Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Samsung: EX1 czy WB5500?
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pią 01 Lip, 2011   

TomPL2 napisał/a:
Odbiór osobisty jest jeszcze tańszy, bo bezpłatny

Wycinek z regulaminu e-fotojoker.pl
Cytat:
Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
* w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS - koszt wynosi 19,50 zł brutto;
* w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 zł brutto.

;)

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Ale kto by czytał regulamin bądź instrukcję obsługi...

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

FJ zawsze był droższy z odbiorem osobistym :smile:

Tabula Rasa 
Nowy

TomPL2 napisał/a:

Odbiór osobisty jest jeszcze tańszy, bo bezpłatny. A jakie oczy robią sprzedawcy, gdy zobaczą, że kupiłaś w tańszej cenie przez internet :lol:

oj, chciałabym, żeby tak było...;) tylko, że w regulaminie FT jest napisane tak:

"Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
* w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS - koszt wynosi 19,50 zł brutto; * w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 zł brutto. W przypadku niektórych artykułów, sklep zastrzega sobie prawo do ustalenia sposobu dostawy wyłącznie poprzez przesyłkę kurierską."
(http://www.e-fotojoker.pl/shipping_efotojoker.php)

nie kumam tego... za odbiór osobisty jest drożej niż przez kuriera?!

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

MC napisał/a:
Ale kto by czytał regulamin bądź instrukcję obsługi...
Tak dla informacji wkleiłem. Bo wiem, że mogą nic nie dodać, a znam też przypadki zdziwienia po dodaniu kosztów transportu :D

Swoją drogą popularny swego czasu był następujący mechanizm:
- sprawdzenie czy w lokalu FJ jest dana zabawka,
- szybkie udanie się do "kafejki internetowej" by za pomocą e-fj złożyć zamówienie,
- oczekiwanie na potwierdzanie zamówienia,
- powrót do sklepu i odbiór,
- za zaoszczędzoną kasę...

;)

TomPL2 
Optyczny

hijax_pl napisał/a:
TomPL2 napisał/a:
Odbiór osobisty jest jeszcze tańszy, bo bezpłatny

Wycinek z regulaminu e-fotojoker.pl
Cytat:
Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
* w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS - koszt wynosi 19,50 zł brutto;
* w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 zł brutto.

;)

No to dałem plamę... i pomyśleć że nie tak dawno kupowałem u nich :roll:
Przepraszam za moją sklerozę :oops:

Soniak10 
Optyczny
A700, X-S1, G90

@hijax_pl: stare przysłowie pszczół mówi, że ludzie kłócą się nie dlatego że mają inne zdanie, tylko dlatego, ze się nie rozumieją. Otóż ten przypadek chyba zachodzi między nami, przynajmniej w kwestii, której dotyczy niniejszy wątek. Wyjasniam zatem, że dla mnie słowo "maniak" ma wydźwięk zwykle od obojętnego do bardzo pozytywnego, a w tym przypadku - raczej dość mocno pozytywny. Po prostu gdy ktoś o mnie mówi, ze jestem maniakiem fotografii (a zdarza się to, niestety, raczej rzadko), to jest mi baaardzo miło. A Tabula_rasa chyba jeszcze maniaczką nie jest, choć byc może stawia sobie taki cel. Jeżeli tak - to życzę jej żeby się ziścił, bo warto mieć w życiu jakąś wartościową "manię", a fotografia chyba do takich należy, no niee? :???:
No więc raczej ci zazdroszczę tej manii, niż krytykuję, OK?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Sob 02 Lip, 2011   

Soniak10 napisał/a:
Wyjasniam zatem, że dla mnie słowo "maniak" ma wydźwięk zwykle od obojętnego do bardzo pozytywnego, a w tym przypadku - raczej dość mocno pozytywny.
No to wszystko jasne :lol:
Choć muszę dopisać już tak dla Twojej informacji, mania może mieć negatywny wydźwięk ;)
Soniak10 napisał/a:
No więc raczej ci zazdroszczę /.../ niż krytykuję, OK?
OK :)

Soniak10 
Optyczny
A700, X-S1, G90

A teraz pytanie do Szanownej Autorki tego wątku, Tabuli Rasy: czy wypowiedzi umieszczone pod tym wątkiem pomogły Ci w zorientowaniu się w temacie? Rozświetliły gęste mroki tajników cyfrowych kompaktów, czy raczej przeciwnie: zagmatwały sprawę? A może nie dowiedziałaś się niczego nowego i stoisz w punkcie wyjścia?
Będę wdzięczny za kilka zdań podsumowania.
Potraktuj to jako badanie marketingowe.
Pozdrawiam :roll:

Tabula Rasa 
Nowy

Soniak10 napisał/a:
A teraz pytanie do Szanownej Autorki tego wątku, Tabuli Rasy: czy wypowiedzi umieszczone pod tym wątkiem pomogły Ci w zorientowaniu się w temacie? Rozświetliły gęste mroki tajników cyfrowych kompaktów, czy raczej przeciwnie: zagmatwały sprawę? A może nie dowiedziałaś się niczego nowego i stoisz w punkcie wyjścia?
Będę wdzięczny za kilka zdań podsumowania.
Potraktuj to jako badanie marketingowe.
Pozdrawiam :roll:

Pare wiadomości to trochę za mało, żeby mi rozświetlic tajniki cyfrowych kompaktów ;)
Dla mnie zdecydowania większośc fachowych artykulów nt. fotografii to jak nauka słówek obcego języka bez znajomości składni... Nie podyskutuje z Wami, ale coś tam mi świta :P
Wszystko przyjdzie w swoim czasie jak już będę trzymała EX1 w dłoni...

A Wasza pomoc mnie tylko utwierdziła, ze EX1 to dobry wybór. Pozbyłam się wątpliwości i o to mi chodziło - kupie go z przekonaniem, że za tą cene, nic lepszego dla siebie nie zdobędę :) Chociaż tytuł wątku dotyczył też innego aparatu, to w zamierzeniu było to tylko po to, żeby EX1 skonfrontowac z czymś innym.

mrawi 
Rozmowny

Wysłany: Nie 03 Lip, 2011   

Tylko bezlusterkowiec z matrycą m4/3 lub lepiej APS-C.

Odpowiedz do tematu