Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon D3100 + Tamron 18-200
Autor Wiadomość
KondzioR 
Nowy

Wysłany: Nie 19 Cze, 2011   

Czyli 18-105VR ma stabilizację ? Jeżeli tak to biorę Nikona D3100 + 18-105VR + 8 lub 16GB :) )

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

VR = vibration reduction

KondzioR 
Nowy

aha. Ok . Dzieki wszystkim za pomoc. Temacik do zamknięcia :)

KondzioR 
Nowy

Wysłany: Pon 20 Cze, 2011   Dobre lustro za dobre pieniądze.

Witam. Ogółem szukam lustrzanki, ale nie wiem na jaki model się zdecydować

Rozważam nad Nikonem D3100 + 18-105 VR.

Może macie jakieś lepsze modele ? Bądź coś ze stajni Canona..

Ogółem żeby nie odbiegał od Nikona D3100 bądź był podobny.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam !

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011   

KondzioR, d3100 jest z najnizszej polki Nikona wiec kazdy aktualny model bedzie lepszy. pytanie jaki masz budzet i jakie wymagania

maput 
Optyczny

Najbardziej do D3100 podobny jest D3100.
A tak na serio - wszystkie marki na tej półce oferują podobne korpusy.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Pon 20 Cze, 2011   Re: Dobre lustro za dobre pieniądze.

KondzioR napisał/a:
Witam. Ogółem szukam lustrzanki, ale nie wiem na jaki model się zdecydować

Rozważam nad Nikonem D3100 + 18-105 VR.

Może macie jakieś lepsze modele ? Bądź coś ze stajni Canona..

Ogółem żeby nie odbiegał od Nikona D3100 bądź był podobny.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam !

Jeśli celujesz w najtańszą lustrzankę, to myślę, że powinieneś poczytać specjalne wątki tego dotyczące, Pierwsza lustrzanka do ok. 1500, ... 2500, w zależności ile możesz przeznaczyć na taki zakup.
Po co mnożyć tematy? Już podobny założyłeś 3 dni temu i śmiało można w nim kontynuować swoje rozważania. :smile:

Ponadto nazwa tego tematu jest trochę myląca, bo "dobre lustro" i "dobre pieniądze" dla każdego znaczy co innego.

Pazuzu
[Usunięty]

maput napisał/a:
A tak na serio - wszystkie marki na tej półce oferują podobne korpusy.

Moim zdaniem pentax k-r jest o wiele lepszy niz canony i nikony w tej cenie.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Pazuzu napisał/a:
Moim zdaniem pentax k-r jest o wiele lepszy niz canony i nikony w tej cenie.
I też odpowiednio droższy od D3100. ;)
Bo w "tej cenie" to mamy D5100 czy też 600D ;)
A czy od D5100 czy 600D jest wiele lepszy? No nie wiem...

Pazuzu
[Usunięty]

Zalezy gdzie sie kupuje. W euro za niecale 2050 mamy k-r, w miare fajnych ratach. D3100 sporadycznie jest tansze. Albo inaczej, podajcie linka do sklepu (sieciowego) gdzie do 2200 dostaniecie cos lepszego niz k-r. Sama puszka nie ma sobie rownych w tej cenie. Ale juz inna sprawa jesli chodzi o system, a dokladniej rynek wtorny, przekonania i brak "nazwy nikon czy canon".

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Pazuzu napisał/a:
Sama puszka nie ma sobie rownych w tej cenie.
Obsługa szkieł M42 - fakt. A co jeszcze? Dla mnie to to samo co np D3100... czy 1100D

Anfindil 
Nowy

Wysłany: Wto 21 Cze, 2011   

Nie żebym się wtrącał, ale niedawno szukałem lustra dla znajomej, i K-r prezentował się najlepiej w kasie "EL".

Za ok. 2000 można mieć K-r z bardzo przyzwoitym 18-55

A w kwestii:
Cytat:
Obsługa szkieł M42 - fakt. A co jeszcze? Dla mnie to to samo co np D3100... czy 1100D

Mikroregulacja
1/6000 s
9 pkt krzyżowych
6 kl/s
Stabilizacja (wydaje się fajnym rozwiązaniem właśnie ze wspomnianymi M42)

Tych rzeczy niema nawet D5100 i 600D.

Tylko wszystko psuje brak rozsądnych obiektywów.

Pazuzu
[Usunięty]

Większość podał kolega wyżej, można dodać jeszcze:
- minimalnie większy wizjer,
- o wiele lepszy ekran.
- stabilizacja w body
- Używalne ISO 2x takie jak inni

Albo może niech ktoś poda, w czym jest lepszy d3100 lub 1100D.

Jedynym plusem tych modeli moze byc jedynie to ze kazdy ma nikona, mam i ja. Dzieki czemu łatwość w pożyczeniu/sprawdzeniu obiektywów.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

No i super chłopaki. Dla mnie nadal jednak to to samo :-)

P.S.
Pazuzu, masz już tego D3100? ;)

lotofag 
Optyczny

Tak naprawdę trudno jest podać dokładne odpowiedniki danych korpusów w różnych systemach, bo takich po prostu nie ma... Jeszcze niedawno niektórzy lubowali się w roztrząsaniu kwestii typu "czy D90 to odpowiednik 50D czy 500D, bo ma dwa kółka ale, plastikową obudowę" itp. :mrgreen:

Ja bym EL wrzucił praktycznie do jednego worka. Jeden korpus będzie miał lepsze to, drugi tamto, summa summarum wyjdzie to samo - zależy kto na co zwróci uwagę to to wybierze. Tyle, że w P mamy 1 korpus EL, w C i N po 2, a w S zatrzęsienie :wink:

hijax_pl napisał/a:
No i super chłopaki. Dla mnie nadal jednak to to samo :-)

A ja się uśmiechnę jak za jakiś czas sam przedstawisz taką wyliczankę na poparcie lepszości kolejnego "zestawu marzeń" na czymś tam... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez lotofag Wto 21 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu