Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To zmień w profilu wpis i treść podpisu.
Mariusz, 190XProB na pewno jest sporo lżejszy niż mój i na pewno będzie dla ciebie OK. Ale jest bez głowicy, jak wynika z linku, więc będziesz musiał coś dołożyć do interesu, w stosunku do Velbona. A tego V. nie znam i wygląda on zupełnie inaczej niż mój, którego miałem, stąd żadnych doświadczeń nie mam.
Shipping Charges:
Shipping charges are not included in our pricing. Shipping cost is 4,75 EUR as post airparcel (insured up to 25EUR) or 16,25 EUR as courier parcel.
profil zaktualizowałem.
no właśnie obydwa statywy są z jakaś głowicą. wiem że nie żadną specjalną, ale jakąś tam są. na razie widzę impas... więc ? manfrotto czy velbon ?
Co do jakości Velbonów vs. Frotek - IMO absolutnie porównywalne (pisze jako posiadacz statywów obu firm, choć diametralnie różnych - lekkiego, małego Velbona do łażenia z aparatem i raczej duuużej froty pod lunetę i długie ogniskowe)
Moim zdaniem ten proponowany przez Ciebie Velbon może być całkiem OK do mało ciężkiej krajobrazówki (tzn. jak nie wieje za bardzo). Velbon do tego modelu coś pisze o składaniu kolumny centralnej - jak to działa nie wiem, nie sadzę żeby wymyślili coś ogromnie gorszego od patentu Manfrotto. Z drugiej strony - gdybym chciał kupić coś jako apgrejd ze statywu za 6 dych to wziąłbym jakieś tam nogi trzymające znośny poziom (czyli coś w rodzaju Twoich propozycji) i bardzo precyzyjna głowicę. Do krajobrazu i makro nic bardziej nie wk... niż głowica, po której trzeba kadry poprawiać bo się jej nie udaje dobrze ustawić. To co jest w zestawie z tym Velbonem to raczej taki mało zobowiązujący model
Do krajobrazu i makro nic bardziej nie wk... niż głowica, po której trzeba kadry poprawiać bo się jej nie udaje dobrze ustawić.
Zgadzam się z niniejszym. Podobnie jak początkujący posiadacze lustrzanki przekonują się, że ważniejszy jest obiektyw, tak też w statywach okazuje się, że na głowicę (lub głowice) często warto wydać więcej niż na nogi. I takoż jest u mnie, przykładowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9