Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przeczytaj jeszcze raz testy obu wersji na tym portalu.
Szczególnie test wersji UMC. Tam są zaakcentowane różnice.
Poza tym raczej nie uda Ci się kupić wersji I.
Wypuścili pierwszą serię, to małej ilości zachwytów nad nimi zostały wycofane ze sklepów i nie są produkowane. Trochę udało się sprzedać, więc może ktoś używany będzie sprzedawał.
Ostatnio na CB trochę widziałem ich na giełdzie poniżej tysiąca - mowa oczywiście o poprawionych.
Ja co prawda tylko na krótko podpiąłem, ale zrobił dobre wrażenie. Szkoda tylko, że filtrów nie da się stosować.
Szkoda, że nie masz jeszcze fot samyongami z tego miejsca.
Masz to szkło - chodzi o 15 Canona (z galerii wynika że tak).
Zastanowię się jutro na miejscu w sklepie
Tak, z 1,5 roku. Jeszcze 2kzł płaciłem. Samyangów wtedy na świecie nie było. Teraz są i jeśli potrzebujesz AF (szybkie strzały reporterskie z bliska) i panoramy sferyczne, to nie ma co się zastanawiać i brać Canona. Jeśli jednak chcesz robić architekturę i krajobrazy, to bierz Samyanga po uprzednim przestrzeleniu. Sprawdź najlepiej osobiście jeśli masz możliwość, koreańce mają rozrzut w egzemplarzach. Zobacz jak się pod światło sprawuje, bo Canon tu zamiata. Ostrość chyba też trochę ma lepszą ale jakoś niedużo z tego co pamiętam (chodzi o przymknięte tak do f/5.6-8).
Ale przede wszystkim zależy czy chcesz rybę czy nie
Rybę da się ewentualnie później prostować, ale są straty na jakości w większym formacie.
Fota pierwsza niesamowita. No tego chce , ale o wyprostowaniu
Trochę reportaż, przed nami zawody freestylowe, kumoterki, polo na śniegu. Chciałem też skoki na pucharze świata na szerokim spróbować.
A tak poza tym to krajobraz bo przecież góry 5 metrów dalej.
Dlaczego, boczne kadry zawsze ustawiasz na manual ostrość i czekasz aż wejdą w głębie
[ Dodano: Wto 07 Gru, 2010 16:48 ]
No i wrociłem z Krakowa.
Byłem w Mogilanach w Foto-Tip'ie i podpinałempod 5DMII i 1DMIV Samyonga 14 i niestety dałem sobie spokój. Dwie sztuki ale jakośc mnie nie zachwyciła. Może takie sztuki.
Natomiast 85 całkiem całkiem,a le nie potrzebowałem.
Na studenckiej podpinałem fisha 15 Canon i to jest świetny obiektyw, ale jeszcze się wstrzymam.
Kupiłem 17-40/4 i jakościowo na pierwszy rzut przewyższa 24-70/2.8, którą mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9