Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Te wyżej wymienione puszki należy stawiać w jednym rzędzie to fakt niezaprzeczalny, jest tylko mała różnica - 18-105 jest bardziej funkcjonalny od 18-55 IS ze względu na szerszy zakres ogniskowych, no i ta mniej istotna różnica - w Nikonie nie wykorzystasz w pełni firmowego 50/1,8 - brak będzie AF. Ale to taki mały szczegół.
Oglądałem dzisiaj tego Nikona z obiektywem 18-105 O TAKI i już chciałem brać ale... ten AF... czy jako początkującemu z lustrzanką brak autofocus będzie odczuwalny? Chciałem jeszcze obejrzeć tego Canona ale był tylko 500D z obiektywem 18-55 a chciałem zobaczyć jeszcze tego z lepszym obiektywem
I jeszcze w podobnej cenie był aparat Olympus z obiektywem 30-200(?) coś takiego dokładnie nie pamiętam. Co sądzicie o takim aparacie?
Oglądałem dzisiaj tego Nikona z obiektywem 18-105 i już chciałem brać ale... ten AF... czy jako początkującemu z lustrzanką brak autofocus będzie odczuwalny?
Po pierwsze są początkujący, którzy od razu dokręcają heliosy i są uśmiechnięci i zadowoleni... A są też tacy którzy nie wychodzą poza zielony program...
Po drugie z D5000 AF nie będziesz miał ze starszymi szkłami. Fakt, że 50/1.8D to fajny i tani obiektywik, ale świat się na nim nie kończy. Dokładając trochę możesz kupić świetny 35/1.8G. Brak napędu w w D5000 jest znakiem czasów - Nikon już nie projektuje obiektywów bez silników...
Po trzecie jak będziesz chciał mieć obrazek z najwyższej półki to... Zeissy mają AF tylko u sony
[ Dodano: Pią 27 Sie, 2010 20:47 ]
K@MiL napisał/a:
I jeszcze w podobnej cenie był aparat Olympus z obiektywem 30-200(?)
Jaki olek? I co to za szkiełko? Chyba 50-200.. Raczej nie - tego nie dodają w kitach...
czemu nikt nie poleca najlepszego przekozackiego mistrzowskiego super bajeranckiego PENTAXA k-x z 2 kitami!? w tej cenie pentax wypada najlepiej (i starczy na plecak/torbe, karte pam, akumulatorki i statyw;])
Żebyś mógł się trochę podenerwować, a i doczytać się ikonki na końcu mojego postu, o takiej:
I na końcu trochę zluzować
No i to taka trochę przewrotna odpowiedź na pentaksowskie zauroczenie (nie powiem gorzej) co niektórych wyznawców marki, zresztą nieważne, tak chciałem napisać
szczerze to to zadne zauroczenie tylko raczej wstawienie ''pentax'' zamiast nikon/canon i ta wypowiedz pasowalaby tu do kazdego z uzytkownikow... po prostu na tym forum nie ocenia sie obiektywnie sprzetu tylko wazne jest N i C na pasku na karku.... smutne ale prawdziwe... chyba tylko psychopata mogby na serio napisac i uwazac pentaxa za "najlepszego przekozackiego mistrzowskiego super bajeranckiego"... od takie zwrocenie uwagi akurat na kixa...
FuzBal, gdyby tylko w K-x AF działał tak jak ja sobie tego życzę i gdybym widział gdzie ostrzy - wtedy też używałbym wobec tego aparaciku takich wzniosłych określeń jak Ty.
Chociaż po pojawieniu się Nikona D3100 w moim przekonaniu niestety, ale K-x schodzi w cień...
FuzBal napisał/a:
wazne jest N i C na pasku na karku
No cóż... Ja pasek wymieniłem z uwagi nie na napis, ale na to że te dołączane do aparatów (wszystkich) są tak tandetne że zakrawa to na czarny humor... A do analogowego nikona doczepiłem oryginalny, czerwony pasek Canona
FuzBal napisał/a:
chyba tylko psychopata mogby na serio napisac i uwazac pentaxa za "najlepszego przekozackiego mistrzowskiego super bajeranckiego"
No i to taka trochę przewrotna odpowiedź na pentaksowskie zauroczenie (nie powiem gorzej) co niektórych wyznawców marki, zresztą nieważne, tak chciałem napisać
Wujek, a co z takimi pewnymi... antywyznawcami marki (różnych marek...)
może faktycznie lepiej posłuchac od czasu do czasu i sie najzwyczajniej ugryźć w język/klawiaturę
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Forum wyznawców dobrego sprzętu, poleć K7 - poprzemy Cię. Tylko w tym przypadku jest trochę za drogi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9