Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiana systemu- D300 czy 50D
Autor Wiadomość
moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010   

no przeciez napisalam, ze niby nic i ze widac ze reklama i ze kazdy moze... ale mowimy tu wlasnie o tej nachalnosci a to jest jej objaw i to Sony lubi sie do takich zabiegow uciekac. od razu zaznaczam, ze nie szukalam specjalnie podobnych akcji innych producentow, po prostu mowie o tym z czym sie spotkalam zupelnym mimochodem

Reklama

krisv740
[Usunięty]

moronica, jakoś trzeba się wypromować... :cool:

sprzęt może i ma wady, ale i ma zalety... - mnie odrzuca tylko nieprecyzyjność reklam i parametrów oraz zupełnie nieprzydatne mi funkcje w tych aparatach.... :lol:

zentaurus 
Rozmowny

Ciekawe Moronica :???: , z tego wniosek że to Sony tylko stosuje reklamę :lol: . Te poradniki Sony sa straszne :shock: , bowiem okazuje się że to Sony wymyśliło np. głębię ostrości lub np. filtr polaryzacyjny :grin: . A tak poważnie pisząc, to te poradniki na Optyczne były bardzo chwalone przez użytowników różnych lustrzanek. Teraz jest poradnik filtrów optycznych Marumi i jakoś nikt się nie obraża.

MC 

Nachalny marketing byłby wtedy, gdyby firma dzwoniła do mnie do domu i wciskała produkty.
Z resztą dużo bardziej wolę reklamy Sony niż zachowanie pewnej żółtej firmy foto...

moronica 

zentaurus, w tych poradnikach Marumi ten pan fotograf, co jest autorem, nie paraduje z torba pelna sprzetu Marumi rozwodzac sie nad tym ze to jego prywatny sprzet ;)
no zolta firma brzydko postepuje (choc to zdaje sie chyba jej polska delegacja?), czerwona firma tak samo straszyla serwis z plotkami nt ich produktow ;)

RB 

ktoś wspomniał o innowacyjności Minolty... cóż, byli innowacyjni, raz trafiali a raz nie...

pamiętacie power-zoomy? łoł to było ułatwienie. Gdyby to zrobiło współcześnie Sony to by powstała teoria o spisku z producentami baterii i akumulatorów...

pamiętacie karty rozszerzeń a 700xi? pamiętam zachwyty na forumach (minoltowych, a jakże...) nad tym ficzerem. Ja byłem do tego za głupi... Ficzer zdechł dość szybko śmiercią naturalną. jak zwykle użytkownicy nie dorośli...

Minolta pieściła i cyzelowała dziewiątkę, gdy wchodziły cyfrowe lustra. Minolta była ponad te badziewne matryce, nie dorastające swoimi możliwościami do możliwości optyki. Minolty juz nie ma...

W tym czasie gdy pojawiały się te d10, d20 to Minolta (juz z Koniką) zrobiła świetną hybrydę. A200. To był bdb aparat. K-M innowacyjnie wymysliło naprawdę fajna sprawę. Tyle, ze inni wymyślili coś co się lepiej sprzedawało...

Oczywiście, Minolta zrobiła sporo trafionych rzeczy. Z AF na czele. Subiektywnie z korpusami 600xi, 7, 9 na może nie drugim, ale na pewno poczesnym miejscu.

Tyle, ze gdy Minolta sztudirowała i innowacyjniła jakoś nie była w stanie zadbać o to aby np. AF działał szybciej, czy lustro nie waliło jak klapa od kubła. Pamiętam, ze ja, dumny użytkownik 600xi wziałem w 1 poł 1 dziesięciolecia obecnego wieku do rąk w jakiś górach jakiegoś okrutnie plastikowego, koszmarnie badziewnego taniutkiego Canona (kosztowały wówczas jakieś kilkaset złotych), trzymanie którego było wręcz niemiłe, a patrzenie przez wizjer było wręcz traumą... ale gdy nacisnąłem ten guzik, to cichutko i szybciutko drań wyostrzył (w schronisku, bez wspomagania lampą) i klapnał tak delikatnie, ze zapytałem włscicieli (którzy poprosili mnie o pamiątkowe zdjęcie ich aparatem)... czy to już? Byłem przyzwyczajony do zgrzytów i walenia mojej innowacyjnej marki... która jakoś cyzelowanie takich dupereli jak dzwięk lustra i prędkośc AF-u uważała chyba za niegodne prawdziwych innowatorów...

zentaurus 
Rozmowny

moronica napisał/a:
zentaurus, w tych poradnikach Marumi ten pan fotograf, co jest autorem, nie paraduje z torba pelna sprzetu Marumi rozwodzac sie nad tym ze to jego prywatny sprzet ;)
no zolta firma brzydko postepuje (choc to zdaje sie chyba jej polska delegacja?), czerwona firma tak samo straszyla serwis z plotkami nt ich produktow ;)

Ten Pan z Marumi używawa tylko i wyłącznie dziwnym zbiegiem ooliczności filtrów Marumi :???: . Ciekawe dlaczego, przecież Hoye czy B&W też są dobre :lol:

moronica 

zentaurus, w artykule sponsorowanym przez Marumi sa uzyte filtry Marumi. moze niedokladnie przeczytalam ale pokaz mi tu http://optyczne.pl/index.php?poradniki=40 jakiekolwiek stwierdzenie typu "jestem profesjonalnym fotografem i w pracy uzywam wlasnie filtrow Marumi". filmy z Sony sa naszpikowane tego typu stwierdzeniami, ze to jego sprzet, ze z niego korzysta, (wyciagajac szklo z torby) "a to moj ulubioy obiektyw", itd. artykuly o filtrach sa jednak konkretnie o dzialaniu filtrow, nie o tym co autor posiada w domu i co najbardziej lubi

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

RB napisał/a:
dumny użytkownik 600xi

Sorki, że się czepiam, ale chyba 600si :oops:

MC 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010   

O, kolejna krucjata przeciwko Sony.
Fajnie :lol:

krisv740
[Usunięty]

MC, gdzie????????????? :roll: :mrgreen: :roll: :lol: :razz:

Sunders 

MC, jesteś przewrażliwiony :cool:

MC 

Nie przewrażliwiony tylko w przeciwieństwie do wieeelu osób na forum (i nie tylko) "conieco" o systemie Alfa wiem z praktyki a nie wyłącznie z wyczytanych testów lub wypowiedzi "znafcuf".

I wolę zdecydowanie reklamy Sony niż postępowanie Nikona czy brak jakichkolwiek działań Canona. Produkcja sprzętu foto to biznes a nie wolontariat.

RB 

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
RB napisał/a:
dumny użytkownik 600xi

Sorki, że się czepiam, ale chyba 600si :oops:

Oczywiście, prosze o wybaczenie. Skleroza.

Sunders 

MC napisał/a:
Minolta popełniła gdzieś błąd, może choćby marketingowy. Nie wiem. Jednego jestem pewien - wiele jej rozwiązań było bardzo nowatorskich, ale nie ma to z perspektywy czasu praktycznie żadnego znaczenia.

Ja z kolei do C czuję raczej niechęć, ale świadomie wszedłem w ten agrosystem.

Sam wywołałeś taką dyskusję, dając wyraz swojej niechęci do innej marki :roll:

[ Dodano: Pią 21 Maj, 2010 11:07 ]
MC napisał/a:
wolę zdecydowanie reklamy Sony niż postępowanie Nikona czy brak jakichkolwiek działań Canona.

Sam jednak wiesz, że jak wraz z postępującym zaawansowaniem rosną wymagania robiącego zdjęcia, to póki co ten system sony nie ma zbyt wiele do zaoferowania w porównaniu z konkurencją, która Ci się tak nie podoba- i o tym była ta dyskusja. IMO żadna "krucjata".
MC napisał/a:
Produkcja sprzętu foto to biznes a nie wolontariat.

Wiadomo, business is business :smile:

Odpowiedz do tematu