Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon 17-55 f2.8 Opinie uzytkowników ?
Autor Wiadomość
Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Sro 16 Mar, 2011   

Baku napisal ze eLki rzadko przysparzaja problemow z IS, tak przynajmniej zrozumialem.

Szerokich eLek z ISem nie ma.

U mnie juz 9:30pm :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Sro 16 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

A tego to akurat nie mogę powiedzieć, bo nigdy żadnego ISa nie miałem (i nie planuję). I sama delikatność tego ustrojstwa (ISa) jest chyba stosunkowo najmniejszym problemem EF-Sów.

as... 
Entuzjasta

Sunders napisał/a:
as... napisał/a:
MIałem t17-50 później 17-40L zagragnąłem c17-55 i finalnie skończyłem z t17-50
17-40L miałem trzy lata, Canon 17-55 f2.8 is miałem przez około 8-9 miesięcy.
I nigdy bym więcej go nie kupił, jak raz padnie w nim is po gwarancji, cena jego zakupu + naprawa = 16-35L.

as..., zamiast żonglować wymienionymi obiektywami, trzeba było kupić FF i zostawić sobie 17-40L lub ew.zamienic go na 16-35L :smile:

Ja już nic nie zmieniam w swojej torbie foto, jest idealnie tanio, poręcznie, nadeje się wszędzie :lol:
Dla amatora który robi może z 10k zdjęć rocznie w zupełności wystarcza.

Dla mnie c17-55 f2.8 is to przereklamowane drogie badziewie. Zdanie nie zmienię. :cool: Gdybym od razu kupil 16-35L to nie bawił bym się w badziewie typu c17-55 czy t17-50.
Na szczęście skończyłem zmiany obiektywów, wróciłem do swojego prawdziwego hobby i pasji czyli komputerów spod znaku /I\ a trwa to od wielu lat :shock:

Z foto już sie nie napinam i nie spinam jak kiedyś.
Z atarowskim pozdrowieniem.
Czołgiem

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

as... napisał/a:
jest idealnie tanio, poręcznie, nadeje się wszędzie
Dla amatora który robi może z 10k zdjęć rocznie w zupełności wystarcza.

Dokładnie jest tak, jak napisałeś :smile:
as... napisał/a:
c17-55 f2.8 is to przereklamowane drogie badziewie

IMO tylko "drogie" jest zgodne z prawdą :smile:
as... napisał/a:
Gdybym od razu kupil 16-35L to nie bawił bym się w badziewie typu c17-55 czy t17-50.

Jesteś pewien, że byłbyś zadowolony :???:

kozidron
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
Jesteś pewien, że byłbyś zadowolony :???:

Sunders, daj spokój :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

A ja w swoim nieszczęściu musiałem zmienić C17-55IS na C17-40L. Niestety, nie jest to zmiana na lepsze. A na 16-35 L troche szkoda kasy. Niestety EFS nie da sie podpiąć pod APSH :sad:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
musiałem zmienić C17-55IS na C17-40L. Niestety, nie jest to zmiana na lepsze. A na 16-35 L troche szkoda kasy. Niestety EFS nie da sie podpiąć pod APSH

Odpowiednikiem 17-55/2,8 na APS-C jest raczej nie 17-40L, a 24-70/2,8 na FF-podobno wkrótce też będzie z IS :smile:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Ale ja nie mam FF, chciałem coś szerszego w miare rozsądnej cenie :razz:
A 17-55 ktorego używałem z 30d i 50d chętnie bym używał dalej, taki dobry egzemplarz mam.

kozidron
[Usunięty]

Wujek_Pstrykacz, no to sprawa prosta, oczywiście to lekki kompromis i wyjście ekonomiczne ale jak ktoś dawał radę z T17-50 to przemęczy się z af-em T28-75/2.8, no i podepniesz to pod aps-h.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Myślę nad jakimś rozwiązaniem w tym zakresie, miałem kiedyś ten obiektyw jeszcze do Minolty, nie był zły, ale wymagania tamtych czasów były inne :razz:

Paweł_G 
Maniak

as... napisał/a:

Dla mnie c17-55 f2.8 is to przereklamowane drogie badziewie.

Podpiszę się pod tym wszystkimi kończynami.

matti86 
Początkujący

Wysłany: Wto 22 Mar, 2011   Canon 17-55 f2.8 Opinie uzytkowników ?

Dziękuję wszystkim za wyczerpująca odpowiedz co do tego obiektywu to jego cena 3200 zł przynajmniej ja znalazłem najtańszego za tyle ale co mnie razi to fakt ze płacąc tyle za obiektyw to canon nie dodaje do niego osłony przeciw słonecznej która jest nie zbędna a koszt takiej osłony to około +/- 40 zł a przy obiektywie za taka kase osłona powinna być w komplecie nawet przy tanich obiektywach za np 600 zl producent dorzuca taka osłonę a tutaj ? ponad 3 tysiące i niekompletny obiektyw to akurat wg mnie wiocha :)
I tu się pojawia filozofia canona jeśli można zedrzeć kasę to czemu tego nie zrobić ?

Paweł_G 
Maniak

Wysłany: Wto 22 Mar, 2011   

Ja za oryginalną osłonę dałem niegdyś 125 zł :mrgreen:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Chyba tylko do eLek Canon dodaje osłonę przeciwsłoneczną w standardzie, cóż taka polityka firmy. Ja za swoją do tego szkła dałem niecałe 30 zł :razz:

kozidron
[Usunięty]

matti86 napisał/a:
I tu się pojawia filozofia canona jeśli można zedrzeć kasę to czemu tego nie zrobić ?

Paweł_G napisał/a:
Ja za oryginalną osłonę dałem niegdyś 125 zł :mrgreen:

ech ten canon gnębi tych użytkowników, nie dość że wyprodukował badziewne DPP to jeszcze kasuje za osłony :razz: tacy pokrzywdzeni są ci kanonierzy :razz: :wink:

Odpowiedz do tematu