Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Hmmm... Dziwne, pokierane, ale coś w tym jest. Myślę, że wielu przypadną do gustu! Technicznie dobre, dobrze zrobione! Ale jednak to nie moja bajka... Życzę powodzenia!
arietiss , dzięki za rzucenie okiem . Robię też krajobrazy i portretuję... może kiedyś coś w takim właśnie temacie mojego zobaczysz . Dzięki i pozdrawiam
[ Dodano: Sob 21 Sty, 2012 23:34 ]
Tutejszyn napisał/a:
Fascynujące jest, kiedy pojawia się coś nowego, kiedy ktoś kładzie stopy tam, gdzie nikt jeszcze nie szedł i nie myślę tu o "ciekawych akcjach społecznych", a o pewnym niepokoju, który każe wstać i zrobić właśnie TO, nie patrząc się na innych, ani za siebie.
"Kto pierwszy szedł przed siebie? Kto pierwszy cel wyznaczył?
Kto pierwszy z nas rozpoznał? Kto wrogów? Kto przyjaciół?
Kto pierwszy sławę wszelką i włosci swe miał za nic?
A kto nie umiał zasnąć nim nie wymyślił granic?"
Strasznie nierówne zdjęcia w tej prezentacji... Od naprawdę ciekawych i fajnie technicznie zrealizowanych, do mocno "takich se". Faktycznie przydałaby się bardziej staranna selekcja. Przejścia i czcionka j.w.
Strasznie nierówne zdjęcia w tej prezentacji... Od naprawdę ciekawych i fajnie technicznie zrealizowanych, do mocno "takich se". Faktycznie przydałaby się bardziej staranna selekcja. Przejścia i czcionka j.w.
fotografuję rok i gdybym miał wybrać tylko te zdjęcia, z których po dziś dzień jestem zadowolony, w aspekcie technicznym to nie wybrałbym 10 zdjęć... ciężko z tylu zrobić prezentację . Oprawa słaba to też wiem, nie od razu Rzym zbudowano. W lato dopiero coś tam zacząłem ogarniać i zacząłem dopiero robić foty w rawach. Myślę, że następna prezentacja będzie bardziej czysta technicznie. Zależy mi teraz przede wszystkim na ocenie zdjęć. W grudniu i teraz w styczniu zrobiłem sporo dobrych zdjęć... lepszych jak tutaj.
teraz to tylko podsumowanie tego co zrobiłem przez ok rok swojej przygody z aparatem
Dzięki za opinię jaad75
[ Dodano: Nie 22 Sty, 2012 11:40 ]
Od grudnia zacząłem podobno lepiej panować nad światłem... oto kilka prac które być może znajdą się w kolejnej prezentacji, o ile do tego czasu wciąż będą mi się podobać. No i oczywiście dojdą, nowe twarze...
zbyt rzadko tutaj zaglądam i jestem w sumie nowy...dlatego nie wiedziałem gdzie dodać... nie wiedziałem gdzie zamieścić prezentację do obejrzenia, a teraz przy okazji foty...
wild whisper, na niewiedze jest lekarstwo - dowiedziec sie nie wierze, ze znalezienie dzialu "nasze zdjecia" a w nim odpowiedniego watku zajeloby ci wiecej niz minute
a widzisz, nawet nie zauwazylam (zazwyczaj watki odwiedzam poprzez "zobacz posty od ostatniej wizyty") no to tym bardziej. warto sie zorientowac, na jakich zasadach funkcjonuje dane forum, zeby na mine nie wlezc
wild whisper, na niewiedze jest lekarstwo - dowiedziec sie nie wierze, ze znalezienie dzialu "nasze zdjecia" a w nim odpowiedniego watku zajeloby ci wiecej niz minute
Ale to nie jest kategoria portret, tylko człowiek... i tutaj miałem zamieścić swoją prezentację?
Moim zdaniem w kategorii człowiek, powinny znajdywać się prace, które mówią coś od danym człowieku. Moje prace to inscenizacje, edycje... portrety ale i interakcje...
Ok mogę dodać tam, tyle, ze pewnie też znajdzie sie ktoś kto będzie miał do mnie pretensje o niewiedzę... działy powinny być bardziej czytelne, wtedy minuta wchodziła by w grę
wild whisper, nie mowimy o prezentacji, prezentacja moze sobie byc tym bardziej ze glownie ocenialo sie sama prezentacje a nie zawartosc. ale jak juz dajesz same zdjecia do oceny to daj je w watku przeznaczonym na wstawianie zdjec do oceny
widac nie wiem zbyt wiele o fotografii portretowej bo ni w zab nie moge dojsc, czemu portrety ludzi nie pasuja do fotografii ludzi
wild whisper, jak już tworzysz nowy wątek, to sformułuj go chociaż tak, żeby właśnie poruszał jakąś konkretną tematykę i mogli do niego podłączyć się inni użytkownicy. Tak to wygląda na autopromocję a nie wątek na forum
Nie żebym twierdził, że te zdjęcia nie są tego warte, ale jednak forum ma ciut inny cel
Ostatnio zmieniony przez mozer Nie 22 Sty, 2012, w całości zmieniany 1 raz
moronica, ja uważam, że nie, ale jak autor twierdzi, że jego zdjęcia należą do innego nurtu, to czemu nie? To tak jak np. z wątkiem "fotografia czarno-biała". Dla mnie jego istnienie jest trochę dyskusyjne.
wild whisper, nie mowimy o prezentacji, prezentacja moze sobie byc tym bardziej ze glownie ocenialo sie sama prezentacje a nie zawartosc. ale jak juz dajesz same zdjecia do oceny to daj je w watku przeznaczonym na wstawianie zdjec do oceny
widac nie wiem zbyt wiele o fotografii portretowej bo ni w zab nie moge dojsc, czemu portrety ludzi nie pasuja do fotografii ludzi
moronica- chodziło mi o prezentację i zdjęcia jako całość. W takim razie proszę moderatora o usunięcie zdjęć... dodam w innym wątku.
Na innych forach i portalach rozgranicza się kategorie człowiek od portretu... bo nie każdy portret ( np małpy, psa, kota) nadaje się do kategorii człowiek, jak i nie każda fotografia z człowiekiem w kadrze nadaje się do kategorii portret.
Ale skoro macie tutaj taką tolerancję... dodam- choć spodziewam się kolejnych ale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9