Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Czw 11 Paź, 2012
Canon EOS 6D czy Canon EOS 5D II ???
Autor Wiadomość
pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 25 Paź, 2012   

kozidron napisał/a:

pan.tadeusz, jeżeli stary uzytkownik piszę, że wymienia sprzęt, z takich małych pomijalnych plusików, które zresztą jak zauważył słusznie wyżej hijax_pl będą "świetnie :razz: " się sprawdzać w terenie to czemu miałbym tego nie skomentować.
Tadeusz, tu nawet nikt nie neguje sensu gps-u w puszce :razz:
Wiem, ze B o g d a n potrafi wygłosić czasem dość kontrowersyjne tezy, zresztą nikt nikomu nie broni sprawiać sobie frajdy ale powody wymiany czasem budzą uśmiech na twarzy :smile:

wiesz kozi
ja rozumiem, że według Ciebie prawdziwy kierowca rajdowy jeździ do kościoła swoim WRC, a kadrowicz zawsze zakłada dres z napisem POLSKA i wielkim orłem na plecach.

potrafię jednak zrozumieć argumentację Bogdana
on tego nie wynosi na piedestały ale widzi w tym jakieś plusiki, nic w tym złego.
jeśli uzna, że taki sprzęt spełnia jego potrzeby...
kontrowersyjnie ale... czy wszyscy muszą biegać po górach z 5d3? ;)

[ Dodano: Czw 25 Paź, 2012 19:34 ]
hijax_pl napisał/a:
pan.tadeusz, strasznie się cieszę, że uwielbiasz gps w swoim aparacie i nie potrafisz powiedzieć o nim złego słowa bo to przecież sony :D

hehe ;)
nie o to chodzi... kluczowej fcji bym z tego nie robił bo nie jestem jakimś wziętym podróżnikiem. lubię bo lubię turystykę pieszą. są osoby dla których fotografia jest do niej tylko dodatkiem i myślę, że dla nich taka fcja to bardzo fajna sprawa.

hijax_pl napisał/a:
P.S.
GPS wisiał mi na pasku przypięty do plecaka. Jeśli chwilę pomyślisz to się okaże, że to nie telefon tylko logger :D

i zawsze masz go przy sobie? zawsze jeden gadżet mniej :P

hijax_pl napisał/a:
P.S. 2
Geotagowałeś kiedykolwiek zdjęcia danymi loggera? Wiesz ile to zajmuje czasu? 10-20 sekund? Co w tym czasie potrafisz zrobić?
Dziwię się, że masz w ogóle czas na robienie fot :shock:

pamiętać aby przyczepić do plecaka, pamiętać aby synchronizować godzinę w aparacie i w urządzeniu zapisującym trasę, pamiętać aby włączyć...
i jeszcze zawsze znaleźć chwilkę aby geotagować w kompie foty z danej trasy... hmm
tak... wygodniej mieć to w aparacie ;)
ale rozumiem, że można i tak :)

Reklama

kozidron
[Usunięty]

pan.tadeusz napisał/a:
wiesz kozi
ja rozumiem, że według Ciebie prawdziwy kierowca rajdowy jeździ do kościoła swoim WRC, a kadrowicz zawsze zakłada dres z napisem POLSKA i wielkim orłem na plecach.

oj cięzko rozmawia się z kimś kto w życiu nie trzymał 5d2 a co dopiero robił nim zdjęcia :razz: ale w twoim przypadku zdązyłem się już przyzwyczaić skad czerpiesz doświadczenie :twisted:

pan.tadeusz napisał/a:
potrafię jednak zrozumieć argumentację Bogdana
on tego nie wynosi na piedestały ale widzi w tym jakieś plusiki, nic w tym złego.

pan.tadeusz,

....i nie przychodzi Ci do głowy z jakich to powodów wiekszośc użytkowników (zaznaczam, że w tym kraju) chce wymienić to body na inne FF, które nie jest obarczone tą cechą :razz:

pan.tadeusz napisał/a:
czy wszyscy muszą biegać po górach z 5d3? ;)

a teraz zagadka :razz: Tadeusz tylko się skup :razz: jak myślisz z czym obecnie biega "po górach" wyzej wspomniany kolega forumowy :razz:

A teraz odpowiedz mi, bo dla mnie zagadką jest to twoje zdanie: "czy wszyscy muszą biegać po górach z 5d3?" co to za argument albo w jakim kontekście to napisałeś :shock:

pan.tadeusz napisał/a:

powtórzę: Tadeusz fotografowałeś kiedyś dłużej 5d2 ?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

pan.tadeusz napisał/a:
i zawsze masz go przy sobie? zawsze jeden gadżet mniej :P
Od kiedy mam telefon z gps - już nie wisi. Tyle, że ten w telefonie jest dużo lepszy od tych aparatowych. No i może rejestrować trasę.
Logger już poszedł w inne ręce. GPS do aparatu... hm. Leży gdzieś w domu.
pan.tadeusz napisał/a:
pamiętać aby przyczepić do plecaka, pamiętać aby synchronizować godzinę w aparacie i w urządzeniu zapisującym trasę, pamiętać aby włączyć...
i jeszcze zawsze znaleźć chwilkę aby geotagować w kompie foty z danej trasy... hmm
Tak. Dla niektórych pamięć to coś nieosiągalnego :D
I pamiętaj: chwila = 10-20s... Musisz być strasznie zapracowany albo nieorganizowany skoro nie możesz tyle czasu znaleźć. :shock:

pan.tadeusz
[Usunięty]

nie kumam Cię kozi
w Twoim świecie jest tylko jeden wybór?

hijax_pl napisał/a:
Logger już poszedł w inne ręce. GPS do aparatu... hm. Leży gdzieś w domu.

to mi wystarczy jako odpowiedź :P

kozidron
[Usunięty]

pan.tadeusz napisał/a:
nie kumam Cię kozi
w Twoim świecie jest tylko jeden wybór?

Nie przesadzaj, ale na pewno wybieram racjonalnie w odniesieniu do ceny.
W tym przypadku jeżeli bedę musiał wybierać między aparatem z super modułem gps ze słabszym af-em lub miedzy puchą z zadowalającym af-em wybór będzie prosty, dla Ciebie może af nie ma znaczenia, dla mnie wręcz przeciwnie.

pan.tadeusz
[Usunięty]

odpowiem tak
komor napisał/a:

Może Bogdanowi wystarczy taki AF, jaki ma w 5DII w połączeniu z tymi szkłami, których używa (a wiemy przecież, że szkło ma też znaczenie)? Jak ktoś ma inne potrzeby to jest gupi i trzeba go wyśmiać. Kozi, naprawdę ciężko czasem z Tobą dyskutować, wierz mi…

kozidron
[Usunięty]

pan.tadeusz, czyli mam rozumieć, że zamiast dobrego wizjera wybrałeś moduł GPS :razz:

pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Pią 26 Paź, 2012   

z wizjera jestem zadowolony, a GPS potraktowałem jako fajny dodatek.
GPS nie był dla mnie priorytetem, natomiast mniejszy rozmiar i waga oraz odchylany ekran - owszem.
naprawdę nie czuję się jakiś gorszy kiedy obok ktoś robi zdjęcia 5d2.
w odróżnieniu od Ciebie nie wartościuję się na podstawie sprzętu jakiego używam.
staram się dostosować go do swoich potrzeb/kieszeni.
czasem też przekornie lubię mniej stereotypowe spojrzenie ;)

AM 
Maniak

kozidron napisał/a:
Pewnie inaczej jest jak jedzie się z biurem podróży a inaczej jak się podróżuje :twisted:

Jasne, można "podróżować" z aparatem jak Joey Lawrence. Chociaż ja prywatnie uważam, że nie ma różnicy między biurem podróży a jakąkolwiek podróżą, podczas której można sobie pozwolić na zabranie cyfrowej lustrzanki i trzech obiektywów.

kozidron
[Usunięty]

pan.tadeusz napisał/a:
naprawdę nie czuję się jakiś gorszy kiedy obok ktoś robi zdjęcia 5d2.

No własnie zastanawiający jest lans w stopce, lans w avatarze sam się dowartościowujesz w momencie kiedy wszyscy inni mają to głęboko w poważaniu, dodać mozna jeszcze że należysz do SonyLansTeam'u cokolwiek to znaczy. I ty mi mówisz, że ktoś się musi dowartościowywać, albo czyta się te Twoje podwórkowe porównania do męskości albo takie dyrdymały.

pan.tadeusz
[Usunięty]

bawi mnie jak się napinasz kiedy zerkasz mi w stopkę czy awatar :D
jeśli Cię to drażni tzn że to Ty masz z tym jakiś problem :P

nienietaktak
[Usunięty]

Macie fajne problemy.
pan.tadeusz, nikt tu nie wartościuje według sprzętu, a raczej chodzi o to, żeby trzeźwo spojrzeć na rzeczywistość i nie gloryfikować marki, której się używa. Na przykład 5DII... z wypowiedzi koziego wynika tylko tyle, że warto wymienić 5DII na 6D z powodów znanych użytkownikom 5DII i tym powodem na pewno nie jest GPS ani WiFi, więc w czym problem? Przynajmniej ja tak to zrozumiałem. Może dlatego, że z przypadłością 5DII mam do czynienia i gdy się okaże, że 6D jej nie ma, to chętnie wymienię. Nie ze względu na takie bzdury jak GPS czy WiFi, bo to rzecz wtórna i pomijalna podczas fotografowania.
Ostatnio, po dogłębnej lekturze forum zastanawiam się, czy nie zostać dwusystemowcem ;) Nie, nie będzie to Sony :D

pan.tadeusz
[Usunięty]

odpiszę tak
B o g d a n napisał/a:
Pytanie tylko: co, kto i do czego potrzebuje.
Jedynka jest jeszcze bardziej warta zainteresowania. :wink:

a istotą wypowiedzi koziego jest drwina, a nie żadne technikalia (co słusznie zauważył komor)

nienietaktak
[Usunięty]

pan.tadeusz, jeśli nawet, to nie aż taka, żeby robić przepychanki na kilka stron. Mniejsza z tym. Moim zdaniem istotą wypowiedzi jest zabarwione w jakiś tam sposób zwrócenie uwagi na to, że podczas rozważania chęci posiadania określonego body, nie są brane pod uwagę istotne powody, dla których warto zainteresować się 6D, a kładziecie nacisk na jakieś dodatki, które do tej pory w aparatach gościły rzadko lub wcale i nikomu to nie przeszkadzało i stąd to pytanie, czy używałeś kiedyś 5DII, bo kto nie zna przypadłości tego cuda, nie wie też, co stracił :mrgreen:
Mogę oczywiście mylić się w interpretacji, jak to wielu już przede mną uczyniło, ale swoim malutkim móżdżkiem tak to rozumiem i stąd to zdziwienie, że z niczego rodzi się powoli nowy tajfun ;)

kozidron
[Usunięty]

pan.tadeusz napisał/a:
bawi mnie jak się napinasz kiedy zerkasz mi w stopkę czy awatar :D

Jak widać, ty naprawdę nie nadążasz :razz:

pan.tadeusz napisał/a:
a istotą wypowiedzi koziego jest drwina, a nie żadne technikalia (co słusznie zauważył komor)

Nie masz pojęcia co jest istotą mojej wypowiedzi, nigdy nie miałeś w rękach 5d2 i pewnie dlatego nie wiesz czemu przeciętny krajanin, chciałby go zmienić na 6D i tu jest pies pogrzebany.

pan.tadeusz napisał/a:
(co słusznie zauważył komor)

Komor wsadził w moje usta słowa, których nie napisałem, doczytaj.
Ostatnio zmieniony przez kozidron Pią 26 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu