Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mając do czynienia z parunastoma, jak nie z parudziesięcioma aparatami -zarówno konkurentami jak i poprzednikami tego modelu i widząc specyfikację można wyciągnąć wnioski co do przełomowości tej konstrukcji. Poza tym na internecie można zajrzeć do wielu portali foto i przeczytać ich opinie.
Jeżeli swego wyboru dokonałeś na podstawie chipowego testu -to współczuję.
Nie potrafiłeś znaleźć ogólnodostępnych informacji podanych przez specjalistów.
Z tego co widziałem chipowe testy są huraoptymistyczne -niczym artykuły sponsorowane.
Ostatnio zmieniony przez dcs Nie 05 Sie, 2012, w całości zmieniany 1 raz
nie ma potrzeby aby ocenial go jakis zawodowiec poniewaz nie jest on skierowany do tej grup
Każdy, jak to określasz, "zawodowiec" też był kiedyś początkującym i to właśnie on z dystansu może ocenić co takiemu użytkownikowi pomoże w dalszym rozwoju.
mark74 napisał/a:
Chociaz niektorzy maja wybitne zdolnosci oceniania czegos,czego nie widzieli i nie mieli zadnego kontaku z danym przedmiotem
No wybacz, ale to teraz Ty masz jakąś zdolność jasnowidzenia kto miał z czym do czynienia...
mark74 napisał/a:
nie bylo moim zamiarem kupna najlepszego sprzetu w tej klasie
W takim razie ja już kompletnie nie wiem co chciałeś swoją wypowiedzią przekazać...
Wybór uważasz za trafny, ale nie chciałeś najlepszej lustrzanki w tej klasie - po prostu poezja
Jesteś dla mnie kolega jest kompletnym ignorantem, bo jeżeli według ciebie to coś dobrze się trzyma to świadczy tylko o tym, że nie trzymałeś chyba w ręku niczego oprócz tego złomu.
Żeby się wypowiadać o czymś, że jest dobre itd., itp. to trzeba mieć porównanie z innymi aparatami, systemami...
Ja tego A37 traktuję jak nic nie warte badziewie i cena nie ma tutaj nic do gadania. Sto razy bardziej bym wolał kupić podstawowe body Pentaxa czy Nikona.
Czy jesteś pracownikiem Sony. Nie wiem, ale wcale bym się nie zdziwił
Test Chipa? A co to jest Chip?? Paru gnojków wypisuje cokolwiek, byle tylko podnieść sprzedaż lub oglądalność. Przeglądałem to kilka razy. Stek bzdur powypisywanych z brudnych paluchów i nic więcej. Tak na plus jak i na minus. Na temat każdego systemu.
Dla MM to"pare gnojkow" i wszystko jasne.Zrob sobie zdjecie jeszcze w kosmodromie,lepszy lans.Dlatego na wszystkich patrzysz z gory?ps.tu gdzie mieszkam uzywanie smiglowcow jako taxi jest dosc popularne
Już mnie szlak jasny trafia, czy ty masz trochę ogłady w sobie czy co. Ja mam a55 więc wiem co to SLT, mam ją od roku i powiem szczerze że mogłem wtedy kupić Nikona d5100, pewnie był bym bardziej zadowolony. Na początku też mi się wydawało być to cud technologia, moja pierwsza "lustrzanka", wcześniej Nikon coolpix s10 (mam jak pewnie nie wiesz 16 lat). Fajna zabawka ale jak się zagłębiłem w temat fotografii to mi się zaczeło robić żal że nie mam czegoś lepszego, porównaj sobie swoje zdjęcia z zdjęciami innych forumowiczów tak jak ja zrobiłem. Nie jest to zły system jest inny ale nie idealny, są lepsze dslry od niego. I nie pisz że ocenia to zawodowiec bo jestem amatorem totalnym.
[ Dodano: Nie 05 Sie, 2012 20:23 ] Wujek_Pstrykacz, przepraszam że się jeszcze wyrwałem z tym komentarzem mimo proźby o pokój ale nie wytrzymałem
MNISZKA, nie przesadzaj też w drugą stronę - a55 ma nowoczesną matrycę nie odbiegającą od tych w aktualnie produkowanych aparatach innych firm. Różnice, które widzisz to przede wszystkim doświadczenie fotograficzne plus odpowiednia obróbka. Śmiem wątpić czy tak łatwo odróżniłbyś surowe zdjęcie między a55 a np. Nikonem D4.
Nie o to mi chodzi SLT to SLT a Sony to Sony, mark74 trochę przesadza i chociaż mógłby w tych swoich wywodach nie przesadzać. Nie mówię że moja a55 jest zła bo nie jest, zrobiłem nią ok. 7000 zdjęć i jak dla mnie to dużo ale pewnie z mało by nabrać doświadczenia by robić dobre zdjęcia i wykorzystać potencjał tego aparatu. A gadanie o dobrych zdjęciach zachodu słońca jest śmieszne, chyba nie wydaj się 2000zł by zrobić zdjęcie zachodu słońca. Ja też popełniam błąd bo nie robię zdjęć w formacie RAW, ale to dlatego że nie mam do ich obróbki jeszcze programu. Nie wiem czy łatwo jest je odróżnić bo D4 nawet nie miałem okazji na oczy zobaczyć a co dopiero zrobić zdjęcie .
Ale kolega mógłby nabrać trochę ogłady i grzeczniej wyrażać swoje poglądy a nie naskakiwać na każdego kto chce mu coś wytłumaczyć i uświadomić . Ja też mam trochę negatywnych komentarzy na koncie ale nie wyśmiewam się choćby z zdjęcia profilowego.
MNISZKA, czy Ty naprawdę sadzisz, że na to co pokazujesz aparat miał jakiś większy wpływ?
Ja sadzę, że gdyby wsadzić to co posiadasz w rączki największym tutejszym krytykom systemu S to zrobili by foty niegorsze od tego co prezentują. Sorry, ale pierwsze to trzeba opanowac sztukę naświetlania, kadrowania a potem jeszcze umieć wybrac w miare interesujący sposób przedstawienia tematu. Uprzedzając... niestety jeszcze nie udało mi się tego odpowiednio zgłębić...
A aparat... ma w robieniu zdjęć nie przeszkadzac za bardzo. SLT niektórym przeszkadza. Innym nie. Sa nawet tacy, którym przeszkadza mniej niż SLR.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10