Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pierwsze oprogramowanie?
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 27 Lis, 2012   

Używaj dngconvertera z opcja zgodności 2.4
Wtedy powinieneś moc używać starego PS

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Arkowal napisał/a:
Co sądzicie o jakimś elemencie photoshopa?
To nie jest "element photoshopa", tylko Photoshop Elements. :roll: Okrojona, tania wersja Photoshopa, dla początkujących –––
Arkowal napisał/a:
Czy warto kupować coś za około 1000zł jeśli używam PS CS3 a potrzebuję czegoś do zabawy z rawami?
Jeśli używasz CS3 i np. DNG Convertera, to nie warto. Tym bardziej nie warto, jeśli zamierzasz używać Lightrooma.
Ostatnio zmieniony przez komor Wto 27 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

moronica 

Pomogła: 106 razy

photoshop elements za 1000zl? wez wreszcie znajdz oficjalna strone Adobe...

muzyk 

jaad75 napisał/a:
Podobnie jak nie zamierzam używać polskich menu w aparacie, telewizorze, telefonie, czy czymkolwiek innym.

Dewocja? :roll: :wink:

Arkowal napisał/a:
Chciałbym spróbować swoich sił robiąc zdięcia w zapisie Raw.

Bezwzględnie Lightroom 4, a update samo się zamelduje po odpaleniu.
Program jest teraz tani jak barszcz: 129 euro za naprawdę świetne narzędzie.

Arkowal 
Entuzjasta

Może być photoshop element jesli to aż takie ważne :mrgreen: Jesli chodzi o cenę którą pisałem wcześniej to przypadkiem znalazłem na jednej ze stron jakiś element za jakieś 800zł.
Cena na adobe 100,150 euro. :roll:

[ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 20:59 ]
Powim tylko tyle,że najmłodszy nie jestem,fotografią zainteresowałem się mniej więcej jakieś 6 miesięcy temu więc zakupiłem nie tanią zabawkę i zarejestrowałemsię na forum liczącna pomoc bardziej doświadczonych osób.
Zdążyłem jednak zauwazyć,że na tym forum powstał klan kilku cwaniaków i jeden przed drugim chcę popisać się czymś?
Od jakiś 25 lat interesuje się też wędkarstwem wyczynowym,jestem też miłosnikiem zegarków szwajcarskich tak więc się składa,że jestem zarówno na jednym jak i drugim forum,ale z taką nie uprzejmoscią kilku cwaniaków to się jeszcze nie spotkałem.
Panowie,moim skromnym zdaniem zorganizujcie sobie forum dla bardziej rozgarniętych palantów i tam niech jeden przed drugim się popisuje swoją niesamowitą wiedzą!

[ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 20:59 ]
Powim tylko tyle,że najmłodszy nie jestem,fotografią zainteresowałem się mniej więcej jakieś 6 miesięcy temu więc zakupiłem nie tanią zabawkę i zarejestrowałemsię na forum liczącna pomoc bardziej doświadczonych osób.
Zdążyłem jednak zauwazyć,że na tym forum powstał klan kilku cwaniaków i jeden przed drugim chcę popisać się czymś?
Od jakiś 25 lat interesuje się też wędkarstwem wyczynowym,jestem też miłosnikiem zegarków szwajcarskich tak więc się składa,że jestem zarówno na jednym jak i drugim forum,ale z taką nie uprzejmoscią kilku cwaniaków to się jeszcze nie spotkałem.
Panowie,moim skromnym zdaniem zorganizujcie sobie forum dla bardziej rozgarniętych palantów i tam niech jeden przed drugim się popisuje swoją niesamowitą wiedzą!

komor 
Moderator

Kwestię, dla kogo przeznaczony jest Photoshop Elements proponuję uznać za zamkniętą.

komor 
Moderator

Arkowal, w imieniu forum przepraszam Cię za najświeższe wydarzenia. Jak to bywa w każdej kompanii, koty trochę się tu poniewiera, ale potem jest naprawdę fajnie. :) Nie da się jednak ukryć, że ochrzan czasem zgarnia się tu słusznie. Pewne rzeczy naprawdę warto nauczyć się samodzielnie sprawdzać w internecie, a nie pytać po forach, bo pytanie o pewne oczywistości zawsze może spotkać się z nieprzychylną reakcją. Nie wszyscy pamiętają jak wół cielęciem był, a także nie co dla jednego proste i codzienne, dla drugiego może być nowością i trudnością. To tak ku rozwadze dla wszystkich, nowych i starych. Howgh!

dcs
[Usunięty]

:shock:
komor napisał/a:
koty
komor napisał/a:
oczywistości

Oj.. komor, komor.

:grin:

mozer 
bo Pentax

komor, sorry, ale uważasz, że nazwanie uczestników forum cwaniakami i palantami jest mniej ostre niż zasugerowanie samodzielnych poszukiwań przed niepotrzebnym zawracaniem ludziom czterech liter? Teraz to mi witki opadły ;)

PS. Kozidron pewnie za coś takiego dostałby z marszu dwie kartki;P

komor 
Moderator

mozer, widocznie ominęły Cię wykasowane przeze mnie posty. Temat uważam za zamknięty.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Arkowal napisał/a:
Może być photoshop element jesli to aż takie ważne :mrgreen:
Photoshop Elements, tak brzmi pełna nazwa tego oprogramowania. :roll:
Arkowal napisał/a:
Jesli chodzi o cenę którą pisałem wcześniej to przypadkiem znalazłem na jednej ze stron jakiś element za jakieś 800zł.
Cena na adobe 100,150 euro. :roll:
102.09 euro - pewnie nie możesz zdecydować się gdzie kupić? :razz:
EDIT: z kodem promocyjnym jest 40% taniej... LR z tym samym kodem jest tańszy o 20%.
Ostatnio zmieniony przez jaad75 Wto 27 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

nienietaktak
[Usunięty]

komor, czy to była kamera firmy na "duże eS"?

mozer 
bo Pentax

Gwoli sprawiedliwości dla tłumacza - często firmy tną koszta i tłumacz nie ma w ogóle do czynienia ze sprzętem, którego oprogramowanie tłumaczy... Potem wychodzą takie kwiatki...

[ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 21:51 ]
komor, Twoja sprawa, ale jak wycinasz część postów i zostawiasz takie komentarze to wygląda to nieciekawie...

zorannn 
Nowy

Wysłany: Czw 10 Sty, 2013   

Witam
W jakim programie mogę obrabiać zaznaczone fragmenty zdjęcia np. kontrast, rozjaśnienie, chodzi mi o JPEG-i. z tym nie mam na myśli lassa bo tu jest wyraźna granica za i przed kreską i potem trzeba kombinować żeby nie było tego widać, chodzi o to żeby ta granica się stapiała z resztą.

moronica 

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Czw 10 Sty, 2013   

zamiast lassa uzyj pedzla by nalozyc maske

Odpowiedz do tematu