Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 Re: Dobre lustro za dobre pieniądze.
KondzioR napisał/a:
Witam. Ogółem szukam lustrzanki, ale nie wiem na jaki model się zdecydować
Rozważam nad Nikonem D3100 + 18-105 VR.
Może macie jakieś lepsze modele ? Bądź coś ze stajni Canona..
Ogółem żeby nie odbiegał od Nikona D3100 bądź był podobny.
Z góry dzięki,
Pozdrawiam !
Jeśli celujesz w najtańszą lustrzankę, to myślę, że powinieneś poczytać specjalne wątki tego dotyczące, Pierwsza lustrzanka do ok. 1500, ... 2500, w zależności ile możesz przeznaczyć na taki zakup.
Po co mnożyć tematy? Już podobny założyłeś 3 dni temu i śmiało można w nim kontynuować swoje rozważania.
Ponadto nazwa tego tematu jest trochę myląca, bo "dobre lustro" i "dobre pieniądze" dla każdego znaczy co innego.
Pazuzu [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011
maput napisał/a:
A tak na serio - wszystkie marki na tej półce oferują podobne korpusy.
Moim zdaniem pentax k-r jest o wiele lepszy niz canony i nikony w tej cenie.
Moim zdaniem pentax k-r jest o wiele lepszy niz canony i nikony w tej cenie.
I też odpowiednio droższy od D3100.
Bo w "tej cenie" to mamy D5100 czy też 600D
A czy od D5100 czy 600D jest wiele lepszy? No nie wiem...
Pazuzu [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011
Zalezy gdzie sie kupuje. W euro za niecale 2050 mamy k-r, w miare fajnych ratach. D3100 sporadycznie jest tansze. Albo inaczej, podajcie linka do sklepu (sieciowego) gdzie do 2200 dostaniecie cos lepszego niz k-r. Sama puszka nie ma sobie rownych w tej cenie. Ale juz inna sprawa jesli chodzi o system, a dokladniej rynek wtorny, przekonania i brak "nazwy nikon czy canon".
Nie żebym się wtrącał, ale niedawno szukałem lustra dla znajomej, i K-r prezentował się najlepiej w kasie "EL".
Za ok. 2000 można mieć K-r z bardzo przyzwoitym 18-55
A w kwestii:
Cytat:
Obsługa szkieł M42 - fakt. A co jeszcze? Dla mnie to to samo co np D3100... czy 1100D
Mikroregulacja
1/6000 s
9 pkt krzyżowych
6 kl/s
Stabilizacja (wydaje się fajnym rozwiązaniem właśnie ze wspomnianymi M42)
Tych rzeczy niema nawet D5100 i 600D.
Tylko wszystko psuje brak rozsądnych obiektywów.
Pazuzu [Usunięty]
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011
Większość podał kolega wyżej, można dodać jeszcze:
- minimalnie większy wizjer,
- o wiele lepszy ekran.
- stabilizacja w body
- Używalne ISO 2x takie jak inni
Albo może niech ktoś poda, w czym jest lepszy d3100 lub 1100D.
Jedynym plusem tych modeli moze byc jedynie to ze kazdy ma nikona, mam i ja. Dzieki czemu łatwość w pożyczeniu/sprawdzeniu obiektywów.
Tak naprawdę trudno jest podać dokładne odpowiedniki danych korpusów w różnych systemach, bo takich po prostu nie ma... Jeszcze niedawno niektórzy lubowali się w roztrząsaniu kwestii typu "czy D90 to odpowiednik 50D czy 500D, bo ma dwa kółka ale, plastikową obudowę" itp.
Ja bym EL wrzucił praktycznie do jednego worka. Jeden korpus będzie miał lepsze to, drugi tamto, summa summarum wyjdzie to samo - zależy kto na co zwróci uwagę to to wybierze. Tyle, że w P mamy 1 korpus EL, w C i N po 2, a w S zatrzęsienie
hijax_pl napisał/a:
No i super chłopaki. Dla mnie nadal jednak to to samo
A ja się uśmiechnę jak za jakiś czas sam przedstawisz taką wyliczankę na poparcie lepszości kolejnego "zestawu marzeń" na czymś tam...
Ostatnio zmieniony przez lotofag Wto 21 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9