Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
* w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS - koszt wynosi 19,50 zł brutto;
* w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 zł brutto.
Odbiór osobisty jest jeszcze tańszy, bo bezpłatny. A jakie oczy robią sprzedawcy, gdy zobaczą, że kupiłaś w tańszej cenie przez internet
oj, chciałabym, żeby tak było...;) tylko, że w regulaminie FT jest napisane tak:
"Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
* w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS - koszt wynosi 19,50 zł brutto; * w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 zł brutto. W przypadku niektórych artykułów, sklep zastrzega sobie prawo do ustalenia sposobu dostawy wyłącznie poprzez przesyłkę kurierską."
(http://www.e-fotojoker.pl/shipping_efotojoker.php)
nie kumam tego... za odbiór osobisty jest drożej niż przez kuriera?!
Ale kto by czytał regulamin bądź instrukcję obsługi...
Tak dla informacji wkleiłem. Bo wiem, że mogą nic nie dodać, a znam też przypadki zdziwienia po dodaniu kosztów transportu
Swoją drogą popularny swego czasu był następujący mechanizm:
- sprawdzenie czy w lokalu FJ jest dana zabawka,
- szybkie udanie się do "kafejki internetowej" by za pomocą e-fj złożyć zamówienie,
- oczekiwanie na potwierdzanie zamówienia,
- powrót do sklepu i odbiór,
- za zaoszczędzoną kasę...
Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
* w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS - koszt wynosi 19,50 zł brutto;
* w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 zł brutto.
No to dałem plamę... i pomyśleć że nie tak dawno kupowałem u nich
Przepraszam za moją sklerozę
@hijax_pl: stare przysłowie pszczół mówi, że ludzie kłócą się nie dlatego że mają inne zdanie, tylko dlatego, ze się nie rozumieją. Otóż ten przypadek chyba zachodzi między nami, przynajmniej w kwestii, której dotyczy niniejszy wątek. Wyjasniam zatem, że dla mnie słowo "maniak" ma wydźwięk zwykle od obojętnego do bardzo pozytywnego, a w tym przypadku - raczej dość mocno pozytywny. Po prostu gdy ktoś o mnie mówi, ze jestem maniakiem fotografii (a zdarza się to, niestety, raczej rzadko), to jest mi baaardzo miło. A Tabula_rasa chyba jeszcze maniaczką nie jest, choć byc może stawia sobie taki cel. Jeżeli tak - to życzę jej żeby się ziścił, bo warto mieć w życiu jakąś wartościową "manię", a fotografia chyba do takich należy, no niee?
No więc raczej ci zazdroszczę tej manii, niż krytykuję, OK?
A teraz pytanie do Szanownej Autorki tego wątku, Tabuli Rasy: czy wypowiedzi umieszczone pod tym wątkiem pomogły Ci w zorientowaniu się w temacie? Rozświetliły gęste mroki tajników cyfrowych kompaktów, czy raczej przeciwnie: zagmatwały sprawę? A może nie dowiedziałaś się niczego nowego i stoisz w punkcie wyjścia?
Będę wdzięczny za kilka zdań podsumowania.
Potraktuj to jako badanie marketingowe.
Pozdrawiam
A teraz pytanie do Szanownej Autorki tego wątku, Tabuli Rasy: czy wypowiedzi umieszczone pod tym wątkiem pomogły Ci w zorientowaniu się w temacie? Rozświetliły gęste mroki tajników cyfrowych kompaktów, czy raczej przeciwnie: zagmatwały sprawę? A może nie dowiedziałaś się niczego nowego i stoisz w punkcie wyjścia?
Będę wdzięczny za kilka zdań podsumowania.
Potraktuj to jako badanie marketingowe.
Pozdrawiam
Pare wiadomości to trochę za mało, żeby mi rozświetlic tajniki cyfrowych kompaktów
Dla mnie zdecydowania większośc fachowych artykulów nt. fotografii to jak nauka słówek obcego języka bez znajomości składni... Nie podyskutuje z Wami, ale coś tam mi świta
Wszystko przyjdzie w swoim czasie jak już będę trzymała EX1 w dłoni...
A Wasza pomoc mnie tylko utwierdziła, ze EX1 to dobry wybór. Pozbyłam się wątpliwości i o to mi chodziło - kupie go z przekonaniem, że za tą cene, nic lepszego dla siebie nie zdobędę Chociaż tytuł wątku dotyczył też innego aparatu, to w zamierzeniu było to tylko po to, żeby EX1 skonfrontowac z czymś innym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9