Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakie body pełnoklatkowe Canona?
Autor Wiadomość
cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Sob 08 Gru, 2012   

lotofag napisał/a:
"'dobre' zdjęcie nie musi być dobre 'technicznie'
A musi?
lotofag napisał/a:
"magia!"
Zdarza mi sie ogladać zdjecia ktorych atmosfere, światło czy choćby zestawienie i wykorzystanie barw określam pojęciem "magiczne", Tobie się to nie zdarza? A bajeczne? Bajkowe?

Reklama

lotofag 
Optyczny

Nie, nic nie musi. Tylko czemuś miała służyć ta Twoja zaczepka odnośnie zwracania uwagi na czysto "techniczno-rejestracyjne" cechy zdjęcia, prawda? ;)

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Sunders napisał/a:
jaad75, a częściej "tylko oglądasz", czy częściej jednocześnie analizujesz? :smile:
Zależy od nastroju, ale zdjęcia zwykle oglądam, a sample analizuję. A to takie istotne?
BTW, jeśli analizuję zdjęcia, to zazwyczaj nie pod kątem czym, a jak zostały zrobione. Przypominasz sobie, żeby w wątkach zdjęciowych padła z mojej strony jakaś uwaga o sprzęcie? :roll:

[ Dodano: Sob 08 Gru, 2012 23:40 ]
cybertoman napisał/a:
atmosfere, światło czy choćby zestawienie i wykorzystanie barw określam pojęciem "magiczne", Tobie się to nie zdarza? A bajeczne? Bajkowe?
I to zależy od użytego aparatu?

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

jaad75 napisał/a:
I to zależy od użytego aparatu?
Mnie w to nie mieszaj.

[ Dodano: Sob 08 Gru, 2012 23:47 ]
lotofag napisał/a:
Tylko czemuś miała służyć ta Twoja zaczepka
Służyła do zaszufladkowania jaad75a, czy warto przejmowac się jego komentarzami do swoich zdjęć, czy nie, czyli motywacjie samolubno-egoistyczne. Gdybym chcial sie poprzepychac to rzuciłbym bardziej nośną tezę.

Sunders 

jaad75 napisał/a:
jeśli analizuję zdjęcia, to zazwyczaj nie pod kątem czym, a jak zostały zrobione. Przypominasz sobie, żeby w wątkach zdjęciowych padła z mojej strony jakaś uwaga o sprzęcie?

Fakt, nie przypominam sobie żebyś w tych wątkach czynił takie uwagi. Jednak często analizujesz dość skrupulatnie nie tylko jak zdjęcia zostały zrobione ale także jak je obrobiono. Moje pytanie o to, to nie złośliwość tylko tym razem dociekliwość. Często zaciekawiasz mnie skrupulatnością tej analizy. :smile:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Sunders napisał/a:
Jednak często analizujesz dość skrupulatnie nie tylko jak zdjęcia zostały zrobione ale także jak je obrobiono.
Wydawało mi się, że na tym polega tzw. "konstruktywna krytyka"... :roll: Ostatnio jak nie uzasadniłem dlaczego coś tam mi się nie podobało, to kozidron zwyzywał mnie od Chylińskich... :razz:

Parys_Tychy 
Nowy

Wysłany: Nie 09 Gru, 2012   

Witam - To nie ja stworzyłem ten wątek -

Po pierwsze - widać kto jest naprawdę inteligentny na tym forum.

Po drugie jak pisałem wcześniej nie chciałem rozpętać wojny na forum, ale to chyba nasz narodowy sport. Nie mamy pieniędzy, nie możemy kupić i przetestować sprzętu który naprawdę nam się podoba ALE ALE napisać możemy WSZYSTKO WSZYSTKIM. No trudno.

Po trzecie w moim wcześniejszym poście był błąd pisząc: "Jak wchodził 5D MARK III raczej wszyscy wiedzieli ze to nie jest aparat do końca świata" Chodziło oczywiście o 5D MARK II. Ta osoba do której mówię wie o co chodzi.

Po czwarte jaad75 - jestem bardzo spokojnym człowiekiem chyba że mnie ktoś zdenerwuje. Gdybyś się postarał ze WSZYSTKICH SIŁ mógłbym co najwyżej dostać czkawki. Twój nick ma dwie składowe - jaad czyli jad, wiadomo o co chodzi a drugi to 75 i jeżeli to rocznik to wiadomo że dopada Cię kryzys. Trudno każdego to czeka. Patrząc na ilość postów to minimum połowa twojego .... życia to forum - przykra sprawa. JEŻELI POCZUŁEŚ/AŚ SIĘ DOCENIONY/A TO NIESTETY MUSZĘ CIĘ WYPROWADZIĆ Z BŁĘDU - WSZYSTKIE MOJE SPOSTRZEŻENIA TO WYŁĄCZNIE 3 SEKUNDY MOJEGO CENNEGO CZASU. WYBACZ.
JEŻELI NIE WIESZ CO TO PRZENOŚNIA TO WPISZ SOBIE W GOOGLE - PISZĘ TO ODNOŚNIE "TEGO CZEGOŚ".

Po piąte "kozidron" - "forum sprzętowe" - o czym Ty mówisz. Masz 5D MARK II, 5D MARK III i 6D??????? Jeżeli nie to Twoje słowa są niczym. Nie powinieneś nawet szeptem wypowiadać się w Tym wątku, ale przecież to jest forum w internecie i każdy może napisać wszystko o wszystkim. Jeżeli nie wiesz o co mi chodzi zapraszam Cię na merytoryczną rozmowę w Katowicach, Kielcach, Lublinie praktycznie codziennie. Jeżeli Masz inne propozycje napisz proszę. Ty też nie wiesz co to przenośnia. TRUDNO

Może nie powinienem tego robić ale chciałem podziękować MM ponieważ on wie o co mi chodzi. Dziękuję.
Ktoś pisał o postprocesie - zobaczcie proszę zdjęcia które wygrywają konkursy np National-G lub inne dot. fotografii portretowej.

Może napiszę jeszcze coś więcej. Pozdrawiam

lotofag 
Optyczny

No i się nie zawiodłem :mrgreen:

chrup, chrup...

muzyk 

lotofag napisał/a:
chrup, chrup...

Sypnij garść :razz:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Parys_Tychy napisał/a:
Ktoś pisał o postprocesie - zobaczcie proszę zdjęcia które wygrywają konkursy np National-G lub inne dot. fotografii portretowej.

Parys_Tychy napisał/a:
Może napiszę jeszcze coś więcej.
Nie musisz. :lol:

Parys_Tychy 
Nowy

Witam

JAAD75 - Święta się zbliżają i nawet ..... mówią ludzkim głosem. Patrzyłeś na zdjęcia NG??? Czy tylko przyznałeś mi rację???

jaad75 
Klub Pierdzieli

Parys_Tychy, patrzę dość często. Szkoda dyskutować - jeśli do tej pory nie zrozumiałeś, to nie przypuszczam, żeby kolejne kilkadziesiąt postów coś zmieniło...

Parys_Tychy 
Nowy

Witam JAAD75 - zacząłeś mówić w troszkę innym stylu i nie wiem czy mam się bać. Ciebie również zapraszam na merytoryczną rozmowę. To co z ty postprocessem????

pan.tadeusz
[Usunięty]

no i proszę... ten dziki fanatyzm u nowicjuszy wcale nie jest związany z marką aparatu ;)

Parys_Tychy Ty naprawdę wierzysz w jedyny słuszny wybór? jeśli już to Twój własny... po postach widać jednak, że traktujesz to zbyt emocjonalnie i kiedy ochłoniesz możesz być rozczarowany

Parys_Tychy 
Nowy

Tadeusz - o jakim fanatyzmie mówisz???

Odpowiedz do tematu