Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Prezentacja fotografii - zapraszam do obejrzenia.
Autor Wiadomość
wild whisper 
Bywalec

Wysłany: Sob 21 Sty, 2012   

arietiss napisał/a:
Hmmm... Dziwne, pokierane, ale coś w tym jest. Myślę, że wielu przypadną do gustu! Technicznie dobre, dobrze zrobione! Ale jednak to nie moja bajka... Życzę powodzenia!

arietiss , dzięki za rzucenie okiem :) . Robię też krajobrazy i portretuję... może kiedyś coś w takim właśnie temacie mojego zobaczysz :) . Dzięki i pozdrawiam

[ Dodano: Sob 21 Sty, 2012 23:34 ]
Tutejszyn napisał/a:
Fascynujące jest, kiedy pojawia się coś nowego, kiedy ktoś kładzie stopy tam, gdzie nikt jeszcze nie szedł i nie myślę tu o "ciekawych akcjach społecznych", a o pewnym niepokoju, który każe wstać i zrobić właśnie TO, nie patrząc się na innych, ani za siebie.

"Kto pierwszy szedł przed siebie? Kto pierwszy cel wyznaczył?
Kto pierwszy z nas rozpoznał? Kto wrogów? Kto przyjaciół?
Kto pierwszy sławę wszelką i włosci swe miał za nic?
A kto nie umiał zasnąć nim nie wymyślił granic?"

:) )

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012   

Strasznie nierówne zdjęcia w tej prezentacji... Od naprawdę ciekawych i fajnie technicznie zrealizowanych, do mocno "takich se". Faktycznie przydałaby się bardziej staranna selekcja. Przejścia i czcionka j.w.

wild whisper 
Bywalec

jaad75 napisał/a:
Strasznie nierówne zdjęcia w tej prezentacji... Od naprawdę ciekawych i fajnie technicznie zrealizowanych, do mocno "takich se". Faktycznie przydałaby się bardziej staranna selekcja. Przejścia i czcionka j.w.

fotografuję rok i gdybym miał wybrać tylko te zdjęcia, z których po dziś dzień jestem zadowolony, w aspekcie technicznym to nie wybrałbym 10 zdjęć... ciężko z tylu zrobić prezentację ;) . Oprawa słaba to też wiem, nie od razu Rzym zbudowano. W lato dopiero coś tam zacząłem ogarniać i zacząłem dopiero robić foty w rawach. Myślę, że następna prezentacja będzie bardziej czysta technicznie. Zależy mi teraz przede wszystkim na ocenie zdjęć. W grudniu i teraz w styczniu zrobiłem sporo dobrych zdjęć... lepszych jak tutaj.

teraz to tylko podsumowanie tego co zrobiłem przez ok rok swojej przygody z aparatem :)

Dzięki za opinię jaad75 :)

[ Dodano: Nie 22 Sty, 2012 11:40 ]
Od grudnia zacząłem podobno lepiej panować nad światłem... oto kilka prac które być może znajdą się w kolejnej prezentacji, o ile do tego czasu wciąż będą mi się podobać. No i oczywiście dojdą, nowe twarze...

1.

2.

3.
[img]http://www.fotoferia.pl/fotos/9/c/e/9cb8e7bc7c507afb07cd90134ebb208c_max.

[ Dodano: Nie 22 Sty, 2012 11:47 ]
3.

4.

[ Dodano: Nie 22 Sty, 2012 11:50 ]
prace z ostatniego miesiąca:

Liczę teraz na czystą opinię odnośnie fotografii, z góry serdeczne dzięki :) .

[ Dodano: Nie 22 Sty, 2012 11:54 ]
5.

[ Dodano: Nie 22 Sty, 2012 12:05 ]
no i znów daję jedynkę bo za link do strony 1xcom mi usunięto chyba:

1.

moronica 

Pomogła: 106 razy

wild whisper, fotografie do oceny daj do odpowiedniego watku, wiecej zainteresowanych portreciarstwem tam zajrzy

mozer 
bo Pentax

Zdjęcia fajne, tylko czy potrzebny jest cały wątek dla zdjęć jednego autora? ;)

wild whisper 
Bywalec

zbyt rzadko tutaj zaglądam i jestem w sumie nowy...dlatego nie wiedziałem gdzie dodać... nie wiedziałem gdzie zamieścić prezentację do obejrzenia, a teraz przy okazji foty...

te niech już tutaj zostaną...

Nowe dodam kiedyś w innym dziale ;) ...

moronica 

wild whisper, na niewiedze jest lekarstwo - dowiedziec sie ;) nie wierze, ze znalezienie dzialu "nasze zdjecia" a w nim odpowiedniego watku zajeloby ci wiecej niz minute

http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=17640

mozer 
bo Pentax

Kolega chyba znalazł ten dział skoro wrzucił w nim ten wątek ;)

moronica 

a widzisz, nawet nie zauwazylam (zazwyczaj watki odwiedzam poprzez "zobacz posty od ostatniej wizyty") no to tym bardziej. warto sie zorientowac, na jakich zasadach funkcjonuje dane forum, zeby na mine nie wlezc ;)

wild whisper 
Bywalec

moronica napisał/a:
wild whisper, na niewiedze jest lekarstwo - dowiedziec sie ;) nie wierze, ze znalezienie dzialu "nasze zdjecia" a w nim odpowiedniego watku zajeloby ci wiecej niz minute

http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=17640

Ale to nie jest kategoria portret, tylko człowiek... i tutaj miałem zamieścić swoją prezentację?

Moim zdaniem w kategorii człowiek, powinny znajdywać się prace, które mówią coś od danym człowieku. Moje prace to inscenizacje, edycje... portrety ale i interakcje...

Ok mogę dodać tam, tyle, ze pewnie też znajdzie sie ktoś kto będzie miał do mnie pretensje o niewiedzę... działy powinny być bardziej czytelne, wtedy minuta wchodziła by w grę ;)

moronica 

wild whisper, nie mowimy o prezentacji, prezentacja moze sobie byc tym bardziej ze glownie ocenialo sie sama prezentacje a nie zawartosc. ale jak juz dajesz same zdjecia do oceny to daj je w watku przeznaczonym na wstawianie zdjec do oceny

widac nie wiem zbyt wiele o fotografii portretowej bo ni w zab nie moge dojsc, czemu portrety ludzi nie pasuja do fotografii ludzi

mozer 
bo Pentax

wild whisper, jak już tworzysz nowy wątek, to sformułuj go chociaż tak, żeby właśnie poruszał jakąś konkretną tematykę i mogli do niego podłączyć się inni użytkownicy. Tak to wygląda na autopromocję a nie wątek na forum ;)
Nie żebym twierdził, że te zdjęcia nie są tego warte, ale jednak forum ma ciut inny cel :)
Ostatnio zmieniony przez mozer Nie 22 Sty, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

moronica 

jest sens takiego rozdrabniania sie?

mozer 
bo Pentax

moronica, ja uważam, że nie, ale jak autor twierdzi, że jego zdjęcia należą do innego nurtu, to czemu nie? To tak jak np. z wątkiem "fotografia czarno-biała". Dla mnie jego istnienie jest trochę dyskusyjne.

wild whisper 
Bywalec

moronica napisał/a:
wild whisper, nie mowimy o prezentacji, prezentacja moze sobie byc tym bardziej ze glownie ocenialo sie sama prezentacje a nie zawartosc. ale jak juz dajesz same zdjecia do oceny to daj je w watku przeznaczonym na wstawianie zdjec do oceny

widac nie wiem zbyt wiele o fotografii portretowej bo ni w zab nie moge dojsc, czemu portrety ludzi nie pasuja do fotografii ludzi

moronica- chodziło mi o prezentację i zdjęcia jako całość. W takim razie proszę moderatora o usunięcie zdjęć... dodam w innym wątku.

Na innych forach i portalach rozgranicza się kategorie człowiek od portretu... bo nie każdy portret ( np małpy, psa, kota) nadaje się do kategorii człowiek, jak i nie każda fotografia z człowiekiem w kadrze nadaje się do kategorii portret.

Ale skoro macie tutaj taką tolerancję... dodam- choć spodziewam się kolejnych ale ;)

Odpowiedz do tematu