Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ale wy jesteście żartujecie sobie a ja już zaczęłam patrzeć co to za jedna Mam canona 500d jak coś : )
To na pewno kupować Nissima?
Nie wiem czy bardzo pilnie potrzebujesz lampę jeśli nie to bym poczekał i dozbierał na Canon 580EX II jak radzi KOMOR, z tego co piszesz to masz 500D czyli jest wbudowana lampa wiem że to nie jest super flesz ale na początek wystarczy . 580EX jest warta tej kasy ale to moje prywatne zdanie zrobisz co będziesz uważał
Komor, jeżeli nadal posiadasz obydwie lampy i mógłbyś przeprowadzić taki test
Nissina już nie mam, więc nie sprawdzę, ale jestem przekonany, że jest tak, jak pisze Usjwo, czyli wersja I nie błyśnie bez bezprzewodowego sterowania E-TTL. Dlatego też Nissina sprzedałem, a kupiłem Yongnuo YN-560, które robi u mnie jako dumb-slave przez radio lub wbudowaną w niego fotocelę.
Wiem że 580 odpali z takiego wyzwalacza na 100%, ale czy jej błysk wyzwoli też Nissina?
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale raczej błysk 580 niczym się nie różni od błysku dajmy na to lampy wbudowanej (poza mocą oczywiście), więc jeśli Nissin będzie w trybie fotoceli to błysk 580 powinien go odpalić przecież.
ale raczej błysk 580 niczym się nie różni od błysku dajmy na to lampy wbudowanej
ustawiona w trybie manualnym lampa zewnetrzna nie generuje przedblysku pomiarowego. 622-tka ma tylko jeden tryb slave, w ktorym odpala na drugi blysk. W zwiazku z czym nie potrafi wspolpracowac z lampami w trybie manual, w tym rowniet 580-tki.
Przy wyzwalaczu radiowym przenoszacym TTL bedzie dzialac.
[ Dodano: Pią 25 Lut, 2011 19:08 ]
Sam mozesz to sprawdzic: ustaw Nissina 622 w tryb slave, wysun lampe wbudowana i zrob zdjecie - dziala? dziala. Drugie zdjecie zrob w nastepujacy sposob: wcisnij * (FEL) i wbudowana wysle blysk pomiarowy a 622 bedzie ciemna. Nastepnie wcisnij spust i wbudowana blysnie, a 622 nie. qed
drabcio [Usunięty]
Wysłany: Wto 15 Mar, 2011
Ok przeczytałam temat i się chciałam zapytać
1. czy mark II oznacza że to już jest ta nowa wersja bez błędów? seedlite Di622 bo wygląda tak samo jak ta ,a jest 100 zł droższa -> seedlite di622
2.jak na tle tej sprawuje się ta nieznana -> yongnuo
3.czy Di622 sprawdzi się na koncertach, imprezach etc. ?
4.w jakim stopniu lampy Sunpaka są gorsze od tego Nissina?
5.i jeszcze jedno co można sądzić o tej lampie -> inna
Może jestem w błędzie i niechaj mnie kto poprawi, ale ten Jongnuło czy jak im tam, to są zupełnie manualne lampy ...a Nissin, jak mi się zdaję, wspiera E-TTL, i-TTL, czy inne teteele... nie?
Jedno pytanie, bo widzę, że jest w specyfikacji odnośnie Nikona a jak to jest z korpusami Canona ....nie wiem.
Jak to jest z błyskiem na drugą lamelkę, synchronizuje się czy nie z korpusami Canona ?
Może ktoś z posiadaczy byłby tak miły i udzielił odpowiedzi, po sprawdzeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10