Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Pon 24 Sty, 2011
Karty pamięci CF
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 24 Sty, 2011   

dr11, nie, Kingston podaje ciągły zapis, choć sztuczki z podawaniem odczytu też się zdarzają... :smile: Trzeba po prostu czytać, co jest napisane drobnym drukiem...

Reklama

dr11 
Optyczny

Masakra jest z tymi prędkościami. Ostatnio jak kupowałem MicroSD to powiedziałem tylko, że chcę taką żeby miała 16GB i HD (do 17 Mbit/s) uciągnęła. Wziąłem class 4 no i działa :)

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

dr11, bo 17Mb/s, to raptem trochę ponad 2MB/s... :smile:

dr11 
Optyczny

jaad75, oj dzięki że mi powiedziałeś :P ;) Jeszcze zależy jak z bufora idą dane, czy ciągle czy w paczkach. Jak w paczkach to chwilowa prędkość może być wyższa i wówczas nie należy brać "na styk" :)

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Fatman73 napisał/a:
Bo co w takim razie oznacza 20MB/s na "pudełku" mojego Kingstona 16GB class 6 ?

że ma gwarantowany zapis o minimalnej prędkości 6MB/s a maksymalnie może osiągnąć 20MB/s (o ile nie ma tzw. gwiazdki "*" obok tego 20MB/s a gdzieś małymi literkami dodane że dotyczy tylko odczytu)

andy2 
Początkujący

Wysłany: Sob 29 Sty, 2011   

podlapie sie do tematu jaka maksymalnie karte pamieci obdsluguje canon 5d mark 1 firmware 1.1.1 gdzies czytalem ze maks 64gb, i akurat mam okazje kupic 64gb ze sklepu za 40f
tylko nie firmowa tylko
http://www.amazon.com/G-M...h/dp/B002Q7395S

dr11 
Optyczny

Wysłany: Sob 29 Sty, 2011   

andy2, 16GB chodzi na pewno, a taką dużą noname chyba bym się bał kupować, bo może się okazać, że pokazuje 64 a zapisać idzie 8 (jak z niektórymi pendriveami).

andy2 
Początkujący

Wysłany: Nie 30 Sty, 2011   

jest OK pokazuje tyle ile na komputerze szybkość no powiem że jest zgodna sprawdzałem programami testującymi za 40f to jak za darmo

dr11 
Optyczny

Próbowałeś zapełnić ją do końca 64GB danych a następnie odczytać? Opinia wystawiona na amazonie zdaje się opisywać to, o czym wcześniej wspomniałem (ale może to jednostkowa historia).
Cytat:
That being said, I no longer use them. I have had 2 go bad when in a completely full state. I have contacted the manufacturer and did not receive a response. I have sent them out to companies that specialize in data recovery (at an extreme price) and they could not recover anything off of them. If I can't trust them I can't use them, no matter how fast.

andy2 
Początkujący

dziś przetestuje jak oczywiście starczy mi baterii

dr11 
Optyczny

andy2, czytnikiem chopie bo Ci się aparat spoci ;)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

andy2 napisał/a:
i akurat mam okazje kupic 64gb ze sklepu za 40f

Małe pytanie - dlaczego chcesz kupić jakąś nieznaną kartę i to w dodatku 64GB?
Nie boisz się włożyc jej do aparatu? Ja chyba bym się bał. Jeszcze Ci styki w nim połamie przy wkładaniu - uważaj!

Druga sprawa - na tej karcie w 5D możasz zapisać prawie 5000 zdjęć i to w RAW. Czy uważasz, że to rozsądne powierzać karcie tyle zdjęć do przechowywania? Brrrr ,... :wink:
No chyba, że zdjęcia nie mają dla Ciebie wartości, ....
Do porządnego aparatu warto wkładać porządne karty, nie uważasz?

andy2 
Początkujący

karta bardzo dobrze się sprawuje dziś wykonałem 270 zdjęć w RAW a 2 wszystkie zdjęcia jakie wykonuje mam ich kopie na komputerze i iPadzie|
i 3 za 40 funtów? za tyle to 8gb można kupić (oczywiście bardzo dobrej jakości)

zdjęcia będą dziś dostępne na mojej galerii link niżej

dr11 
Optyczny

dr11 napisał/a:
Próbowałeś zapełnić ją do końca 64GB danych a następnie odczytać?

andy2 napisał/a:
dziś wykonałem 270 zdjęć w RAW

Jak już sprawdzisz 64GB to daj znać :) Chyba, że nadal nie rozumiesz o co chodzi... :roll:

andy2 
Początkujący

dr11 wrzuciłem na nią 64gb zdjęć i da się je normalnie odczytać z każdego sektora karty pamięci do tego sprawdziłem ja programami testowymi na możliwość haku karty pamięci z 1gb na 64gb wszystko jest w porządku, myślę że jesteś w czopku urodzony :D

i nie bój nic wiem o co chodzi

Odpowiedz do tematu