Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 11 Sty, 2009
Wiosennie...
Autor Wiadomość
mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Nie 11 Maj, 2008   

Wiosnenna pocztówka z Rawicza. D80 + kit

Cytat z J.Przybory: Średnie miasta, są takie średnie miasta Gdzie żaden dom nad inne nie wyrasta

panorawicz.jpg
Plik ściągnięto 6417 raz(y) 242,17 KB

Reklama

komor 
Moderator

Maziek, fajne kontrasty na tym zdjęciu. Soczysta trawa i ten okropny deszcz. Ja to dziś miałem pecha, bo jak się na rowery z dzieciarnią udałem to słońce zaszło i deszcz trochę popadał, przez co nic nie pofociłem po drodze. Jak wróciliśmy, to teraz znowu słońce świeci.

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Też bylismy na rowerykach z synem i stąd to zdjęcie (starym Oly c-750 ;) ). A potem, jak juz wróciliśmy, było tak:

komor 
Moderator

...ale za to wczoraj udało się w ogrodzie zrobić świeżutkie coś choinkowate.

Soczyste, zieloniutkie gałązki oraz interesujące kropeczki widoczne na powiększeniu 1:1. Coś mi się przypomina z lekcji biologii w szkole... :)

_MG_8388-crop.jpg
crop 1:1
Plik ściągnięto 6407 raz(y) 138,22 KB

_MG_8388.jpg
Sigma 17-70, 70 mm, f/7.1, 1/160s, ISO 200
Plik ściągnięto 6405 raz(y) 191,68 KB

pawel23 
Rozmowny

Maziek fajne zdjęcie, najbardziej mi sie podoba bokeh :grin:
A co powiecie na takiego kocura?? :wink:

IMG_38671.jpg
Canon 100-300, 160mm, f/5, 1/500, ISO 1600
Plik ściągnięto 6440 raz(y) 60,02 KB

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

kadr pionowy byłby ciekawszy, ale zdjęcie miecie :D

komor 
Moderator

Pawel23, kocurek fajny, choć rzeczywiście w pionie byłoby dynamiczniejsze. A mi jeszcze dziś w tej ciemnicy podczas deszczu udało się na ISO 1600 szpaka w miarę sensownego upolować. Mavierk, to gdzieś koło Ciebie... :)

_MG_8431.jpg
Szpaczek po deszczu
Plik ściągnięto 6420 raz(y) 219,45 KB

pawel23 
Rozmowny

Nie pomyślałem o pionowym kadrze przyznaje sie :oops: Fajny szpaczek Komor :smile: U mnie dzisiaj za oknem przez cały dzień świeciło słońce, ale niestety nie mogłem za bardzo wyjść w plener bo sie douczałem do matury :mad: . Ale w środę już ostatnia i po niej nadrobię zaległości :mrgreen:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Fajne foty koledzy wstawiacie. Kotek naprawdę szałowy. Nawet ten poziomy kadr aż tak nie przeszkadza. Cieszy oko duża ilość fajnych fotek.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Pon 12 Maj, 2008   

mi też się kotek podoba - jakby miał zaraz wleźć w obiektyw :-P

sławek_38 
Rozmowny

Wysłany: Pon 12 Maj, 2008   

komor napisał/a:
Sławek_38, szpak mi się bardzo podoba, duże zbliżenie.

oganiałem sie po działce, chowałem za tujki i z 50 fotek kilka się wybrało. szpaki są bardzo ruchliwe i przeważnie głowa poruszona, albo światło nie z tej strony bo on ciemny i trudno ładne ujęcie ustawić. twój też fajowy, i wiewióry Pstrykacza . Na razie nie mam czasu na dłuższe spacery

[ Dodano: Pon 12 Maj, 2008 10:03 ]
pawel23 napisał/a:
A co powiecie na takiego kocura??

100& ujęcie i akcja trafiona na medal. mi się bardzo podoba za nietypowość! :grin: u mnie masz 6

[ Dodano: Pon 12 Maj, 2008 10:05 ]
maziek napisał/a:
A chcecie cukierka?

to jak trąba, fajne kolory, trudny kadr żeby wszystkie rzeczy były czytelne kolorystycznie. po prawej już pada..!

arietiss 
Optyczny
arietiss

Wysłany: Wto 13 Maj, 2008   

Widzę, że temat już zamiera... No tak Arku, trzeba będzie niedługo pomyśleć nad letnie...
Bo w przyrodzie jak i w życiu! Wszystko idzie w zawrotnym tępie...!

[ Dodano: Wto 13 Maj, 2008 01:18 ]
Z tej dziupli ilekroć zjawiał się któryś rodzic, wydobywały się takie wrzaski głodnych maluchów... :mrgreen:

IMG_2731.jpg
A to pierwsze małe kaczuszki... Samotny rekonesans!
Plik ściągnięto 6415 raz(y) 548,44 KB

IMG_2741.jpg
Może tu się coś znajdzie?
Plik ściągnięto 6409 raz(y) 810,38 KB

IMG_2737.jpg
Ufff! Jak tu nakarmić te głodomory!
Plik ściągnięto 10993 raz(y) 794,75 KB

sławek_38 
Rozmowny

Arietiss widzę że nie marnujesz czasu. fajne fotki ale ta ostatnia z dziuplą ma coś z kolorami - może to ktoś wytłumaczyć? coś nie tak z wyborem balansu bieli?

arietiss 
Optyczny
arietiss

Uczę się obróbki zdjęć i chyba przesadziłem z suwaczkiem! :mrgreen: :oops: Późno było... , oczy zmęczone! :wink:

[ Dodano: Wto 13 Maj, 2008 08:17 ]
Ten suwaczek to zdaje się vibrance. Fajnie działa, ale pomimo jego subtelneści względem clarity, to i tak widać, że trzeba na niego uważać... :neutral:

[ Dodano: Wto 13 Maj, 2008 11:02 ]
Chociaż wiesz co Sławku? To drzewo było nad samą wodą i było nieźle zagloniałe od strony wody, właśnie na taki zielono-żółty kolor! To też może być przyczyną, że wygląda dziwnie jak na drzewo.

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

No to i ja coś zapuszczę, przepraszam za iso 1600 - szumy niemiłosierne (zbieram na d300 i 100-300/4..)

Podszedł

Pokazał klatę

I się zawinął

Z wróblem było podobnie:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi