Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No co Ty! 50-tka II nieznacznie lepszą rozdzielczość jak wersja 1.4.
Mają podobne, w testach na 20D (jak to pisujesz dziadku ) 1.4 ma nieznacznie lepszą rozdzielczość.
No i stało się jasne dlaczego znajomy w studiu używa sigmy 1.4
No i stało się jasne dlaczego znajomy w studiu używa sigmy 1.4
Bla bla bla. Bo trafił na dobrze ostrzący egzemplarz.
Nie ma tak wielkich różnic między sztukami. Akurat ta seria Sigm EX była na prawdę udana.
Szkoda, że nie mam od kogo teraz pożyczyć Canona 1.4 i 1.8. Z miłą chęcią zrobił bym test. Jeśli uda mi się załatwić szkła to opublikuję.
No nie wiem, z pierwszej serii, tej w obudowie „aksamitnej” to różne egzemplarze widziałem. Moja sztuka jest w nowym rodzaju obudowy i bardzo mi się podoba obrazek z niej.
Tak? Cztery sztuki sprawdzałem, po dwie w dwóch sklepach. Właśnie tą Sigmą chciałem kupić.
O dziwo (pisałem w innym miejscu) porst 55 1.4 przy 1.4 był ostrzejszy, a Canon 50 1.4 jeszcze bardziej, choć nieznacznie.
Moja sztuka jest w nowym rodzaju obudowy i bardzo mi się podoba obrazek z niej.
To przyznam, że tej starej obudowy to nawet nie kojarzę. Widocznie też testowałem i kupiłem w nowej. Kocham ten obiektyw Dziś do niego nawet kolejny filtr kupiłem Hoya 80A (77mm).
Wojmistrz, używanie filtrów korekcyjnych (a takim jest 80A) w fotografii cyfrowej mija się z celem. Lepszą jakość i pełniejsze spektrum uzyskasz zmieniając tylko balans bieli.
Ostatnio w jednym czasopiśmie o perfekcyjnej czarno białej fotografii radzą, jak to używać kolorowych filtrów w cyfrowej fotografii.
Jakiś żart?
Wojmistrz napisał/a:
Mi się fotki z magic hour bardziej podobają z użyciem niebieskiego niż fioletowego filtra.
Przecież użycie filtra kolorowego do rawów... powoduje utratę jakości zdjęcia!
Nie wiem, nie sprawdzałem na jpg, ale... kto poważny robi jpg czarno białe, tzn pozwala puszce konwertować sygnał na czarno biały?
pioroon napisał/a:
Myślisz, że to aż taki fart był?
Tak. Pisałem. Cztery sztuki. Raczej aparat nie dziabnięty, bo każdy inny obiektyw systemowy, niesystemowy działa ok.
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Lis, 2012
muzyk napisał/a:
Nie wiem, nie sprawdzałem na jpg, ale... kto poważny robi jpg czarno białe, tzn pozwala puszce konwertować sygnał na czarno biały?
To znaczy ja ostatnio tak zrobiłem takie doświadczenie, bo tak No ale ja nie jestem poważny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10