Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Albo dołożyć 20 zł i mieć 12x50 nową i nie celować w minimalną źrenice. Moje odczucia są takie że mała źrenica to coś naprawdę fatalnego. Sam się naciąłem na lornetkę 10x25 i zastanawiam się po co ludzie to kupują. Pewnie tak samo myślą ci co zooma sobie kupili. Można też dać 10 zł mniej i mieć 10x50 i komfort obserwacji lub za 20 zł mniej 10x40 i mieć lornetkę bardzo lekką i mobilną z dużym powiększeniem przyzwoitą źrenica taką jak w 12x50. Ja chyba będę celował w 8x40 DO Entry lub Nikona. Kiedyś sobie kupie 12x50 lub 10x50 a najlepiej celestrona 15x70. 2 lornetki jedną na co dzień na wędrówki drugą do gwiazd i dalekie pejzaże. Sam jeszcze nie wiem ale tak do 300 zł maks chce teraz wydać. Ty też coś planujesz kupić arni?
?
tak mam na oku bpo 7x30,rozmawialem juz z kumplem pusci mi ja za 300 zl,obraz wymiata,ostrosc niesamowita taka lornetka na spacery i wycieczki
Dirty [Usunięty]
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010
Te Bpo kosztują 100 zł na allegro
[ Dodano: Pią 23 Lip, 2010 23:34 ]
A chodzi ci o tą wersje wojskową co wazy 1.5 kg z dalmierzem?
[ Dodano: Pią 23 Lip, 2010 23:35 ]
Z ogniskowaniem indywidualnym? no ja cie proszę nie rób mi wstydu.
[ Dodano: Pią 23 Lip, 2010 23:39 ]
Tu masz tą samą lornetkę w wersji cywilnej za 140 zł nową pryzmaty Bak 4
(numer 1147213463)
[ Dodano: Pią 23 Lip, 2010 23:45 ]
Tutaj aukcja tej samej lornetki. Szkła zaiss Bpc jeszcze (numer 1151874530)
[ Dodano: Sob 24 Lip, 2010 00:02 ]
Jeszcze jest Bpc 7x35 Berkut ta jest droższa bo 250 (numer 1160772019)
W sumie tam masz pewniaka. Czy chodzi ci o tą lornetkę co chcesz kupić za 300
ROSYJSKA WOJSKOWA LORNETKA BPO-7x30c (numer 1153814803). Bo jak za 300 to rzeczywiście spory upust. Pozdro.
tak wlasnie chodzi mi o ten model wojskowy tu masz link do aukcji http://allegro.pl/item115..._7x30c.html,ona po prostu wymiata,taka cene ustalilem z kumplem,stan jak nowa.
Dirty [Usunięty]
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010
tu jest strona z testem i opisem tej lornetki przez profesorka uniwersytetu
http://www.holgermerlitz.de/bpo7x30/bpo7x30.html
tutaj są testy innych lornetek które zrobił
http://www.holgermerlitz.de/
Koleś jest profesorkiem w chinach i ma puls na tym co dzieje się w United Optics.
Te lornetki wojskowe chińskie też niezłe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9