Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon d5000 czy Sony Alpha 500
Autor Wiadomość
MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sro 09 Cze, 2010   

Sporo Canonów 28-300 L czy też 35-350 L można zobaczyć np. na... festiwalach filmowych. Czy to gala w Caen czy też rozdanie Oskarów... :wink:

Wracając do Sony to jest to ten typ producenta dający tani aparat, rozbudzający apetyt a potem PŁAĆ FRAJERKU - jesteś już w naszych kosmatych łapskach. Nie patrzę na obiektywy najtańsze bo te mnie nie interesują. Te solidne i dobre optycznie są kur...wsko drogie i tyle.
To jak kupno taniej drukarki i płacenie potem kroci za oryginalne tusze. Na szczęście dla Sony frajerów w Polsce nie brakuje.

Reklama

h4tt0ri 
Nowy

@MM
hmm, ale jeśli Sny tylko na początek? a potem powiedzmy po nabraniu doświadczenia i przy kupnie lepszego sprzętu i tak będę rozważał wszystkie możliwości a nie od razu pchał się dalej w coś co kupiłem wcześniej.
Czy wtedy Sony wg Ciebie ma sens, czy tak samo mały :P ?

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Na początej cokolwiek ma sens. Ale tutaj nie chcąc mieć C czy N kupiłbym pewnie Pentaxa K-x.

SlawGaw 
Optyczny

h4tt0ri napisał/a:
Czy wtedy Sony wg Ciebie ma sens, czy tak samo mały :P ?

Nie pytałbym o to MM, w słowach "brzydzę się sony" masz odpowiedz.

A500 to całkiem fajny aparacik, da radę nie tylko na początek, wiele osób nie potrzebuje nic więcej.

Arek 
Redaktor

MM napisał/a:
Te solidne i dobre optycznie są kur...wsko drogie i tyle.

Zgadza się. A jednocześnie lepsze od bezpośrednich canonowych odpowiedników (vide 16-35, 24-70, 70-300). Coś za coś...

h4tt0ri 
Nowy

huh, będąc dzisiaj w sklepie i mając w rękach oba, Nikona d5000 i Sony'ego Alfe 500 znacznie lepiej w rękach leżała mi Alfa. Grip Nikona jak dla mnie jest troszkę za mały.
@SlawGaw, wiem widziałem te słowa, a jednak spytałem z nadzieją chwilowego odstępu od nich :P

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

h4tt0ri napisał/a:
nadzieją chwilowego odstępu od nich

niepoprawny optymista.

h4tt0ri 
Nowy

:D czasami i owszem, ale tylko czasami :P

bluebird 
Bywalec
ani Alfa ani Omega

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010   

Ja z mojej pięćsetki jestem zadowolony, jest szybka, celna, ładnie odwzorowuje kolory, do ISO 1600 praktycznie brak szumów, odchylany LCD bardzo przydatny szczególnie kiedy chcemy zrobić zdjęcie z nad głowy lub z perspektywy żaby. Aparat ergonomiczny i wygodny - bardzo dobrze leży w ręku. Jesli chodzi o cenę to obecnie jest o wiele niższa niż wtedy kiedy ja kupowałem.

h4tt0ri 
Nowy

Wysłany: Nie 27 Cze, 2010   

wszystko zakończyło się kupnem alfy 500 :)
Mam nadzieję że będzie mi dobrze służyła! :D

P_M_ 
Maniak

Wysłany: Pon 28 Cze, 2010   

Baw sie dobrze. :D
Zyczymy wielu ciekawych pstrykow.

bluebird 
Bywalec
ani Alfa ani Omega

h4tt0ri napisał/a:
wszystko zakończyło się kupnem alfy 500

a z jakim obiektywem?

h4tt0ri 
Nowy

Na razie z kitowym 18-55, ponieważ cały zestaw był w świetnej promocji w Centrum Sony. A dokładnie dostałem 5 lat gwarancji an ten właśnie obiektyw i 5 lat gwarancji na korpus + torba, a za całość finalnie zapłaciłem 2099zł co zdawało się dość dobrą ofertą jak na aparat nowy ze sklepu ;)

Następny obiektyw dojdzie w swoim czasie na pewno.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010   

h4tt0ri napisał/a:
A dokładnie dostałem 5 lat gwarancji an ten właśnie obiektyw i 5 lat gwarancji na korpus

i to się nazywa mieć jaja, Sony na swój plastik daje 5 lat gwarancji a canon na eLki nie chce dać 2(pomijam poza granicami naszego kraju, bo jak widać nam się ciężko dostać do Europy)

MM i masz to w Polsce :wink: ?

SlawGaw 
Optyczny

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010   

kozidron napisał/a:
Sony na swój plastik daje 5 lat gwarancji

Normalnie jest dwa lata gwarancji, pięć to gwarancja ekstra, możliwa do wykupienia, w tym przypadku zapewne wykupił ją sprzedawca w celu zachęty do kupienia sprzętu właśnie u niego i wliczył w cenę, może trochę kosztem marży. Tak czy siak gwarancja ekstra Sony jest fajna. Korzystam z niej.

Odpowiedz do tematu