Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sob 15 Maj, 2010
Canon EF 70-200 mm f/4L USM
Autor Wiadomość
tomek__gda 
Bywalec

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010   

marbecz, nie pisałem tego uszczypliwie, po prostu sam kiedyś stałem przed takim dylematem. W moim przypadku główną rolę odegrały finanse... :)

Reklama

marbecz 
Nowy

tomek__gda napisał/a:
marbecz, nie pisałem tego uszczypliwie, po prostu sam kiedyś stałem przed takim dylematem. W moim przypadku główną rolę odegrały finanse... :)

czy teraz byś wybrał inny model szkła?

krisv740
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
TCx2,0 AF nie będzie działał.

to jest prawda odnośnie serii xxxd i xxd oraz ew. 7d i extenderów canona (tu muszę postawić też znak zapytania)
f4 z tc2.0 (kenko) działa w połączeniu z eos 3 i eos 1 oraz 1d+xxx.

to tak dla uściślenia....

dawid_gaszynski 
Rozmowny
gaszynski.pl

Cytat:
Dyskusja głównie dotyczyła hali, czyli tak :piłki ręcznej zawodów lekkoatletycznych, joga?hmmm czemu nie, tez ciekawe i relaksujące:-) lecz moim celem jest plener i zdecydowałem nie dokładać ponad 2 tyś zł do f/2,8

Przepraszam bardzo, ale to Ty sam pisałeś o sali. Skoro pisałeś o sali, a sala stawia o wiele większe wymagania to właśnie pod kątem tych zdjęć podpowiadali Ci ludzie. Każdy obiektyw, który sprawdzi się na ciemnej sali tym bardziej musi sprawdzić się w plenerze.
Na przyszłość jeżeli wspominasz o zdjęciach na sali to przemyśl czy faktycznie Ci na tym zależy, bo z tej - ostatniej wypowiedzi wynika jakbyśmy to my sami sobie tą salę sportową z palca wyssali.

Cytat:
jeżeli będzie za mało to za dobre pieniądze sprzedam i dokupię jaśniejsze szkło

Mogę tylko pogratulować talentów handlowych, bo przywykłem do tego, że szkło używane niestety trzeba sprzedać za o wiele mniejsze pieniądze niż kosztuje nówka - nawet w wypadku Lki w dobrym stanie. Szczególnie 70-200 F4 jest popularne i na rynku jest tego wiele więc cena spada szybko. Boleśnie się o tym przekonałem sprzedając swoje 70-200 F4 za śmiesznie niską cenę.
Myślę, że właśnie porada, abyś kupił od razu 2.8 wynikała z faktu, że ludzie chcieli Ci zaoszczędzić tego tracenia kasy przy - dość pewnej prędzej czy później - przesiadce z F4 na F2.8.

TC x2 strasznie niszczy jakość. TC x1.4 jest optymalny, ale trzeba wiedzieć jak w praktyce wygląda robienie zdjęć ze szkłem o działce światła mniej. Jak dla mnie w praktyce TC x1,4 ma sens kiedy cykasz zdjęcia do około ISO 400. Potem zysk ogniskowej pokryje się co najwyżej ze stratą jakości na dwukrotnie wyższym ISO.

Dostałeś już tyle informacji, że chyba nie ma sensu więcej pisać.

tomek__gda 
Bywalec

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010   

marbecz napisał/a:
tomek__gda napisał/a:

czy teraz byś wybrał inny model szkła?

Świadomie wybrałem 4.0.
Jestem pewien, że w przypadku większej ilości gotówki brałbym 2.8.

sqarpi 
Nowy

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010   

Przeczytalem watek od poczatku, bo wlasnie nosze sie z zamiarem zakupu canona 70-200/4 bez IS i przy tym zostane. U mnie, jestem przekonany, ze fotki beda robione tym obiektywem tylko i wylacznie na zewnatrz. Druga sprawa, ze niestety nie ma takiej sily, zebym dozbieral w tym roku czy na poczatku przyszlego na 2.8 czy IS z tymi wydatkami, ktore mi sie szykuja. Mam pelna swiadomosc, ze lepiej jest cos miec i dlugo nie uzywac po to, zeby uzyc jak bedzie potrzebne niz nie miec tego wcale i to sie dokladnie tyczy 4 i 2.8. Moze jak dozbieram to zmienie. Narazie z tego co mialem 4 w rekach, to spelniala moje oczekiwania i na teraz starczy. :)

Odpowiedz do tematu