Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 01 Gru, 2012 Szukam dobrego serwisu w Warszawie
Witajcie,
Od 2 lat jestem zadowolonym użytkownikiem Nikona 5100. Niestety miesiąc temu zabrałem go do stadniny w celu zrobienia kilku zdjęć. Poproszony o podciągnięcie popręgu w siodle dałem aparat do potrzymania żonie. Ta niestety go upuściła. Był w ochronnym pokrowcu, ale to nie pomogło. Wstrząs spowodował zablokowanie aparatu. Próbowałem wyjąć baterię, delikatnie wstrząsnąć i nic.
Potrzebuję pilnie adresu dobrego serwisu w Warszawie. Naprawa pozagwarancyjna.
Proszę o pomoc może ktoś miał pozytywne doświadczenia z jakimś serwisem ?
i żeby było jasno wcale ich nie polecam i nie napisze żeby byli dobrzy , ale to jedyny serwis N " ASO " w Polsce .
dobrze opisz stan sprzętu i stopień zużycia, i uważaj na podmianki ......mnie przy okazji ktoś w sklepie lub serwisie wymienił osłonę wyświetlacza na bardzo zmęczona pozdrawiam wymieniacza niech mu moja osłona dobrze służy.
Taaaaa........ ale jednak pewien dreszczyk emocji pozostaje
No nic wyjścia nie mam - oddam do naprawy (a może odblokują na miejscu ) i będę liczył na to że nic nie pomienią (a wręcz naprawią)
007areka [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Gru, 2012
...na miejscu naprawić zapomnij dwa tygodnie dla sprzętu na gwarancji ....dla napraw poza gwarancyjnych miesiąc a co ja pisze przecież to żywa kasa ooo to myślę ze jednak masz szanse na naprawę od reki a tak na poważnie popytać nie zaszkodzi ... może to blacha sprawa i będzie działał .
Szok - miło i sympatycznie.
Gość w recepcji od razu poznał, że aparat upadł. Nie ściemniałem - powiedziałem że tak. Gość na chwilkę wyszedł na zaplacze, gdzie odblokował aparat. Wszystko miło i na najwyższym poziomie.
I uwaga
Na pytanie ile jestem winny usłyszałem "proszę dbać o niego i nim nie rzucać"
Jestem w szoku - Nie dość że naprawa od ręki to jeszcze bezpłatnie
Z czystym sumieniem mogę polecać serwis Nikona w Warszawie na ul. Łopuszańskiej
Polecam, polecam, polecam
I jeszcze raz dziękuję
Pozdrawiam
Grzegorz
007areka [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Gru, 2012
...a widzisz pisałem ze może to być błacha sprawa, ..... choć wybacz nie wierze w to co piszesz nikt nie weźmie sprzętu bez rejestracji do serwisu i tym bardziej "nie zniknie z nim na zapleczu " troche to sztuczne - prawda no chyba ze nie maja co robić bo nikt już z nich nie korzysta... rzuć okiem na swoj wpis - wygląda jaka autoreklama, ciesze się ze jesteś zadowolony mojego zdania nic nic nie zmieni o serwisie NIKON i ich obsłudze oraz marce NIKON. - dodam tylko ze po magicznym serwisie d800 dalej mam niekompletny sprzęt, ani sklep ani serwis nie dosłały mojej zaślepki na wyświetlacz - pracują nad tym, a minęło już chyba z miesiąc .
No nie wiem - facet przy biurku w recepcji nie miał narzędzi i dlatego wyszedł z aparatem. Nie było go ze 3 minuty (max) więc nie podejrzewam że coś wykręcił czy zamienił. Sprawdzę numery fabryczne i wieczorem dam Ci znać.
Na razie nadal twierdzę że srwis jest ok. i mi bardzo pomógł.
Pozdr.
Grzegorz
dcs [Usunięty]
007areka,
Pracowałem w serwisie /czasy przedinternetowe/.
Nie robiłem tajemnicy, że np. Canonowi T90 na zawieszanie pomaga "twardy reset" -wyjęcie baterii. Pokazywałem to klientowi, żeby kolejnym razem nie tracił swego i mojego czasu.
007areka [Usunięty]
...wiem w canone sam tak robię - a raczej robiłem bo obecnie nie było potrzeby i do tego nie trzeba jechać do serwisu ale naprawdę nie potrzeba udowadniać na siłe ze ktoś jest zadowolony OK, super, no chyba ze sie ma poczucie winy...ehhh nara.
ps. GregSad nie sil sie , nie ewidencjonują Twojego sprzęt - przecież każdy klient to statystyka...Ty nie sprawdzasz czy masz swój sprzęt podebraniu... chcesz to teraz nadrabiać, ciesz się ze jesteś zadowolony, pozdrawiam
Nie kumam 007areka jesteś rozgoryczony - Twoja sprawa ja jestem zadowolony - moja sprawa, napisałem o tym i tyle.
Na nic się nie sile po prostu napisałem jak jest. A Tobie zalecam kupienie nowego dekielka za kilka złotych i nie tracenie więcej czasu na rozbudzanie w sobie negatywnej energii - szkoda życia.
007areka [Usunięty]
GregSad napisał/a:
Nie kumam 007areka jesteś rozgoryczony - Twoja sprawa ja jestem zadowolony - moja sprawa, napisałem o tym i tyle.
Na nic się nie sile po prostu napisałem jak jest. A Tobie zalecam kupienie nowego dekielka za kilka złotych i nie tracenie więcej czasu na rozbudzanie w sobie negatywnej energii - szkoda życia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10