Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
dr11, nie, Kingston podaje ciągły zapis, choć sztuczki z podawaniem odczytu też się zdarzają... Trzeba po prostu czytać, co jest napisane drobnym drukiem...
Masakra jest z tymi prędkościami. Ostatnio jak kupowałem MicroSD to powiedziałem tylko, że chcę taką żeby miała 16GB i HD (do 17 Mbit/s) uciągnęła. Wziąłem class 4 no i działa
jaad75, oj dzięki że mi powiedziałeś Jeszcze zależy jak z bufora idą dane, czy ciągle czy w paczkach. Jak w paczkach to chwilowa prędkość może być wyższa i wówczas nie należy brać "na styk"
Bo co w takim razie oznacza 20MB/s na "pudełku" mojego Kingstona 16GB class 6 ?
że ma gwarantowany zapis o minimalnej prędkości 6MB/s a maksymalnie może osiągnąć 20MB/s (o ile nie ma tzw. gwiazdki "*" obok tego 20MB/s a gdzieś małymi literkami dodane że dotyczy tylko odczytu)
podlapie sie do tematu jaka maksymalnie karte pamieci obdsluguje canon 5d mark 1 firmware 1.1.1 gdzies czytalem ze maks 64gb, i akurat mam okazje kupic 64gb ze sklepu za 40f
tylko nie firmowa tylko
http://www.amazon.com/G-M...h/dp/B002Q7395S
andy2, 16GB chodzi na pewno, a taką dużą noname chyba bym się bał kupować, bo może się okazać, że pokazuje 64 a zapisać idzie 8 (jak z niektórymi pendriveami).
Próbowałeś zapełnić ją do końca 64GB danych a następnie odczytać? Opinia wystawiona na amazonie zdaje się opisywać to, o czym wcześniej wspomniałem (ale może to jednostkowa historia).
Cytat:
That being said, I no longer use them. I have had 2 go bad when in a completely full state. I have contacted the manufacturer and did not receive a response. I have sent them out to companies that specialize in data recovery (at an extreme price) and they could not recover anything off of them. If I can't trust them I can't use them, no matter how fast.
Małe pytanie - dlaczego chcesz kupić jakąś nieznaną kartę i to w dodatku 64GB?
Nie boisz się włożyc jej do aparatu? Ja chyba bym się bał. Jeszcze Ci styki w nim połamie przy wkładaniu - uważaj!
Druga sprawa - na tej karcie w 5D możasz zapisać prawie 5000 zdjęć i to w RAW. Czy uważasz, że to rozsądne powierzać karcie tyle zdjęć do przechowywania? Brrrr ,...
No chyba, że zdjęcia nie mają dla Ciebie wartości, ....
Do porządnego aparatu warto wkładać porządne karty, nie uważasz?
karta bardzo dobrze się sprawuje dziś wykonałem 270 zdjęć w RAW a 2 wszystkie zdjęcia jakie wykonuje mam ich kopie na komputerze i iPadzie|
i 3 za 40 funtów? za tyle to 8gb można kupić (oczywiście bardzo dobrej jakości)
zdjęcia będą dziś dostępne na mojej galerii link niżej
dr11 wrzuciłem na nią 64gb zdjęć i da się je normalnie odczytać z każdego sektora karty pamięci do tego sprawdziłem ja programami testowymi na możliwość haku karty pamięci z 1gb na 64gb wszystko jest w porządku, myślę że jesteś w czopku urodzony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14