Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sporo Canonów 28-300 L czy też 35-350 L można zobaczyć np. na... festiwalach filmowych. Czy to gala w Caen czy też rozdanie Oskarów...
Wracając do Sony to jest to ten typ producenta dający tani aparat, rozbudzający apetyt a potem PŁAĆ FRAJERKU - jesteś już w naszych kosmatych łapskach. Nie patrzę na obiektywy najtańsze bo te mnie nie interesują. Te solidne i dobre optycznie są kur...wsko drogie i tyle.
To jak kupno taniej drukarki i płacenie potem kroci za oryginalne tusze. Na szczęście dla Sony frajerów w Polsce nie brakuje.
@MM
hmm, ale jeśli Sny tylko na początek? a potem powiedzmy po nabraniu doświadczenia i przy kupnie lepszego sprzętu i tak będę rozważał wszystkie możliwości a nie od razu pchał się dalej w coś co kupiłem wcześniej.
Czy wtedy Sony wg Ciebie ma sens, czy tak samo mały ?
huh, będąc dzisiaj w sklepie i mając w rękach oba, Nikona d5000 i Sony'ego Alfe 500 znacznie lepiej w rękach leżała mi Alfa. Grip Nikona jak dla mnie jest troszkę za mały.
@SlawGaw, wiem widziałem te słowa, a jednak spytałem z nadzieją chwilowego odstępu od nich
Ja z mojej pięćsetki jestem zadowolony, jest szybka, celna, ładnie odwzorowuje kolory, do ISO 1600 praktycznie brak szumów, odchylany LCD bardzo przydatny szczególnie kiedy chcemy zrobić zdjęcie z nad głowy lub z perspektywy żaby. Aparat ergonomiczny i wygodny - bardzo dobrze leży w ręku. Jesli chodzi o cenę to obecnie jest o wiele niższa niż wtedy kiedy ja kupowałem.
Na razie z kitowym 18-55, ponieważ cały zestaw był w świetnej promocji w Centrum Sony. A dokładnie dostałem 5 lat gwarancji an ten właśnie obiektyw i 5 lat gwarancji na korpus + torba, a za całość finalnie zapłaciłem 2099zł co zdawało się dość dobrą ofertą jak na aparat nowy ze sklepu
Następny obiektyw dojdzie w swoim czasie na pewno.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010
h4tt0ri napisał/a:
A dokładnie dostałem 5 lat gwarancji an ten właśnie obiektyw i 5 lat gwarancji na korpus
i to się nazywa mieć jaja, Sony na swój plastik daje 5 lat gwarancji a canon na eLki nie chce dać 2(pomijam poza granicami naszego kraju, bo jak widać nam się ciężko dostać do Europy)
Normalnie jest dwa lata gwarancji, pięć to gwarancja ekstra, możliwa do wykupienia, w tym przypadku zapewne wykupił ją sprzedawca w celu zachęty do kupienia sprzętu właśnie u niego i wliczył w cenę, może trochę kosztem marży. Tak czy siak gwarancja ekstra Sony jest fajna. Korzystam z niej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9