Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zdarza mi sie ogladać zdjecia ktorych atmosfere, światło czy choćby zestawienie i wykorzystanie barw określam pojęciem "magiczne", Tobie się to nie zdarza? A bajeczne? Bajkowe?
jaad75, a częściej "tylko oglądasz", czy częściej jednocześnie analizujesz?
Zależy od nastroju, ale zdjęcia zwykle oglądam, a sample analizuję. A to takie istotne?
BTW, jeśli analizuję zdjęcia, to zazwyczaj nie pod kątem czym, a jak zostały zrobione. Przypominasz sobie, żeby w wątkach zdjęciowych padła z mojej strony jakaś uwaga o sprzęcie?
[ Dodano: Sob 08 Gru, 2012 23:40 ]
cybertoman napisał/a:
atmosfere, światło czy choćby zestawienie i wykorzystanie barw określam pojęciem "magiczne", Tobie się to nie zdarza? A bajeczne? Bajkowe?
Służyła do zaszufladkowania jaad75a, czy warto przejmowac się jego komentarzami do swoich zdjęć, czy nie, czyli motywacjie samolubno-egoistyczne. Gdybym chcial sie poprzepychac to rzuciłbym bardziej nośną tezę.
jeśli analizuję zdjęcia, to zazwyczaj nie pod kątem czym, a jak zostały zrobione. Przypominasz sobie, żeby w wątkach zdjęciowych padła z mojej strony jakaś uwaga o sprzęcie?
Fakt, nie przypominam sobie żebyś w tych wątkach czynił takie uwagi. Jednak często analizujesz dość skrupulatnie nie tylko jak zdjęcia zostały zrobione ale także jak je obrobiono. Moje pytanie o to, to nie złośliwość tylko tym razem dociekliwość. Często zaciekawiasz mnie skrupulatnością tej analizy.
Jednak często analizujesz dość skrupulatnie nie tylko jak zdjęcia zostały zrobione ale także jak je obrobiono.
Wydawało mi się, że na tym polega tzw. "konstruktywna krytyka"... Ostatnio jak nie uzasadniłem dlaczego coś tam mi się nie podobało, to kozidron zwyzywał mnie od Chylińskich...
Po pierwsze - widać kto jest naprawdę inteligentny na tym forum.
Po drugie jak pisałem wcześniej nie chciałem rozpętać wojny na forum, ale to chyba nasz narodowy sport. Nie mamy pieniędzy, nie możemy kupić i przetestować sprzętu który naprawdę nam się podoba ALE ALE napisać możemy WSZYSTKO WSZYSTKIM. No trudno.
Po trzecie w moim wcześniejszym poście był błąd pisząc: "Jak wchodził 5D MARK III raczej wszyscy wiedzieli ze to nie jest aparat do końca świata" Chodziło oczywiście o 5D MARK II. Ta osoba do której mówię wie o co chodzi.
Po czwarte jaad75 - jestem bardzo spokojnym człowiekiem chyba że mnie ktoś zdenerwuje. Gdybyś się postarał ze WSZYSTKICH SIŁ mógłbym co najwyżej dostać czkawki. Twój nick ma dwie składowe - jaad czyli jad, wiadomo o co chodzi a drugi to 75 i jeżeli to rocznik to wiadomo że dopada Cię kryzys. Trudno każdego to czeka. Patrząc na ilość postów to minimum połowa twojego .... życia to forum - przykra sprawa. JEŻELI POCZUŁEŚ/AŚ SIĘ DOCENIONY/A TO NIESTETY MUSZĘ CIĘ WYPROWADZIĆ Z BŁĘDU - WSZYSTKIE MOJE SPOSTRZEŻENIA TO WYŁĄCZNIE 3 SEKUNDY MOJEGO CENNEGO CZASU. WYBACZ.
JEŻELI NIE WIESZ CO TO PRZENOŚNIA TO WPISZ SOBIE W GOOGLE - PISZĘ TO ODNOŚNIE "TEGO CZEGOŚ".
Po piąte "kozidron" - "forum sprzętowe" - o czym Ty mówisz. Masz 5D MARK II, 5D MARK III i 6D??????? Jeżeli nie to Twoje słowa są niczym. Nie powinieneś nawet szeptem wypowiadać się w Tym wątku, ale przecież to jest forum w internecie i każdy może napisać wszystko o wszystkim. Jeżeli nie wiesz o co mi chodzi zapraszam Cię na merytoryczną rozmowę w Katowicach, Kielcach, Lublinie praktycznie codziennie. Jeżeli Masz inne propozycje napisz proszę. Ty też nie wiesz co to przenośnia. TRUDNO
Może nie powinienem tego robić ale chciałem podziękować MM ponieważ on wie o co mi chodzi. Dziękuję.
Ktoś pisał o postprocesie - zobaczcie proszę zdjęcia które wygrywają konkursy np National-G lub inne dot. fotografii portretowej.
Parys_Tychy, patrzę dość często. Szkoda dyskutować - jeśli do tej pory nie zrozumiałeś, to nie przypuszczam, żeby kolejne kilkadziesiąt postów coś zmieniło...
Witam JAAD75 - zacząłeś mówić w troszkę innym stylu i nie wiem czy mam się bać. Ciebie również zapraszam na merytoryczną rozmowę. To co z ty postprocessem????
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Gru, 2012
no i proszę... ten dziki fanatyzm u nowicjuszy wcale nie jest związany z marką aparatu
Parys_Tychy Ty naprawdę wierzysz w jedyny słuszny wybór? jeśli już to Twój własny... po postach widać jednak, że traktujesz to zbyt emocjonalnie i kiedy ochłoniesz możesz być rozczarowany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9