesz mogę zmienić sam temat.

rajax 
Początkujący

Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010   

Nie nie potrzeba zmiany tematu. Sorry że trochę namieszałem, ale chcę dobrze wydać swoją kasę. A wy powinniście zrobić wszystko co bym się nie zraził do tematu foto.
Dzięki za wszystkie rady. Reasumując stwierdzam że większość radzi mi postawić na światło, niż ciemnice tanich Canonów.
W takim razie zostaje do wyboru Tamron 2,8 lub Canon 17-55.
Chyba narazie podejdę ostrożnie do tematu i kupię 17-50.

Szninkiel 
Rozmowny

Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010   

rajax napisał/a:
A wy powinniście zrobić wszystko co bym się nie zraził do tematu foto

...święta powinność :roll:
...to z innej bajki, kup kita z kWanona, do tego kWanona 50/1,4 i siamjanga 8/3,5 fish i to jest kreatywne podejście do tematu za relatywnie niską kasę lub dramatycznie niską biorąc w zestaw kWanona 50/1,8 :cool: :wink: :razz:
..powinność spełniona :grin:

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010   

Sunders napisał/a:
komor, Ty to masz szczęśliwą rękę-bierzesz ostani z półki egzemplarz s30/1,4 i AF to ideał/wielu narzeka że kiepski/, bierzesz pierwszy z brzegu c50/1,8 i żyleta/wielu narzeka że poniżej 4 to mydło/. Chętnie bym poszedł z Tobą kupić np.s50/1,4 do mojego 50d :smile: Co Ty na to :???:

Ja po prostu nie szukam najtańszych ofert na jakichś Ceneo czy innych Allegro/Ebay’ach tylko idę do sprawdzonego sklepu, gdzie zapłacę 100-200 zł więcej ale dostaję w zamian większe prawdopodobieństwo dostania sprawnego sprzętu. Plastikowca 50/1,8 kupiłem za 400 zł podczas gdy wszyscy się chwalili, że kupili za 300-350 lub zdobyli używanego za 200 zł. Sigmy kupuję w sklepie Sigmy. Tylko 70-200/4L zdecydowałem się kupić przez internet, bazując na poleceniu MM, w Fotoaparacikach i opiniach że to szkło nie ma zbytnich rozrzutów jakościowych. I też się nie zawiodłem.
Myślę więc, że sporo pomagam temu szczęściu, o którym piszesz. Po prostu nie stać mnie na przesadnie tanie zakupy. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że kiedyś być może trafię pechowo.
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 05 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010   

komor napisał/a:
nie szukam najtańszych ofert na jakichś Ceneo czy innych Allegro/Ebay’ach tylko idę do sprawdzonego sklepu, gdzie zapłacę 100-200 zł więcej ale dostaję w zamian większe prawdopodobieństwo dostania sprawnego sprzętu./.../Sigmy kupuję w sklepie Sigmy.

Bez problemu dopłacę i 200pln jeśli AF sigmy 50/1,4 będzie pewnie współpracował z moim 50d :smile: komor może próbowałeś już tego obiektywu :???: A moze uważasz, że lepiej poczekać na canona 50/1,4mkII o którym "przebąkuje się już w plotkach" :smile: :???:

Odpowiedz do tematu