Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test Nissina Di866
Autor Wiadomość
dargry
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010   

Kupiłem swoją w poniedziałek... jest szansa.... zobaczymy, jutro ją testuję. Pozdro

Reklama

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Czw 05 Sie, 2010   

No w koncu jest aktualizacja.

http://www.nissindigital.com/en/download.html

komor 
Moderator

Setup.exe, hm… a co ja mam z tym zrobić na jakimś normalnym systemie operacyjnym? :)

luke130 
Rozmowny

komor napisał/a:
Setup.exe, hm… a co ja mam z tym zrobić na jakimś normalnym systemie operacyjnym? :)

Ja to sobie mogę ściągnąć, zmienić nazwę, zobaczyć ile toto zajmuje...
Mogę nawet zrobić dwuklik. Tyle, że bez żadnych konsekwencji, bo żaden emulator tego nie łyknie.

ps. z tego co widzę to jest jedna wersja pliku dla tego modelu lampy. Czy to znaczy że jest jeden firmware dla nikona i canona? Dziwnawe...

[ Dodano: Pią 06 Sie, 2010 07:17 ]
Znalazłem dokładną "łopatologiczną" instrukcję operacji w sieci: http://dpanswers.com/content/nissin_flash_dm.php
Działa i firmware bezproblemowo zaktualizowany.

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Pią 06 Sie, 2010   

Moja lampa z 1121 uaktualnila sie do 1221, trudno jednak ocenic, co to znaczy i ktore bledy zostaly poprawione, szczegolnie, ze nowe egzemplarze maja znacznie wyzsze wersje oprogramowania. Wazne, ze blyska dalej.

MasterB 
Maniak

cybertoman napisał/a:
blyska dalej.

Zwiększyła się liczba przewodnia? :P

Czy po aktualizacji firmware zauważyliście żeby menu zwiększyło prędkość? Chodzi o przejście z poziomu do pionu. Słyszałem takie plotki...

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

MasterB napisał/a:
menu zwiększyło prędkość?
Tak mi nawet sie wczoraj wydawalo, ale zlozylem to na karb zmeczenia. Potwierdzic na 100% nie moge, ja sie po prostu przyzwyczailem... Kraza tez plotki, ze cichsza jest, ale to plotki. Jesli nowsze egzemplarze sa cichsze, to trudno mi sobie wyobrazic, zeby firmware mial z tym cos wspolnego. Dzis potestuje, czy przestala sie zawieszac w trybie "slave", bo to bylo denerwujace. Zawieszanie to polegalo na tym, ze po kolejnym, przypadkowo wybranym, blysku nie nie sygnalizowala gotowosci zielonym, tylko mrugala czerwono-zielono i trzeba bylo odblokowac ja przyciskiem (Teorie typu ochrona przed przegrzaniem to tez plotki, bo zdarzalo sie to czasem po pierwszym blysku). A liczba przewodnia - myslalem, ze tylko systemowe lampy to maja, dlatego nigdy nie sprawdzalem...

ROCO 
Nowy
rocostrobist

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2012   

WItam wszystkich szukam lampy do HSS i po wielu poszukiwaniach widze ze niestety ten Nissin nie nadaje sie do bezprzewodowego HSS . czy ktos moze potwierdzic te informacje?oraz czy kozystajac z bezprzewodowego transmitera ktory wykozystuje HSS (mimo ze lampa nie) czy taka lampa bedzie dzialac w HSS po podpieciu pod taki transmiter? chodzi np o Pixel TR331. pozdrawiam R.

komor 
Moderator

Nie, przede wszystkim lampa musi pracować w HSS, żeby to uruchomić, dopiero w drugiej kolejności radio, jak sądzę. ROCO, jeśli chodzi Ci o strobistowanie na małych przysłonach poniżej czasu X-Sync, to ja jednak polecam filtry ND, które pozwolą lampie pracować w granicach czasów X. Chyba, że chodzi o coś innego.

ROCO 
Nowy
rocostrobist

Witam serdecznie, dzieki za szybka odpowiedz, rozumiem ze wtedy wybor z "tanszych" -( w okolicach 800zl) lamp nie systemowych to Metz.. czy taki model jak Metz 50 AF-1 nadawac sie bedzie do HSS? i czy roznica w mocy przewodniej bedzie zauwazalna? ten Metz ma bodajze GN 50 dla 105mm?
Jeszcze z ciekawosci jak to wyglada w sytuacji checi wykozystania bardzo krotkich czasow naswietlania np 1/1000 , 1/2000 w przypadku lamp studyjnych ? wystarczy kabel synchro? i czy bezprzewodowe wyzwalacze (radio) dadza rade przy takich czasach w przypadku lamp studyjnych ? - czy to znow musza byc lampy studyjne wyposazone w odpowiednie funkcje?

R

komor 
Moderator

ROCO, w tym dziale są jakieś wątki dotyczące Metza, chyba nawet tego konkretnego o który pytasz. Ja odpowiedzi nie znam, bo tej lampy nie używam. Co do krótkich czasów z lampami studyjnymi, to jeśli chodzi o klasyczne lampy ze sterowaniem napięciowym, to krótkie czasy uzyskuje się sztuczkami, normalnie nie jest to dostępne. Może napisz konkretnie o co Ci chodzi: czy o zamrażanie ruchu czy coś innego, bo inaczej trudno coś napisać.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

ROCO napisał/a:
Jeszcze z ciekawosci jak to wyglada w sytuacji checi wykozystania bardzo krotkich czasow naswietlania np 1/1000 , 1/2000 w przypadku lamp studyjnych ? wystarczy kabel synchro? i czy bezprzewodowe wyzwalacze (radio) dadza rade przy takich czasach w przypadku lamp studyjnych ? - czy to znow musza byc lampy studyjne wyposazone w odpowiednie funkcje?
Weź zapoznaj się z konstrukcją migawki szczelinowej i sposobem w jaki realizowany jest HSS... :roll:

nowy706 
Początkujący
chiński turysta

Lampy studyjne można wyzwalać błyskiem z lampy osadzonej na sankach aparatu nawet do 1/8000.Lampa na aparacie musi mieć funkcję HSS

ROCO 
Nowy
rocostrobist

nowy706 napisał/a:
Lampy studyjne można wyzwalać błyskiem z lampy osadzonej na sankach aparatu nawet do 1/8000.Lampa na aparacie musi mieć funkcję HSS
- dzieki za odpowiedz , wlasnie o cos takiego mi chodzilo. Rozumiem ze to wyzwolenie nastepuje poprzez fotocele a nie przez radio..

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

ROCO, ale wiesz, że lampa studyjna błyśnie standardowym, długim błyskiem? Po co Ci taki krótki czas?

Odpowiedz do tematu