Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ale DxO dotąd było zawsze autorytetem jeśli chodzi o udowadnianie wyższości IMX-071 nad resztą wszechświata oraz wyższości D800 nad 5DIII, więc chyba teraz będą mieli co poniektórzy dyskutanci problem co zrobić z tymi wynikami D300 kontra 40D.
Moim zdaniem próby na ISO 1600 podczas moich (40D) spotkań z Mnichem (D300) kończyły się zwycięstwem D300.
I pisze to ktoś, kto rozwodził się stronami o gripie i kółkach
No masz rację to był błąd. Zarówno d800 i 5dIII to tylko szajs za ileś tam tysięcy zł/euro.
Zmieniam trochę ostatnio podejście do tego typu sprzętu.
Nie warto kruszyć kopie o byle co, szkoda czasu.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 03 Lip, 2012
muzyk,
Jakieś zmiany u ciebie ostatnio nastąpiły?
To, kolorowe zdjęcie i K-r.
wg Dxo to 40D dziala lepiej na wyższych czułościach
Rzeczywiście, jest to dość dziwne w kontekście tego co widać w RAW-ach, zwłaszcza, że 40D wg DxO ma zachowywać się lepiej również patrząc na wykres Full SNR. Wg DxO, dopiero D90 jest w kwesti SNR lepszy od 40D (i D300, co jest z kolei dokładnie odwrotnym wynikiem niż wyszło Optycznym)...
komor napisał/a:
Ale DxO dotąd było zawsze autorytetem jeśli chodzi o udowadnianie wyższości IMX-071 nad resztą wszechświata oraz wyższości D800 nad 5DIII, więc chyba teraz będą mieli co poniektórzy dyskutanci problem co zrobić z tymi wynikami D300 kontra 40D.
Jest dla mnie nadal autorytetem, bo do tej pory ich wyniki zawsze mniej więcej pokrywały się z tym, co mogę zobaczyć obrabiając RAW-y. Tutaj faktycznie wyszło dość dziwnie - bo jakkolwiek różnica na korzyść D300 nie jest duża, to jednak zauważalna... Ba, IMHO również D90 obrazuje delikatnie gorzej od D300.
muzyk napisał/a:
Ludzie, co wyście się tak wzięli za "walkę na argumenty"?
O aparaty?
W tej dyskusji od początku nie chodziło "o aparaty", tylko swoistą próbę sił, czyje zostanie na wierzchu... Kozi uwielbia takie potyczki ze mną - nie zauważyłeś?
Ba, IMHO również D90 obrazuje delikatnie gorzej od D300.
teoretycznie jest możliwe ze d90 obrazuje lepiej od d300 ( ja nie porównywałem nigdy dokładnie tego) : d90 jest nowszym korpusem o rok, i ,jeśli się nie mylę, z inną* matrycą.
*
Nikon D90 Pixel pitch (µm) - 5.5
Nikon D300 Pixel pitch (µm) - 5.42
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 04 Lip, 2012
jaad75 napisał/a:
Widzisz, wkładając mi w usta to, czego nigdy nie napisałem i przedstawiając moją tezę o przełomowym roku 2007 i końcu dominacji Canona w omawianej kwestii, jako równoznaczną z tezą o początku dominacji jakiejkolwiek innej firmy, stworzyłeś sobie zastępczy temat do dyskusji i usiłowałeś wykazać się w kontrargumentacji zbudowanych przez samego siebie twierdzeń.
czy do Ciebie dociera, że ja nie łączyłem, nie łącze i nie będę łączył tego tematu z żadna dominacją, takie działanie możesz przypisywać wyłacznie sobie, ja co najwyzej mogę się z tego pośmiać
jaad75 napisał/a:
Czekam więc na to, jak to udowodnisz, bo rzeczywiście byłby to pierwszy zabieg, który by Ci się udał i wykazałby, nieprawdziwość znaczniej części moich twierdzeń.
ja nie muszę udowadniać twoich wydumanych tez ani też ich obalać, co najwyżej mogę sie posmiać z głupot jakie wypisujesz na temat dominacji, przekazywania pałeczki, fanbojów tych w cudzysłowie i bez, pominę już zagrywki personalne.
Weź mi powiedz kto teraz dominuje ?
jaad75 napisał/a:
Czyli nie zrozumiałeś - tu nie o elektronikę chodzi, a o EGO i zranioną ambicję...
Kto cię znowu zranił, ci wszyscy których wcześniej nazwałeś canonowymi fanbojami (nie mówie o tym wątku) ?
Ostatnio zmieniony przez kozidron Sro 04 Lip, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9