Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jest. Po pierwsze skrobaniu po blacie / w jeżdżeniu po miękkiej powierzchni.
Po drugie - jeszcze parę miesięcy temu używałem laserowej myszki (miała coś 750 czy 850 nm chyba) i po blacie niestety były czasami zwolnienia w ruchu. Teraz wróciłem do LEDowej, ale z przyzwyczajenia jest na podkładce.
Aha nie używałem jej 10 lat bez przerwy jest trochę brudna, może nie promienieje kolorami jak kiedyś, ale nie jest wytarta czy dziurawa. był nawet okres "tylko touchpad"
Dobra... a więc kupiłem 50tkę czy mogę teraz zostać zaliczony do grupy kultu jasnej stałki?
Zraziłem się do PRO na Żytniej bo raz że nie mieli (wszystkie przed świętami sprzedane, no to już wiadomo co Mikołaj poprzynosi ), a dwa że zaproponowali mi od razu 40mm/2.8 - no ja myślę że jak PRO przychodzi do sklepu to wie co chce, a nie się proponuje coś droższego, ponad działkę ciemniejszego i o innej ogniskowej
Ostatecznie kupiony w fotoramie, w metrze centrum, z pomocą mojej Armii Autofocusa (poniżej zdjęcie, oczywiście na pełnej dziurze, praca z takimi pomagierami jest fajniejsza niż focenie bateryjek, bo bardziej przypomina rzeczywiste warunki... bojowe )
Ostatnio zmieniony przez Jivul Sro 19 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Podmieniłem zdjęcie na pełną rozdzielczość... i tak forum skaluje do szerokości monitora (zasugerowałem się że w "naszych" zdjęciach trzeba coś tam do 1024 i skalowałem).
Centralny punkt AF, więc ostrość gdzieś na mostku kremowo-beżowego (? ) wojaka rzucającego granatem...
Zrobiłem jeszcze pare fot w sklepie, swojego 28-80 (nie wierzyłem że może być coś bardziej plastikowego od niego), jakiegoś LCD - był efekt mory, na podglądzie i max zbliżeniu było ok, więc wziąłem. Zobaczymy jak będzie dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10