Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Poziom szumu Stouffer T4110 400D vs 40D w RAW
Autor Wiadomość
kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Wysłany: Wto 03 Lip, 2012   

komor napisał/a:
Fakt, że na wysokich czułościach D300 zachowywało się lepiej (trochę? wyraźnie? moim zdaniem coś pomiędzy tymi skrajnościami) niż moje 40D
wg Dxo to 40D dziala lepiej na wyższych czułościach ,z tym ze o dużych różnicach nie można mówić; obie matryce są porównywalne.

Reklama

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wg. DxO to nawet EOS1000 tez dziala lepiej na wyzszych czulosciach od D300.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

cybertoman napisał/a:
Wg. DxO to nawet EOS1000 tez dziala lepiej na wyzszych czulosciach od D300.
fakt. przyznam, że zaskakujące wyniki :)

komor 
Moderator

Ale DxO dotąd było zawsze autorytetem jeśli chodzi o udowadnianie wyższości IMX-071 nad resztą wszechświata oraz wyższości D800 nad 5DIII, więc chyba teraz będą mieli co poniektórzy dyskutanci problem co zrobić z tymi wynikami D300 kontra 40D. :)
Moim zdaniem próby na ISO 1600 podczas moich (40D) spotkań z Mnichem (D300) kończyły się zwycięstwem D300.

dcs
[Usunięty]

cybertoman,

Poziomy wykres DR dla 1000D i 1100D. :razz:
Tylko DR...

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Przepraszam, że się wtrącam do tej dyskusji.

Ludzie, co wyście się tak wzięli za "walkę na argumenty"?

O aparaty? :shock:

Przecież to tylko MARTWE rzeczy. Szajs elektroniczny, ciągle udoskonalany, a żeby z tym nadążyć, potrzeba by nieźle grubego portfela.

Przecież finalnie nie o sprzęt chodzi, a spojrzenie fotografa, pomysł.

I 300D czy D30/60 d40 a200 a100 da się zajebiste zdjęcia zrobić, przy których mało kto będzie wnikał w szczegóły CZYM to zostało zrobione.

dcs
[Usunięty]

muzyk,

:shock:

I pisze to ktoś, kto rozwodził się stronami o gripie i kółkach :???:

:lol:

muzyk 

dcs napisał/a:
I pisze to ktoś, kto rozwodził się stronami o gripie i kółkach :???:

No masz rację to był błąd. Zarówno d800 i 5dIII to tylko szajs za ileś tam tysięcy zł/euro.
Zmieniam trochę ostatnio podejście do tego typu sprzętu.
Nie warto kruszyć kopie o byle co, szkoda czasu.

dcs
[Usunięty]

muzyk,

Jakieś zmiany u ciebie ostatnio nastąpiły?
To, kolorowe zdjęcie i K-r. :wink:

jaad75 
Klub Pierdzieli

kufel napisał/a:
wg Dxo to 40D dziala lepiej na wyższych czułościach
Rzeczywiście, jest to dość dziwne w kontekście tego co widać w RAW-ach, zwłaszcza, że 40D wg DxO ma zachowywać się lepiej również patrząc na wykres Full SNR. Wg DxO, dopiero D90 jest w kwesti SNR lepszy od 40D (i D300, co jest z kolei dokładnie odwrotnym wynikiem niż wyszło Optycznym)... :neutral:
komor napisał/a:
Ale DxO dotąd było zawsze autorytetem jeśli chodzi o udowadnianie wyższości IMX-071 nad resztą wszechświata oraz wyższości D800 nad 5DIII, więc chyba teraz będą mieli co poniektórzy dyskutanci problem co zrobić z tymi wynikami D300 kontra 40D. :)
Jest dla mnie nadal autorytetem, bo do tej pory ich wyniki zawsze mniej więcej pokrywały się z tym, co mogę zobaczyć obrabiając RAW-y. Tutaj faktycznie wyszło dość dziwnie - bo jakkolwiek różnica na korzyść D300 nie jest duża, to jednak zauważalna... Ba, IMHO również D90 obrazuje delikatnie gorzej od D300.

muzyk napisał/a:
Ludzie, co wyście się tak wzięli za "walkę na argumenty"?

O aparaty? :shock:
W tej dyskusji od początku nie chodziło "o aparaty", tylko swoistą próbę sił, czyje zostanie na wierzchu... Kozi uwielbia takie potyczki ze mną - nie zauważyłeś? :razz:

muzyk 

Wysłany: Sro 04 Lip, 2012   

jaad75 napisał/a:
Kozi uwielbia takie potyczki ze mną - nie zauważyłeś? :razz:

Tak, zauważyłem, ale jeśli mogę wtrącić: Chłopy, dajcie spokój. To tylko elektronika.

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

dcs napisał/a:
cybertoman,

Poziomy wykres DR dla 1000D i 1100D.
Tylko DR...
Nie bardzo czuje, co chciales mi przekazac. Jeszcze mniej, w jakim kontekscie.

jaad75 
Klub Pierdzieli

muzyk napisał/a:
Chłopy, dajcie spokój. To tylko elektronika.
Czyli nie zrozumiałeś - tu nie o elektronikę chodzi, a o EGO i zranioną ambicję... :mrgreen:

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

jaad75 napisał/a:
Ba, IMHO również D90 obrazuje delikatnie gorzej od D300.
teoretycznie jest możliwe ze d90 obrazuje lepiej od d300 ( ja nie porównywałem nigdy dokładnie tego) : d90 jest nowszym korpusem o rok, i ,jeśli się nie mylę, z inną* matrycą.

*
Nikon D90 Pixel pitch (µm) - 5.5

Nikon D300 Pixel pitch (µm) - 5.42

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Widzisz, wkładając mi w usta to, czego nigdy nie napisałem i przedstawiając moją tezę o przełomowym roku 2007 i końcu dominacji Canona w omawianej kwestii, jako równoznaczną z tezą o początku dominacji jakiejkolwiek innej firmy, stworzyłeś sobie zastępczy temat do dyskusji i usiłowałeś wykazać się w kontrargumentacji zbudowanych przez samego siebie twierdzeń.

czy do Ciebie dociera, że ja nie łączyłem, nie łącze i nie będę łączył tego tematu z żadna dominacją, takie działanie możesz przypisywać wyłacznie sobie, ja co najwyzej mogę się z tego pośmiać :razz:

jaad75 napisał/a:
Czekam więc na to, jak to udowodnisz, bo rzeczywiście byłby to pierwszy zabieg, który by Ci się udał i wykazałby, nieprawdziwość znaczniej części moich twierdzeń. :mrgreen:

ja nie muszę udowadniać twoich wydumanych tez ani też ich obalać, co najwyżej mogę sie posmiać z głupot jakie wypisujesz na temat dominacji, przekazywania pałeczki, fanbojów tych w cudzysłowie i bez, pominę już zagrywki personalne.

Weź mi powiedz kto teraz dominuje ?

jaad75 napisał/a:
Czyli nie zrozumiałeś - tu nie o elektronikę chodzi, a o EGO i zranioną ambicję... :mrgreen:

Kto cię znowu zranił, ci wszyscy których wcześniej nazwałeś canonowymi fanbojami (nie mówie o tym wątku) ?
Ostatnio zmieniony przez kozidron Sro 04 Lip, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu