Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Najwyższa lustrznka aps-c Canona z nagrywaniem full HD i nie ma automatycznego ostrzenia? To chyba nie najwyższa lustrzanka aps-c?
Poszukuje lustrzanki, która posłuży mi parę ładnych lat. Nie chcę kupowac czegoś, co za dwa lata będę wymieniał. Na początku określiłem swoje wymagania. Wiem, że na takich forach bywają profesjonaliści i będą umieli doradzić w sprzęcie. Żeby nie robić haosu - podałem dwa modele D5100 i 7D.
Nie potrzebuje aparatu do kręcenia filmów (do tego mam kamerę). Potrzebuje, żeby sporadycznie, np. na urodzinach nakręcić krótki filmik.
Nie pamietam, dlaczego odrzuciłem 60D (analizowałem) a jest naprawdę ciekawym rozwiązaniem. Nie ma również automatycznej ostrości podczas filmowania. I chyba brak HDR.
Pomoc otrzymałem i wybrałem Canon 7D.
jak to bylo ?- dac chlopu zegarek a schowa do buta, czy cos w tym rodzaju.
masz teraz kilka mozliwosci:
-rwac wlosy z glowy
-kupic d7000 albo d800 albo nd1
-kupic C 650d albo C5d albo c1
albo tez przeczytac instrukcje obslugi, poznac dzialanie aparatu i nauczyc sie obslugiwac.
Automatyczne nastawianie ostrosci w kamerach to obciach i w ogole wstyd.
profi nastawiaja manualnie , tam gdzie oni chca , nie tam gdzie chce automat. Skad automat mialby wiedziec kto akurat obchodzi urodziny i na kogo nastwiac ostrosc?
Mozesz tez poprosic kogos z obecnych na uroczystosci urodzinowej , kto bedzie umial recznie nastwic ostrosc. Dzisiaj niemal w kazdej rodzinie ktos ma aparat i znajdzie sie ktos taki , ktory to zrobi . Tak, to chyba najlepsze rozwiazanie , popros kogos ze znajomych , aby obslugiwal Twoj aparat , zaoszczedzisz wysilku koniecznego na przeczytanie instrukcji.
Najwyższa lustrznka aps-c Canona z nagrywaniem full HD i nie ma automatycznego ostrzenia? To chyba nie najwyższa lustrzanka aps-c?
Poszukuje lustrzanki, która posłuży mi parę ładnych lat. Nie chcę kupowac czegoś, co za dwa lata będę wymieniał. Na początku określiłem swoje wymagania. Wiem, że na takich forach bywają profesjonaliści i będą umieli doradzić w sprzęcie. Żeby nie robić haosu - podałem dwa modele D5100 i 7D.
Nie potrzebuje aparatu do kręcenia filmów (do tego mam kamerę). Potrzebuje, żeby sporadycznie, np. na urodzinach nakręcić krótki filmik.
Nie pamietam, dlaczego odrzuciłem 60D (analizowałem) a jest naprawdę ciekawym rozwiązaniem. Nie ma również automatycznej ostrości podczas filmowania. I chyba brak HDR.
Pomoc otrzymałem i wybrałem Canon 7D.
jak to bylo ?- dac chlopu zegarek a schowa do buta, czy cos w tym rodzaju.
masz teraz kilka mozliwosci:
-rwac wlosy z glowy
-kupic d7000 albo d800 albo nd1
-kupic C 650d albo C5d albo c1
albo tez przeczytac instrukcje obslugi, poznac dzialanie aparatu i nauczyc sie obslugiwac.
Automatyczne nastawianie ostrosci w kamerach to obciach i w ogole wstyd.
profi nastawiaja manualnie , tam gdzie oni chca , nie tam gdzie chce automat. Skad automat mialby wiedziec kto akurat obchodzi urodziny i na kogo nastwiac ostrosc?
Mozesz tez poprosic kogos z obecnych na uroczystosci urodzinowej , kto bedzie umial recznie nastwic ostrosc. Dzisiaj niemal w kazdej rodzinie ktos ma aparat i znajdzie sie ktos taki , ktory to zrobi . Tak, to chyba najlepsze rozwiazanie , popros kogos ze znajomych , aby obslugiwal Twoj aparat , zaoszczedzisz wysilku koniecznego na przeczytanie instrukcji.
Naistety Pana typy poza d800 to nieporozuminie dla mnia.
Pawnie, niech nie będzie automatycznego ustawienia ostrośni. Nieostre obrazy podobno są modne.
Fotoamator, dzięki instrukcji nie popełnię błędu i Ciebie nie posłucham bo jak to było: w zimę w sandałach bym chodził.
Po co takie bezkonstruktywne uwagi przesyłasz.
Urodziny - chodzi o to, że nagrywanie sporadycznie odbywało by się.
Proponuje, żebyś kupił: sony T9 i nie będziesz musial nic robić.
[ Dodano: Czw 13 Wrz, 2012 19:10 ]
Odpowiedź z CANONa, po tym jak napisałem, że można ręcznie ustawić ostrość podczas nagrywania 7d:
Dziękuję za zapytanie i kontakt z Canon.
Jeszcze raz serdecznie przepraszam za błędnie podaną odpowiedź. Ostrość, w modelu EOS 7D, może Pan jeszcze ustawić, podczas nagrywania filmu uzywając przycisku AF-ON.
Ponownie przepraszam za pomyłkę oraz mam nadzieję, że zdecyduje się Pan na zakup naszego produktu.
Z poważaniem,
[ Dodano: Czw 13 Wrz, 2012 19:35 ]
moronica napisał/a:
sylwia_marian, 7D to nie byle lustrzanka entry-level tylko dosc zaawansowany aparat dla wymagajacych entuzjastow fotografii. nie chce cie zniechecac ale po prostu nie wierze w spontaniczne narodziny zainteresowania fotografia wraz z zakupem DSLR wiec jak widze kogos, kto nie wie jak sie ustawia recznie ostrosc w lustrzance a kto porywa sie na zakup aparatu tej klasy, to zapala mi sie czerwona lampka. mysle, ze duzo lepiej bys zrobil kupujac prostszy korpus i lepszy zestaw szkiel. skoro musi to byc Canon no to 60D albo nawet 650D. mozliwe, ze cie to w ogole nie wciagnie, albo dojdziesz do wniosku, ze nie chce ci sie tachac wszedzie lustrzanki. kase zawsze zdazysz wydac
Tylko miałem problem z automatycznym ustawieniem ostrości podczas filmowaniem - brak. Dowiedziałem się, że nie ma innej metody, więc spanikowałem.
Nie chcę zarabiać pieniędzy na zdjęciach. Ale od wielu lat takim złomkiem robię zdjęcia, że szkoda pisać. Mam widoki takie, że dzień w dzień ubolewam nad tym, że nie mogę uwiecznić tego. Od wielu lat jestem entuzjastą (nie profesjonalista, nie profesjonalsta amator) ale nawet jak robię zdjecie kompaktem to nikt nie zarzuci mu niczego.
Nie będę robił 1000 zdjęć w miesiącu. Zrobie 20-50 m-cu ale będą dopracowane i będą sprawiać mi dużą satysfakcje. Możliwe, że z lepszym aparatem bardziej się zaangażuje, tego jednak nie wiem.
jak musisz mieć coś co przypomina lustrzankę i co łapie automatycznie i sprawnie ostrość w trakcie nagrywania i ma kosztowac tyle co d7 to nabadź alfę 77. W sumie zdjęcia będa podobne, na filmach będziesz miał full wypas z ostroscią jednym bzykiem obiektywu przeostrzoną na to na co akurat radosnie wycelujesz. Tu trzeba uważać aby ogladający te filmy oczopląsu nie dostał...
Ja bym teraz 7D nie kupował. Niebawem pojawi się następca.
A tą wiadomość usnaje jako przełomową. Przebyłem długą drogę, żeby wybrać model a ten okazuje sie, że będzie mial następcę. Czy więcej informacji można prosić?
jak musisz mieć coś co przypomina lustrzankę i co łapie automatycznie i sprawnie ostrość w trakcie nagrywania i ma kosztowac tyle co d7 to nabadź alfę 77. W sumie zdjęcia będa podobne, na filmach będziesz miał full wypas z ostroscią jednym bzykiem obiektywu przeostrzoną na to na co akurat radosnie wycelujesz. Tu trzeba uważać aby ogladający te filmy oczopląsu nie dostał...
Jeszcze raz napiszę, że film to dodatek i dlatego zależało mi na automatycznym ustawieniu ostrości. A tu zrobiła się całkiem spora duskusja.
Myślałem o A77 - był zaraz po dwóch finalistach (d5100 i 7d). Naprawdę, parametry bardzo interesujące. Jednak lustro półprzezroczyste nie przekonuje mnie a i opinie profesjonalistów odwiodły mnie. Ale sprzęt ciekawy.
Dlatego, pytam użytkowników aparatów, jekie bolączki mają ze swoimi sprzętami. Szukam opisów zalet i wad.
10k nie przekroczę, czym mniej tym lepiej. D5100 - jest atrakcyjny cenowo i funkcjonalnie. Zrobiłem parę zdjęć i nie jest to coś czego szukam. Ale nie mówię, że może się coś wydarzyć że go nie kupię.
Dzisiaj powróciłem do tematu 60D. I oczekiwanie na następcę 7D.
K-30 - tylko krótkie zapoznanie zrobiłem bez zagłębiania się. Może sie boje zaryzykować z Pentaxem.
Używki mnie nie interesują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9