Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Który plecak wybrać ?
Autor Wiadomość
patigol 
Uczestnik

Wysłany: Sro 31 Sie, 2011   

Drodzy Koledzy, rozglądam się za plecakiem. Jest sporo rożnego rodzaju plecaków, marek, rodzajów. Mnie interesuje plecak, który pomieści dwa body, obiektyw Canona 70-200, 24-70 i 50, lampę błyskową. Nie wspominam o przegródkach na akcesoria i tym podobne. Nie potrzebuję natomiast miejsca na laptop. Czy użytkujecie coś co spełniałoby moje wymagania co moglibyście z czystym sercem polecić?

Reklama

moniq 
Początkujący

Wysłany: Sob 03 Wrz, 2011   

paligol, czy masz cos juz na oku?
Ja rowniez pomalu rozgladam sie za jakims plecakiem na swoj sprzet. Poczytalam watek, ''pobiegalam'' po necie i zaintersowaly mnie plecaki lowepro.
Ja potrzebuje plecak na jedno body Nikona plus obiektywy 85mm,18-105mm i 105mm macro w drodze, no i oczywscie statyw. Narazie to tyle mojej kolekcji.

Myslalam o Lowepro Fastpack 350
http://www.amazon.com/Low...cp_ob_p_title_3

Zmieszcze kilka obiektywow i dopne moja frotke..i jeszcze mi zostanie troche miejsca.
Czy ma ktos doswiadczenia z tym plecakiem, z ta firmna? Jakies rady? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz.

A moze znacie i polecic jeszcze inna firme?
Chcilabym sie zmiescic w $100-150 gora :wink:

Usjwo 
Optyczny

Ja zakupilem ostatnio KATA 3N1-33, wczesniej mialem wlasnie Lowepro Fastpack 350. Po trzech tygodniach, oddalem do reperacji suwak u starego plecaka. A moglem za polowe ceny Katy kupic jeszcze raz LF350 :evil:
Teraz musze udawac ze KATA to dobry wybor :mrgreen:

moniq 
Początkujący

Usjwo, byles zadowolony z tego Lowepro Fastpack 350 ? Jak sie sprawdzal?

Ja teraz mam torbe taka na ramie firmy hmm ''Nikon'' Ale ona tylko tak na szybki wypad z aparatem i moze jendym obiektywem. Jest mala poprostu.

Ale wlasnie to juz chyba moja druga torba i psuja mi sie zamki, a raczej te suwaki. Jak trzymam to, zeby zasunac zamek to ten maly dzyndzelek zostaje mi w rece, starsznie mnie to drazni ze wychodzi on z tego suwaka.
I to juz moja druga torba taka... :zalamany:

patigol 
Uczestnik

moniq, ja mam na oku sprzęt Lowepro. Zastanawiam się nad tym:

Lowepro Flipside 400

Lowepro Slingshot 302

Ciekawy jestem czy ktoś użytkował te plecaki lub ewentualnie mógłby polecić coś innego.

Usjwo 
Optyczny

moniq napisał/a:
Usjwo, byles zadowolony z tego Lowepro Fastpack 350 ? Jak sie sprawdzal?

Teraz widze ze bardzo :mrgreen: , byl wygodny (szelki, pas biodrowy i piersiowy), pojemny (bardziej niz KATA) i nieprzemakalny. Jezeli chodzi o KATE to BL222 bylby dobrym nastepca Fastpacka 350, ale niestety jest bialy (prawie) i kosztuje 3 razy drozej. W Lowepro zepsol mi sie suwak gornej kieszeni (po trzech latach intensywnego uzywania), a i to przez przeladowanie.

Jedeynym plusem Katy jest to ze mozna go nosic jak slinga i przy duzej ilosci sprzetu (+ innych ......) sie sprawdza.

moniq 
Początkujący

Usjwo napisał/a:
Teraz widze ze bardzo :mrgreen:

:lol:

Postawilam jednak na lowepro fastpack 350.
Wydaje mi sie w sam raz na moje potrzeby. Dzieki za rade!

patigol, gdybym miala dwa body jak ty i tele..to zdecydowalabym sie chyba na lowepro Flipside 400.
Ten drugi mi jakos nie wpadl w oko.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

A mnie kata pasuje bardziej niż lowepro. No cóż... Gusta ;-)

patigol 
Uczestnik

moniq, też skłaniam się ku 400. A jak już będziesz miała swój plecak to napisz jak wrażenia:)

moniq 
Początkujący

patigol, jasne :mrgreen:

hijax_pl prawda, sprawa gustu :wink:
Chociaz ten Kata wydaje mi sie byc bardzije ''meski'' :wink:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

moniq napisał/a:
Chociaz ten Kata wydaje mi sie byc bardzije ''meski''
Może. Katy mam torbę. Plecak katy poleciłem znajomej i jest zadowolona. Sam ma slinga Thinktanka... Gusta ;)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

patigol napisał/a:
moniq, ja mam na oku sprzęt Lowepro. Zastanawiam się nad tym:

Lowepro Flipside 400

Lowepro Slingshot 302

Ciekawy jestem czy ktoś użytkował te plecaki lub ewentualnie mógłby polecić coś innego.

Swego czasu używałem Slinga 300, teraz używam Lowepro Vertex 200 AW bo lubię mieć wszystkie graty pod ręką. Model ten jest produkowany w trzech wymiarach więc można coś dobrać dla siebie. W przegrodę na notebooka można zapakować ciuchy albo małe blendy. Mi wchodzi też mała głowica gimbalowa.

Wcześniej testowałem kilka różnych modeli i marek i ten był dla mnie najwygodniejszy. Wielogodzinne wycieczki w wysokich górach z 10kg nie są żadnym problemem i nie wpływają za kondycję ramion - polecam. :smile:

maroos 
Początkujący

używam up rise 43 większego nie potrzebuję ale można poczytać tu http://www.vanguardworld....list-1-1-4.html
seria od up rise 43 do 48 wydaje się rozsądna (nie chodzi o cenę ;) )

4motion 
Rozmowny

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011   

maroos napisał/a:
używam up rise 43 większego nie potrzebuję ale można poczytać tu http://www.vanguardworld....list-1-1-4.html
seria od up rise 43 do 48 wydaje się rozsądna (nie chodzi o cenę ;) )

Ale to są małe plecaki ma 45 i dwa body to tam są dużo na tyle sprzętu to one nie dadzą rady.

maroos 
Początkujący

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011   

48 jest na następnej stronie czyli kliknąć:
"<< Początek < Poprzednia 1 2 Następna > Ostatnie >> Strona 1 z 2" :mrgreen:
- nie wydaje się mała /można zapakować 2 puszki i klamoty/

Odpowiedz do tematu