Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
ja za mniej obrocilam do Tokio i z powrotem, prawie 2 tygodnie w tym 3 noce w/pod Londynem. spanie na matach na podlodze i prysznic na zetony skoro w biurze sobie liczyli wiecej niz 10k za Norwegie to tym bardziej warto sie samemu zajac organizacja
Widzę że lepiej znaleźć nocleg np. w Oslo i samemu sobie pozwiedzać
Ja nie mam problemu z drugą połówką do dziewczyna mi nie przeszkadza i czasami nawet mi pomaga np. ma jakiś fajny pomysł na zdjęcie np. http://foto-dark-wojtek.f...6/wodne-serce-d
dark_wojtek jedziesz z drugą połówką? gdzie konkretnie chcesz jechać i kiedy, to może coś podpowiem odnośnie transportu, noclegu
10k pln? to jakieś 18 tys koron. To dość dużo...przeciętny Norweg tyle zarabia w miesiąc..
Nie lubię, jak od Norwegii się zaraz odstrasz podawaniem najwyższych cen...przykładowo noclegi, w zależności od standardu, można znaleźć od 150 do 1500 koron za osobę. Wyżywienie też tak drogie nie jest - chleb 6.90 korony, masło 7.90 NOK, sok pomarańczowy 2l 12 NOK, ser za kilogram 60 NOK, banany 9 NOK...oczywiście gorzej z alkoholem i papierosami - piwo 0,5l 18 NOK najtańsze, papierosy Marlboro paczka 80 NOK...jeżeli ktoś chciałby się żywić w McDon..lub restauracjach to musi się liczyć z dużym wydatkiem..ja zachęcam...loty do Bergen są dość tanie (wizzair), a stąd blisko do Hardangervidda (można tu spotkać stada reniferów - łatwo je namierzyć, zwierzaki mają wszczepiony gps i można ich lokalizację sprawdzić w internecie ) i Trolltungę (jedno z piękniejszych miejsc w Norwegii). Oczywiście samo Bergen też jest pięknym miastem, z XVIII wieczną drewnianą zabudową zwaną Bryggen, kościołem z XII wieku i pięknymi. Ze kolei ze Stavanger (też lata tam wizzair) blisko na Preikestolen. Także zachęcam kolegów z forum, odwiedzajcie Norwegię - naprawdę warto i gwarantuję, że nie trzeba płacić 10 tys pln..
Kolega za taką kasę robi właśnie objazdówkę półroczną po azji.. od Turcji przez Iran, Indie, Chiny, Wietnam, Tajlandia i co mu tam do głowy wpadnie...
uh moje marzenie.
A Skandynawia jest tak droga bo jest baaardzo drogi koszt zycia tam codziennego, posiłków, spania. Zwykły obiad, który w Polsce kosztuje ok 20 zł tam kosztuje z 200. Kilo ziemniaków kosztuje tam ze 40 zł. W przeciwieństwie do np. Tajdlandii czy Indii gdzie zycie kosztuje nas tam grosze.
W więzieniu podobno są lepsze, ale jeszcze nie sprawdziłam
Tez nie mialem okazji sprawdzac czy lepsze, ale czytalem ze stawki zywieniowe maja wyzsze niz w szpitalach. Pod jednym wzgledem jest jednak podobnie - klientela nie placi ani w jednej ani w drugiej instytucji - maja najtaniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10