Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Czw 01 Gru, 2011
Skandynawia
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pią 07 Paź, 2011   

forrest napisał/a:
w sumie za ok. 10k PLN.
ło matko... Ile? :shock:

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

ja za mniej obrocilam do Tokio i z powrotem, prawie 2 tygodnie w tym 3 noce w/pod Londynem. spanie na matach na podlodze i prysznic na zetony ;) skoro w biurze sobie liczyli wiecej niz 10k za Norwegie to tym bardziej warto sie samemu zajac organizacja

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Kolega za taką kasę robi właśnie objazdówkę półroczną po azji.. od Turcji przez Iran, Indie, Chiny, Wietnam, Tajlandia i co mu tam do głowy wpadnie...

mozer 
bo Pentax

Generalnie im więcej ma się czasu, tym taniej to wychodzi...

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Czas to pieniadz...

dark_wojtek 
Bywalec

Wysłany: Sob 08 Paź, 2011   

Widzę że lepiej znaleźć nocleg np. w Oslo i samemu sobie pozwiedzać
Ja nie mam problemu z drugą połówką do dziewczyna mi nie przeszkadza i czasami nawet mi pomaga np. ma jakiś fajny pomysł na zdjęcie np. http://foto-dark-wojtek.f...6/wodne-serce-d

fatman 
Optyczny

Wysłany: Sob 08 Paź, 2011   

hijax_pl napisał/a:
forrest napisał/a:
w sumie za ok. 10k PLN.
ło matko... Ile? :shock:

Dżizussss !!!!
Rozejrzę się lepiej po chałupie za butelkami i makulaturą.

wsnap 
Uczestnik

Wysłany: Wto 11 Paź, 2011   

dark_wojtek jedziesz z drugą połówką? gdzie konkretnie chcesz jechać i kiedy, to może coś podpowiem odnośnie transportu, noclegu

10k pln? to jakieś 18 tys koron. To dość dużo...przeciętny Norweg tyle zarabia w miesiąc..
Nie lubię, jak od Norwegii się zaraz odstrasz podawaniem najwyższych cen...przykładowo noclegi, w zależności od standardu, można znaleźć od 150 do 1500 koron za osobę. Wyżywienie też tak drogie nie jest - chleb 6.90 korony, masło 7.90 NOK, sok pomarańczowy 2l 12 NOK, ser za kilogram 60 NOK, banany 9 NOK...oczywiście gorzej z alkoholem i papierosami - piwo 0,5l 18 NOK najtańsze, papierosy Marlboro paczka 80 NOK...jeżeli ktoś chciałby się żywić w McDon..lub restauracjach to musi się liczyć z dużym wydatkiem..ja zachęcam...loty do Bergen są dość tanie (wizzair), a stąd blisko do Hardangervidda (można tu spotkać stada reniferów - łatwo je namierzyć, zwierzaki mają wszczepiony gps i można ich lokalizację sprawdzić w internecie :) ) i Trolltungę (jedno z piękniejszych miejsc w Norwegii). Oczywiście samo Bergen też jest pięknym miastem, z XVIII wieczną drewnianą zabudową zwaną Bryggen, kościołem z XII wieku i pięknymi. Ze kolei ze Stavanger (też lata tam wizzair) blisko na Preikestolen. Także zachęcam kolegów z forum, odwiedzajcie Norwegię - naprawdę warto i gwarantuję, że nie trzeba płacić 10 tys pln..

pandorra 
Uczestnik

Wysłany: Pią 28 Paź, 2011   

hijax_pl napisał/a:
Kolega za taką kasę robi właśnie objazdówkę półroczną po azji.. od Turcji przez Iran, Indie, Chiny, Wietnam, Tajlandia i co mu tam do głowy wpadnie...

uh moje marzenie.
A Skandynawia jest tak droga bo jest baaardzo drogi koszt zycia tam codziennego, posiłków, spania. Zwykły obiad, który w Polsce kosztuje ok 20 zł tam kosztuje z 200. Kilo ziemniaków kosztuje tam ze 40 zł. W przeciwieństwie do np. Tajdlandii czy Indii gdzie zycie kosztuje nas tam grosze.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

pandorra, to ciekawe co piszesz. Za obiad płacę ok 80SEK. A kilo ziemniaków to koszt ok 25SEK. A SEK dzisiaj po 47gr...

mozer 
bo Pentax

Nieważne co się pisze, ważne że się posty nabija ;)

Ta, obiad w Polsce za 20 zł - chyba w MacDonalds ;)

kasiakaaz 
Optyczny
wciąż jasnozielona

Pomogła: 15 razy

mozer napisał/a:
Ta, obiad w Polsce za 20 zł - chyba w MacDonalds ;)

mozer, u mnie w pracy zjesz za 6 zł... :razz: :wink:

Sunders 

kasiakaaz napisał/a:
u mnie w pracy zjesz za 6 zł...

To w stolowce szkolnej, w wiezieniu, czy w szpitalu :?: :smile:

mozer napisał/a:
obiad w Polsce za 20 zł - chyba w MacDonalds

mozer, czy Ty na pewno wiesz co znaczy "obiad" :???: :smile:

hijax_pl napisał/a:
Za obiad płacę ok 80SEK.

hijax, taki "normalny" dwudaniowy i nie w stolowce przy zakladzie pracy?

Sunders 

kasiakaaz napisał/a:
W więzieniu podobno są lepsze, ale jeszcze nie sprawdziłam

Tez nie mialem okazji sprawdzac czy lepsze, ale czytalem ze stawki zywieniowe maja wyzsze niz w szpitalach. Pod jednym wzgledem jest jednak podobnie - klientela nie placi ani w jednej ani w drugiej instytucji - maja najtaniej :smile:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

pandorra napisał/a:
Ta, obiad w Polsce za 20 zł - chyba w MacDonalds

dla jednej czy dwóch osób? spokojnie da rade... nawet na mieście i nie w mcdonalds

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi