Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
no przeciez napisalam, ze niby nic i ze widac ze reklama i ze kazdy moze... ale mowimy tu wlasnie o tej nachalnosci a to jest jej objaw i to Sony lubi sie do takich zabiegow uciekac. od razu zaznaczam, ze nie szukalam specjalnie podobnych akcji innych producentow, po prostu mowie o tym z czym sie spotkalam zupelnym mimochodem
sprzęt może i ma wady, ale i ma zalety... - mnie odrzuca tylko nieprecyzyjność reklam i parametrów oraz zupełnie nieprzydatne mi funkcje w tych aparatach....
Ciekawe Moronica , z tego wniosek że to Sony tylko stosuje reklamę . Te poradniki Sony sa straszne , bowiem okazuje się że to Sony wymyśliło np. głębię ostrości lub np. filtr polaryzacyjny . A tak poważnie pisząc, to te poradniki na Optyczne były bardzo chwalone przez użytowników różnych lustrzanek. Teraz jest poradnik filtrów optycznych Marumi i jakoś nikt się nie obraża.
Nachalny marketing byłby wtedy, gdyby firma dzwoniła do mnie do domu i wciskała produkty.
Z resztą dużo bardziej wolę reklamy Sony niż zachowanie pewnej żółtej firmy foto...
zentaurus, w tych poradnikach Marumi ten pan fotograf, co jest autorem, nie paraduje z torba pelna sprzetu Marumi rozwodzac sie nad tym ze to jego prywatny sprzet
no zolta firma brzydko postepuje (choc to zdaje sie chyba jej polska delegacja?), czerwona firma tak samo straszyla serwis z plotkami nt ich produktow
ktoś wspomniał o innowacyjności Minolty... cóż, byli innowacyjni, raz trafiali a raz nie...
pamiętacie power-zoomy? łoł to było ułatwienie. Gdyby to zrobiło współcześnie Sony to by powstała teoria o spisku z producentami baterii i akumulatorów...
pamiętacie karty rozszerzeń a 700xi? pamiętam zachwyty na forumach (minoltowych, a jakże...) nad tym ficzerem. Ja byłem do tego za głupi... Ficzer zdechł dość szybko śmiercią naturalną. jak zwykle użytkownicy nie dorośli...
Minolta pieściła i cyzelowała dziewiątkę, gdy wchodziły cyfrowe lustra. Minolta była ponad te badziewne matryce, nie dorastające swoimi możliwościami do możliwości optyki. Minolty juz nie ma...
W tym czasie gdy pojawiały się te d10, d20 to Minolta (juz z Koniką) zrobiła świetną hybrydę. A200. To był bdb aparat. K-M innowacyjnie wymysliło naprawdę fajna sprawę. Tyle, ze inni wymyślili coś co się lepiej sprzedawało...
Oczywiście, Minolta zrobiła sporo trafionych rzeczy. Z AF na czele. Subiektywnie z korpusami 600xi, 7, 9 na może nie drugim, ale na pewno poczesnym miejscu.
Tyle, ze gdy Minolta sztudirowała i innowacyjniła jakoś nie była w stanie zadbać o to aby np. AF działał szybciej, czy lustro nie waliło jak klapa od kubła. Pamiętam, ze ja, dumny użytkownik 600xi wziałem w 1 poł 1 dziesięciolecia obecnego wieku do rąk w jakiś górach jakiegoś okrutnie plastikowego, koszmarnie badziewnego taniutkiego Canona (kosztowały wówczas jakieś kilkaset złotych), trzymanie którego było wręcz niemiłe, a patrzenie przez wizjer było wręcz traumą... ale gdy nacisnąłem ten guzik, to cichutko i szybciutko drań wyostrzył (w schronisku, bez wspomagania lampą) i klapnał tak delikatnie, ze zapytałem włscicieli (którzy poprosili mnie o pamiątkowe zdjęcie ich aparatem)... czy to już? Byłem przyzwyczajony do zgrzytów i walenia mojej innowacyjnej marki... która jakoś cyzelowanie takich dupereli jak dzwięk lustra i prędkośc AF-u uważała chyba za niegodne prawdziwych innowatorów...
zentaurus, w tych poradnikach Marumi ten pan fotograf, co jest autorem, nie paraduje z torba pelna sprzetu Marumi rozwodzac sie nad tym ze to jego prywatny sprzet
no zolta firma brzydko postepuje (choc to zdaje sie chyba jej polska delegacja?), czerwona firma tak samo straszyla serwis z plotkami nt ich produktow
Ten Pan z Marumi używawa tylko i wyłącznie dziwnym zbiegiem ooliczności filtrów Marumi . Ciekawe dlaczego, przecież Hoye czy B&W też są dobre
zentaurus, w artykule sponsorowanym przez Marumi sa uzyte filtry Marumi. moze niedokladnie przeczytalam ale pokaz mi tu http://optyczne.pl/index.php?poradniki=40 jakiekolwiek stwierdzenie typu "jestem profesjonalnym fotografem i w pracy uzywam wlasnie filtrow Marumi". filmy z Sony sa naszpikowane tego typu stwierdzeniami, ze to jego sprzet, ze z niego korzysta, (wyciagajac szklo z torby) "a to moj ulubioy obiektyw", itd. artykuly o filtrach sa jednak konkretnie o dzialaniu filtrow, nie o tym co autor posiada w domu i co najbardziej lubi
Nie przewrażliwiony tylko w przeciwieństwie do wieeelu osób na forum (i nie tylko) "conieco" o systemie Alfa wiem z praktyki a nie wyłącznie z wyczytanych testów lub wypowiedzi "znafcuf".
I wolę zdecydowanie reklamy Sony niż postępowanie Nikona czy brak jakichkolwiek działań Canona. Produkcja sprzętu foto to biznes a nie wolontariat.
Minolta popełniła gdzieś błąd, może choćby marketingowy. Nie wiem. Jednego jestem pewien - wiele jej rozwiązań było bardzo nowatorskich, ale nie ma to z perspektywy czasu praktycznie żadnego znaczenia.
Ja z kolei do C czuję raczej niechęć, ale świadomie wszedłem w ten agrosystem.
Sam wywołałeś taką dyskusję, dając wyraz swojej niechęci do innej marki
[ Dodano: Pią 21 Maj, 2010 11:07 ]
MC napisał/a:
wolę zdecydowanie reklamy Sony niż postępowanie Nikona czy brak jakichkolwiek działań Canona.
Sam jednak wiesz, że jak wraz z postępującym zaawansowaniem rosną wymagania robiącego zdjęcia, to póki co ten system sony nie ma zbyt wiele do zaoferowania w porównaniu z konkurencją, która Ci się tak nie podoba- i o tym była ta dyskusja. IMO żadna "krucjata".
MC napisał/a:
Produkcja sprzętu foto to biznes a nie wolontariat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9