Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 15 Sty, 2012 Roczny Nissin 866 za 500zł czy zbierać na nowego canona 430
Jak w temacie mam możliwość kupienia rocznego nissina 866 czyli jeszcze rok na gwarancji w świetnym stanie za 500zł. Zbierałem na canona 430 i zastanawiam się czy warto się skusić na nissina? Z tego co poczytałem ten 866 to już całkiem przyzwoita lampa a w tej cenie myślę, że to okazja. No ale ciekawy jestem Waszych opinii
A może nowy Di622 Mark II za tę samą cenę co używany 866? Ten 866 co prawda mocniejszy, ale były opinie o ślamazarnym menu itd. Masz możliwość pomacania przed kupnem?
no z tym macaniem może być problem. Co do Di622 to zastanawiałem się czy da radę w kościele bo mam w rodzinie 2 wesela obskoczyć w czerwcu i dobrze żeby lampa dala radę. Oglądałem 622 ale jak powiedziałem sprzedawcy, że ma dać rade w kościele to się roześmiał. Stwierdził że się przegrzeje na pewno i to nie jest lampa do ostrego focenia ale stwierdził że canon 430 też jest za slaby. 866 to niby professional;) może by dał radę dlatego się nad nim zastanawiam. Albo sprzedawca mi bzdetów naopowiadał co też biorę pod uwagę.
Do profesjonalnych zastosowań 866 też sie nie na da . Mam ten model i czasami przy szybkim foceniu mi się przegrzewa i wyskakuję komunikat że muszę chwilę poczekać . Ogólnie to świetna, mocna i tania lampa jestem z niej zadowolony , ale ja nie zarabiam na fotografii i mogę sobie pozwolić na poczekanie paru sekund żeby lampa wystygła. Ale te parę sekund mogą zadecydować o paru ważnych ujęciach np na ślubie .
Co do wolnego menu to trochę przesada , jest co prawda wolniejsze niz w Canonach ale nie aż tak bardzo .
Myślę że jeśli robisz zdjęcia dla siebie to warto kupić nissin 866
Ale jeśli zamierzasz na tym zarabiać to nie baw się pół środki tylko dozbieraj do topowego Canona
Odpuściłem sobie nissina bo ten model wydaje się być ciekawszy
http://fripers.pl/product...X-do-Canon.html
Tylko czy ta lampa da możliwość synchronizacji z krótkimi czasami naświetlania?
Dzięki komor za linki. Widzę że w tym budżecie jaki założyłem YN565EX jest najlepszym wyborem. Brak HSS ale zastanawiam się w jakich sytuacjach bym to HSS wykorzystał. W ostrym słońcu zdjęć nie robię bo mi się nie podobają. Zastanawiam się czy bez HSS da radę zamrozić wodę czy synchronizacja z czasem max 1/200 wystarczy? Może coś na forum by się znalazło o praktycznym wykorzystaniu HSS. Na razie dużo większa moc przemawia za YN 565 w porównaniu do 430 canona. Parę stówek do 430 bym jakoś przebolał gdybym miał pewność że HSS da mi jakieś wymierne korzyści w fotografii portretowej czy makro.
No cóż pozostają krople w makro na kwiotkach i liściach:) Coś systemowego może w przyszłym roku się kupi na razie syn w drodze więc na pieluchy trzeba zbierać:) Zastanawia mnie tylko jakość serwisu gwarancyjnego. Czy ktoś może już miał okazję naprawiać YN? Czy nie było problemów i jak długo to trwało?
forsyth, sorry, źle odczytałem, to co sam zacytowałem, myślałem, że pytasz, czy HSS może zamrozić wodę i tu właśnie odpowiedź brzmi nie. HSS to bardzo długi błysk stroboskopowy, a do zamrożenia kropli potrzebujesz jak najkrótszego, więc ta funkcja do tego Ci się akurat nie przyda.
Nie sądzę, ale nie używałem... Zasadę działania ma taką samą jak każdy dyfuzor tego typu, czyli świecenie dookólne i wypełnianie dzięki temu własnych cieni światłem odbitym od ścian i sufitów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 1,44 sekundy. Zapytań do SQL: 13