Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Czw 03 Lut, 2011
Flickr kasuje przez pomyłkę 4 tysiące zdjęć

Przechowujesz swoje pliki w sieci?
Tak
56%
 56%  [ 9 ]
Nie
43%
 43%  [ 7 ]
Głosowań: 16
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Wysłany: Czw 03 Lut, 2011   

baracuda napisał/a:
blaine napisał/a:
Gdzie ta fajna pogoda

Górny Śląsk , pisząc ogólnie , fajne chmurki , lekkie słońce :smile:
potwierdzam :)

Reklama

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Ja tam mam wszystko na papierze ;) .

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

baracuda napisał/a:
moronica napisał/a:
no ja bardzo przepraszam ale na przyszlosc pomysl nad tym co wklejasz i cytujesz.

a ja proszę kierować to do autora, Adrian Nowak, Wczoraj, 18:39,
i też trochę pomyśleć nad tym co się pisze , miałem niby ingerować w ten
artykuł :mrgreen:

Cytat:
Flickr kasuje przez pomyłkę 4 tysiące zdjęć z płatnego konta
Adrian Nowak, Wczoraj, 18:39, Komentarzy: 2

Przeciwnicy przenoszenia informacji do chmur obliczeniowych otrzymują właśnie kolejny argument w walce z coraz powszechniejszym "cloud computingiem".

prosze jedynie o to, ze gdy dzielisz sie tu jakims artykulem/ciekawostka to by nie zawieral on tak razacych bzdur, jestem pewna ze ta sama anegdota pojawila sie na innych portalach u autorow, ktorzy wiedza co to w ogole jest cloud computing

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

moronica napisał/a:
prosze jedynie o to, ze gdy dzielisz sie tu jakims artykulem/ciekawostka to by nie zawieral on tak razacych bzdur

ja mam prawo pisać a Ty masz prawo nie czytać bzdur ,
ja widzę że Twoja osoba ma charakter konfliktowy ,
z mojej strony kończę tą dyskusję bo widzę że szukasz
dziury w całym :???:

maput 
Optyczny

kufel napisał/a:
baracuda napisał/a:
blaine napisał/a:
Gdzie ta fajna pogoda

Górny Śląsk , pisząc ogólnie , fajne chmurki , lekkie słońce :smile:
potwierdzam :)

Ja też. Zaraz właśnie wybywam na plenerek w poszukiwaniu natchnienia do sztafety ;)

moronica 

baracuda, moge wydawac ci sie upierdliwa ale mnie osobiscie naprawde rusza taka ogolna tabloidyzacja wszelakich mediow i traktowanie czytelnika jak idioty, ktory nie przebrnie nawet przez krotki artykul jesli nie bedzie on mial sensacjonalistycznego naglowka, czy ma on cokolwiek wspolnego z dalsza trescia i rzeczywistoscia w ogole to juz bez roznicy. i uwazam, ze takich pudelko-podobnych artykulow zwyczajnie nie warto dalej puszczac w swiat bo to czyni dziennikarza z kogos, kto powinien ograniczyc sie do pisania blogaskow, powaznie. lubisz sie tu dzielic linkami - spoko, czy ja mam cos przeciwko? po prostu postuluje o priorytet jakosci nad iloscia
Ostatnio zmieniony przez moronica Czw 03 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

baracuda, zalinkowałeś idiotyzmy (to żadne dziennikarstwo, tylko tania sensacja) i jeszcze tego bronisz. Zamiast posypać głowę popiołem zarzucasz innym "konfliktową naturę" - nie będę tego dalej komentować, bo nie chcę się nad Tobą pastwić, ale w moim odczuciu postąpiłeś nieelegancko.
To co piszesz w najwyższym stopniu świadczy o Tobie.

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

Baku napisał/a:
baracuda, zalinkowałeś idiotyzmy (to żadne dziennikarstwo, tylko tania sensacja) i jeszcze tego bronisz. Zamiast posypać głowę popiołem zarzucasz innym "konfliktową naturę" - nie będę tego dalej komentować, bo nie chcę się nad Tobą pastwić, ale w moim odczuciu postąpiłeś nieelegancko.
To co piszesz w najwyższym stopniu świadczy o Tobie.

oczywiście , moja wina, pójdę się powiesić za nie mój artykuł ,
w myśl "kowal zawinił, a Cygana powiesili"
no tak, zawiązała się koalicja przeciwko mojej osobie :mrgreen:

moronica 

baracuda, nie dolaczaj do gwardii spod znaku manii przesladowczej ;) nie o to tu chodzi

AM 
Maniak

Mnie sie zawsze wydawalo, ze sa trzy rodzaje zdjec.
Takie na ktorych zarabiamy. Takie, ktorymi chwalimy sie bliskim i wreszcie takie, ktorymi chwalimy sie nieznajomym.
Jesli zawodowiec ma pretensje, ze ktos podpisuje sie pod jego zdjeciem z jego profilu na flickrze to ma zdecydowanie inny, moim zdaniem zwichrowany podzial.

komor 
Moderator

nazgul napisał/a:
jak mi google wytnie numer to czy aplikacja zsynchronizuje mi konto z komputerem czy komputer z kontem?

Nie wiem jak Google, ale w przypadku synchronizacji me.com jak jest duży procent zmienionych danych to komputer się pyta czy synchronizować. Przy resetowaniu synchronizacji można zdecydować czy resetujemy komputer do stanu z chmury czy odwrotnie.

moronica napisał/a:
mnie osobiscie naprawde rusza taka ogolna tabloidyzacja wszelakich mediow i traktowanie czytelnika jak idioty, ktory nie przebrnie nawet przez krotki artykul jesli nie bedzie on mial sensacjonalistycznego naglowka, czy ma on cokolwiek wspolnego z dalsza trescia i rzeczywistoscia w ogole to juz bez roznicy.

Dokładnie. Jedyne co broni baracudę to fakt, że nie zrobił tego pewnie w złej wierze. Nie wszyscy musimy od razu prawidłowo ocenić, czy to prawda czy jakiś bełkot, szczególnie jak się nie „siedzi” w danej dziedzinie.

AM, niektórzy traktują Flickra jako platformę reklamowo-prezentacyjną, szczególnie, że ostatnio tak jakoś microstockowo się tam zrobiło. Stąd wyrzucenie całego dorobku/komentarzy/fav’ów/… jest to strata wizerunkowo/reklamowa. Poza obiegiem typowo komercyjnym są też firmy lub organizacje non-profit, które szukają na Flickerze zdjęć z licencją creative commons w celu darmowego użycia ich w projektach graficznych do internetu. Można próbować na tym jakoś wypłynąć, promować się, szukać nowych klientów, itd.

AM 
Maniak

No coz. Ja tego nie rozumiem, ale jesli komus sie to oplaca i lepiej sie w tym orientuje to lepiej dla niego.

goltar 
Optyczny

Wystarczy tego pastwienia się na autorze ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi