Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pomijając oczywiste błędy (porównanie liczb przewodnich ) wygląda na to, że Nissin nie wspiera błysku wypełniającego, tylko wali czystym TTLem. Czy tak jest faktycznie?
Jeśli włączysz opcję SLOW daje mniej błysku więcej światła zastanego. W teście walił na wprost samym ttl bez SLOW, mocniejsza lampa dała więcej światła.
Jeśli włączysz opcję SLOW daje mniej błysku więcej światła zastanego
SLOW to jest tylko synchronizacja z długimi czasami. To nie ma nic wspólnego z TTLem
Ja mówię o błysku wypełniającym - czyli ograniczaniu mocy wyliczonej przez TTL aby uwzględnić warunki oświetlenia zastanego.
raf7775 napisał/a:
W teście walił na wprost samym ttl bez SLOW, mocniejsza lampa dała więcej światła.
Porównał też mk1 z mk2 - mimo, że obie lampy mają taką samą liczbę przewodnią, wersja mk2 imho prześwietliła.
Romek12, scaliłem Twoje pytanie do istniejącego już wątku o podobnej tematyce. Poczytaj, co już napisaliśmy. Co do lamp Yongnuo, to trochę o nich też już dyskutowaliśmy, choć akurat ten model z aukcji nie był chyba opisywany. Aby dowiedzieć się coś więcej o tej firmie i jakości jej produktów możesz popatrzeć w takie wątki:
Yongnuo YN565EX - mini recenzja Yongnuo YN560 - mini recenzja
a gdzieś słyszałem ze lampa Nissin Speedlite Di622 nie współpracuje z nikonami d 5000??? czy to prawda?
Moja przygoda z lampami Nissin zakończyła się jakieś 15 lat temu więc Ci nie odpowiem ale proponuję abyś wysłał zapytanie do importera Nissin, firmy Migomex i uzyskasz wiarygodną informację - proste.
ov_Darkness, systemowa będzie obsługiwała CLS, HSS, a zamienniki niekoniecznie Ja po męczarniach z Tumaxem kupiłem używane lampy systemowe i jestem w pełni zadowolony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9