Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Potrzebujesz jasnego obiektywu, z dobrym AF i zakresem ogniskowych około 24-70mm..
Najlepiej to coś pokroju 24-70/2.8
Ile jest takich obiektywów? Rozglądałeś się?
Jak już wybierzesz obiektyw to szukaj korpusu. Praktycznie wszystkie dzisiejsze konstrukcje spełnią Twoje wymagania dot szumu i WB.
Kondoreus, moja rada jest taka, najpierw weź swoje obiektywy i podejdź do jakiegoś sklepu gdzie mają Sony, porównaj szybkość i celność AF, jakość zdjęć na wysokim ISO. W A350 jest matryca CCD, więc z każdej lustrzanki z CMOS, również z SLT, będziesz miał o wiele mniejsze szumy. Z tym że teraz już pewnie nie dostaniesz DSLR Sony, co najwyżej używane lub w pojedynczych sklepach internetowych. Ale skoro nie chcesz bawić się w obróbkę zdjęć, to SLT będą Ci odpowiadać np. pod względem wielu wbudowanych efektów zdjęciowych, wizjer mają też znacznie większy od A350, choć nie wiem czy będzie pasować Ci EVF, musisz sam to sprawdzić
To ja sie może wytłumaczę, czemu zamiast 24-70 poleciłem 17-55/2.8.
24-70 to typowy reporterski zoom z zakresem ogniskowych lepiej sprawdzającym się na detektorze pelnoklatkowym. W każdym razie dla mnie.
Zapinając 24-70 do body z cropem bardzo brakowałoby mi szerokich kątów. Dlatego proponowałem "odpowiednik" tego szkła pod mniejsze matryce czyli właśnie 17-55. Jeśli jednak kondoreus twierdzi, że 24mm na cropie całkowicie mu wystarczają to zdecydowanie 24-70 polecam.
Canon 24-70/2.8L II - ok 10tyś
Canon 24-70/2.8L - ok 5tyś
Sony 24-70/2.8 - ok 7,5tyś
Nikkor 24-70/2.8 - ok 6,5tyś
To dzisiejsze ceny nowych egzemplarzy z jednego ze sklepów internetowych.
Może zatem Sony A57 (jak się pojawi) + 24-70/2.8? Ktoś wie jak się sprawuje AF w tym szkiełku? Bo optycznie i mechanicznie to przyczepić się nie ma do czego...
Tylko sprawdź, czy będzie Ci pasował wizjer w ciemniejszych warunkach.
Wysłany: Pon 19 Mar, 2012
hijax_pl napisał/a:
Canon 24-70/2.8L - ok 5tyś
okolo 3 tys uzywany - po co przeplacac?
Kondoreus dobry obiektyw bardzo latwo poznac. Jest kurewsko drogi a uzywany malo traci na wartosci. Co do konretnego obiektywu to zalezy na czym ci zalezy (ogniskowe). Jezeli tak jak napisales od 24 do 70 no to tylko 24-70 2.8. Wartosc 2.8 jest najmniejsza wartoscia w przypadku zoomow. Jezeli chcesz co jasniejszego to masz duzy wybor stalek w tym zakresie o swiatle 1.8 i mniej
maput, spoko tylko w tym momencie odchodzimy od tematu bo po co pisac o czyms co nie ma znaczenia
Czemu nie ma znaczenia? Sprostowałem tylko Twój wpis, że nie ma zoomów jaśniejszych niż f2.8. Jest system w którym kondoreus mógłby mieć (mniej więcej) odpowiednik 24-70, tyle, że ze światłem 2.0.
mozer, taki E-5 to całkiem fajne body jest. A zysk 1EV na obiektywie pozwoli nam jednocześnie zejść o 1EV na ISO Myślę, że jednak byłoby lepiej niż w obecnym sprzęcie autora wątku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11