Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Czw 04 Lis, 2010
Używany 40d czy 50d

Czy warto kupić używane body?
tak
70%
 70%  [ 17 ]
nie
29%
 29%  [ 7 ]
Głosowań: 24
Wszystkich Głosów: 24

Autor Wiadomość
pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Lis, 2010   

belkot77 napisał/a:
Tak jak pisalem bez sensu dyskucja. Gdyby nie to ze pyta dziewczyna to pewnie niektorzy juz dawno stracili by cierpliwosc.

też tak sądzę ;)

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

hijax_pl napisał/a:
Cały czas chodzi o to, która używka jest lepsza: 40D czy 50D ;)

chodzi o to, zeby powiedziec rodzicom ze absolutnie musza dorzucic drugie tyle by cokolwiek porzadnego kupic bo tak powiedzieli panowie na forum ;) dlatego tak sie wzburza gdy sie wspomina polke ponizej xxd czy inne ekonomiczne a przeciez wartosciowe opcje

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

moronica napisał/a:
hodzi o to, zeby powiedziec rodzicom ze absolutnie musza dorzucic drugie tyle by cokolwiek porzadnego kupic bo tak powiedzieli panowie na forum

Mhm :)

jaad75 
Klub Pierdzieli

belkot77 napisał/a:
2000 zl za obiektyw.
Używkę można kupić taniej...
pan.tadeusz napisał/a:
prawda jest taka, że jeśli ktoś może pomęczyć się nad stałką aby wyciągnąć z niej więcej satysfakcji to równie dobrze może poćwiczyć przyzwoitego spacerzooma aby strzelić nim dobry portret. jedno i drugie wymaga myślenia ale mz 18-105 okaże się na początek bardziej elastycznym rozwiązaniem, co też może skutecznie przyciągnąć do przemyślanego powiększania szklarni.
Obawiam się jednak, że wciąż nie rozumiesz o czym mówię. I absolutnie nie o "męczenie się" ze stałką tu chodzi.

[ Dodano: Sro 03 Lis, 2010 17:28 ]
moronica napisał/a:
dlatego tak sie wzburza gdy sie wspomina polke ponizej xxd czy inne ekonomiczne a przeciez wartosciowe opcje
Tu akurat w pełni ją popieram.

kozidron
[Usunięty]

wątek fenomen, wszyscy mówią, że zatacza koło, ze cierpliwość a każdy wróci i coś skrobnie :razz:

zawsze pozostaje zestaw marzeń D90+18-105, jak niedawno się dowiedzieliśmy jasny zoom do nikona :razz: :wink:

pan.tadeusz
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Obawiam się jednak, że wciąż nie rozumiesz o czym mówię. I absolutnie nie o "męczenie się" ze stałką tu chodzi.

myślę, że chodzi o odrobinę wysiłku ale po niektórych postach wnoszę, że jeśli nie zacznie od stałki to zamknie sobie wrota do fascynacji fotografią - nie zgadzam się z tym :P

jestem przekonany, że najlepszą motywacją będzie inwestycja z własnej kieszeni ;)

muchowa 
Uczestnik
Panna Dociekliwa

Dziękuje Wam , Kochani Panowie za poświęcenie tylu czasu. Możecie mi wierzyć, że nikt ze mną tak nigdy nie rozmawiał. Zawsze słyszałam tekst, który od kogoś padł, kup sobie kompakt.
Super... kupiłam i jak zobaczyłam, że mogę zmienić tylko tryby to zapragnęłam zobaczyć lot w180 przez okno.

Myślę, że jednak chcę się pobawić i wysilić. "Zoom w nogach". :)

Obecnie szukam fajnych ofert 40d, ew. 50d, ale to już, Drodzy Panowie, doskonale wiecie.
(Nigdy nie przypuszczałam, że mężczyźni są tacy cierpliwi! :) )

Kit chyba także zakupię, bo te 160zł jakoś przeżyję, nawet, jeśli z porównaniu z 50 to tylko plastyk.
A, mogę się pochwalić, że zaśmiałam się czytając, że 18-105 jest jasny.

16 stron, a jak ciekawych.

[ Dodano: Sro 03 Lis, 2010 18:24 ]
Cytat:
dlatego tak sie wzburza gdy sie wspomina polke ponizej xxd czy inne ekonomiczne a przeciez wartosciowe opcje
Tu akurat w pełni ją popieram.

Czemu mnie popierasz? :)

jaad75 
Klub Pierdzieli

muchowa napisał/a:
Czemu mnie popierasz? :)
Bo uważam, że nie warto kupować korpusów z niższej półki.

muchowa 
Uczestnik
Panna Dociekliwa

A do jakiego przebiegu warto kupić używany?

belkot77 
Rozmowny

do 100 tys canon daje gwarancje na migawke do wiekszosci lustrzanek z nizszej polki. Plus jest taki ze mozesz zarzadac od sprzedawcy podlaczenia lustra do programi EOS info i odczytania przebiegu

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

muchowa napisał/a:
wytrzymałość migawki to ok. 100 tys klapnięć.do tego przebiegu jest gwarancja. nie oznacza to oczywiście ze po 100 tys migawka padnie :) może wytrzymać drugie tyle albo paść przedwcześnie...

konczako 
Entuzjasta

kozidron napisał/a:

zawsze pozostaje zestaw marzeń D90+18-105, jak niedawno się dowiedzieliśmy jasny zoom do nikona :razz: :wink:

Ojmatko tam.. pisałem w locie, myślałem o czym innym napisałem co innego :oops: :mrgreen: . A że ostatnio leniwy jestem to co tam będę więcej pisał. W zasadzie uczyć się na jednej stalce ma swoje dobre strony jak i kręcenie zoomem. Każdy pójdzie swoją drogą i niech się uczy na swoich błędach. Poradzić zawsze można ale wyborów dokonujemy sami...

Sprostowanie dla nieomylnychiwszstkodobrzepiszoącychimówiących.... zoooomy zazwyczaj są cieeemne nie jasne.

jaad75 
Klub Pierdzieli

muchowa napisał/a:
Ja bym nie kupił powyżej 50 tys, chyba że cena byłaby na tyle atrakcyjna, że rekompensowałaby z nawiązką koszt wymiany migawki. Ale fakt, że niby szacują (choć zdaje się nie gwarantują) migawkę na 100 tys. cykli.

belkot77 
Rozmowny

Jak sprzedawalem 5D to dzwonilem do serwisu i powiedzieli ze gwarantuja 100 tys klapniec. A wymiana odplatna to koszt 800 zl (do 5D). Oczywiscie sa przypadki ze pada wczesniej jak rowniez i takie ze wytrzymuja dwa razy tyle. 40D i 50D mozna odczytac programem eos info. Rzeczywiscie 50 tys to taka rozsadna granica.

kozidron
[Usunięty]

konczako napisał/a:
Sprostowanie dla nieomylnychiwszstkodobrzepiszoącychimówiących.... zoooomy zazwyczaj są cieeemne nie jasne.

daj spokój konczako, to tylko żart :wink:

muchowa napisał/a:

celowałbym jak wspomina jaad75, poniżej 50tysia, wszakże mój 40D wytrzymał prawie 180tysia ale nie każdy może mieć tyle "szczęścia" (chociaż nie wiem czy to dobre określenie na to zjawisko).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi