Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam. Kupiłam nieużywany aparat Canon FT QL 35mm 1:2.5 (wskazuje na to stan idealny wewnątrz, nigdy wczesniej nikt nie robil nim zdjec)
Jednak jeest mały problem, bo jak sie okazalo brakuje srubki, która zabezpieczałaby pokrętełko/ gałkę migawki regulująca czas naświetlania. Mogę włożyć ją na miejsce i przykręcić jednak obawiam się, że mogą pojawić się błędy pzy robieniu zdjęć, typu po nałożeniu gałki i ustawianiu czasu nie będzie to czas np 250 a 30, ze względu że było to przekręcone...
Nie robiłam jeszcze zdjęć tym aparatem, ze względu na moje obawy (nie wiem czy słuszne)
Ze zdjecia wydaje mi sie ze na trzpieniu jest jakis "stop", zaczep, czy wrecz otworek (jesli to nie odbicie swiatla), wiec pokretlo mozna ustawic tylko w jednej (prawidlowej) pozycji. Jesli sie myle to jest inny sposob. W tamtych aparatach pokretlo chyba nie obracalo sie dookola nieskonczenie, ale dochodzilo w jedna lub druga strone do oporu. Zatem, trzeba pokretlo zamocowac i obrocic do oporu w kierunku B albo 1000. Jesli opor jest w innej pozycji niz B albo 1000, to nalezy poluzowac srubke pokretla i skorygowac ustawienie, tak zeby przy oporze bylo ustawione na B albo 1000, zaleznie od tego w ktora strone sie krecilo.
muzyk napisał/a:
Ustaw wg. BULB (B na pokrętle).
wydaje mi sie niewystarczajace. Jesli sie myle to przepraszam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13